Komende Evenementen

30 september t/m 7 oktober

BouwEXPO Tiny Housing

Homerusmarkt
Almere Poort

11:00 – 19:00

Grote Tiny Publieksmanifestatie

De Grote Tiny Publieksmanifestatie is hét moment om de BouwEXPO Tiny Housing te bezoeken.

Tijdens deze week, die volledig in het teken staat van Tiny Housing, is iedereen welkom om de huisjes te komen bekijken. De bedenkers van de huisjes zijn aanwezig om informatie te geven over hun creaties en je kunt natuurlijk een kijkje binnen nemen!

In samenwerking met Tiny House Nederland, Internationaal Ondernemen – RVO.nl, Platform31 en Kunstlinie Almere Flevoland – KAF wordt er gewerkt aan een inspirerend programma.

Op en om het BouwEXPO-terrein zijn lezingen en workshops; kun je je creativiteit kwijt in het bedenken en ontwerpen van je eigen Tiny House en leer je alles over ontspullen.

Maak vast ruimte in je agenda, in deze week gebeurt het!

7 oktober

Stichting Tiny House Nederland

Homerusmarkt
Almere Poort

10:00 – 18:00

Tiny House Nederland Jamboree

Op zaterdag 7 oktober 2017 wordt het eerste landelijk Tiny House evenement gehouden te Almere Poort: de Tiny House Nederland Jamboree van Stichting Tiny House Nederland! We verwelkomen je graag op deze feestelijke dag (gratis entree!), waar je naast het bekijken van minstens 20 Tiny Houses ook inspirerende lezingen kunt volgen en ideeën op kunt doen voor de bouw van je eigen huisje op de informatiemarkt. Vraag Tiny House bewoners de hemd van het lijf in de Q&A-sessie, geniet van live muziek terwijl je een hapje eet of glaasje drinkt en ontmoet mensen die je passie delen. Wij kunnen niet wachten!

Eerdere evenementen

20 juli

Gemeente Harlingen

Het Vierkant
Johan van Oldenbarneveltstraat 2
8862 BB Harlingen

19:15 – 22:00

Uitnodiging Tiny Houses in de gemeente Harlingen

Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk.

De gemeente Harlingen onderzoekt de mogelijkheden voor het plaatsen van Tiny Houses in de gemeente. Graag nodigen wij u uit om hierover met ons in gesprek te gaan.

Programma

19.15 Inloop
19.30 Presentatie Tiny House Nederland
20.15 Presentatie Programma Duurzaamheid Noardwest Fryslân
20.30 Presentatie RSG “Tiny Up”
20.45 Pauze
21.00 Groepsopdracht
22.00 Afsluiting met borrel

Aanmelden

Graag horen we of u aanwezig bent bij deze informatieavond. Dit kunt u doorgeven aan Harmen Stellingwerf via info@harlingen.nl of via telefoonnummer 14 0517.

15 juli

Tiny House Academy

Keilestraat 5
3029 BP Rotterdam

11:00 – 16:00

Tiny House Academy Field Day

Het plan is om deze dag workshops te organiseren in combinatie met een open inloopdag. De kans om jezelf te voorzien van heel veel informatie over het bouwen van een tiny house. En uiteraard de kans om jouw ideën met anderen te bespreken. Mét muziek, een bar, presentaties en ervaringsdeskundigen en 3 nieuwe bouwers, die op het punt staan hun droomhuis te verwezenlijken!

Jan-Willem zal mini workshops geven voor 10 euro per workshop. Je kunt kiezen uit: Tiny House Ontwerpen en Hout Branden

Noortje geeft gedurende de hele dag korte presentaties over de ups en downs van het bouwen en bewonen van je huis! Mét foto’s en het vragenuurtje!

Ook aanwezig deze dag is Fynder. Fynder is een social enterprise, die wereldburgers traint in zelfredzaamheid en veerkracht, en stadsjongeren opleidt tot zelfredzaamheidsgids. Ze zullen vertellen over urban survival.

Top-Systems zal deze dag uitleg geven over zonnepanelen, omvormers en batterijen. Alles op het gebied van elektrische zonne-energie.

Rocket Stove Store gaat hun kleinste model showen van hun hoge rendement houtkachel voor binnengebruik.

Meer info volgt, zie ook: http://www.tinyhouseacademy.nl/event/tiny-house-academy-field-day/

8 juli

De Kennismakerij

Burgemeester Brokxlaan 8/79
Tilburg

13:00 – 17:00

Tiny Houses Event Tilburg

Smart small living is in opkomst: van de gebaande paden af, terug naar de natuur. Zelfvoorzienend maar wel samen. Op het Tiny Houses Event in Tilburg verkennen we wat er schuilgaat achter dit verlangen naar klein en flexibel wonen. Het blijft niet bij dromen alleen. Op het programma staan korte presentaties van stadspioniers en bewoners. Marjolein Jonker, de eerste officiele tiny house bewoner, deelt haar ervaringen. Tiny House Tilburg is erbij. Ontdek de trend achter de trend en kom kennismaken met nieuwe woonvormen. Misschien zou je zelf ook in een tiny house willen wonen?

Tiny challenges
We kunnen klein beginnen. Een week lang zo weinig mogelijk water verbruiken. De auto laten staan. Een week lang al je afval scheiden. Elke dag een kledingstuk wegdoen. Doe alvast mee en deel je ervaringen met #tinychallenges.

Deelname aan dit event is gratis. Graag wel vooraf aanmelden via de website.

4 juli

Verhalenhuis Belvédère

Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam

18:00 – 21:30

‘Tiny houses’, architectuur & verhalen

“Tiny Houses, zeer kleine woningen zijn de toekomst.”

We horen het steeds vaker. Maar wat is klein wonen? En wat zijn redenen om kleiner te wonen en te bouwen? En hoe ervaart de mens comfort en hoe verhoudt zich dat tot een aangename en duurzame omgeving? Space101 en Verhalenhuis Belvédère sluiten de tentoonstelling ‘Massive City/Micro Living’ in de locatie Space101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam gezamenlijk feestelijk af. U wordt van harte uitgenodigd voor een verhalenavond over grote steden en klein wonen. De verhalen worden verteld door Chunyang Chang, Yan Zhang en Ariane Lelieveld in Verhalenhuis Belvédère. Voorafgaand is er een heerlijke proeverij van Chinese Street Food oftewel ‘tiny bites’.

28 juni

Maranatha kerk

Den Haag

20:00 – 22:00

Informatie- en debatavond over trendy nieuwe woonvormen

Informatie- en debatavond over trendy nieuwe woonvormen met een duurzaam randje: de Tiny Houses. Marjolein Jonker van de gelijknamige landelijke organisatie vertelt over ontstaan, doel en voortgang.
Ze zegt: ‘Op dit moment zijn we druk bezig met het ondersteunen van verschillende gemeenten bij de aanvraag voor een experimentele status voor Tiny Houses. Zodat er verdeeld over het land meer ervaring opgedaan kan worden met het integreren van Tiny Houses binnen het Nederlandse woonlandschap.’

Kosten: €5,00

22 juni

Tiny Houses Techum

Tresoar Leeuwarden
Boterhoek 1
Leeuwarden

19:30

Informatiebijeenkomst Tiny Houses Techum

Op donderdag 22 juni 2017 om 19.30 uur is er een informatieavond over de Tiny Houses Techum. Tijdens deze avond komen de volgende onderwerpen aan de orde: welstandsrichtlijnen, bestemmingsplanprocedure, erfpachtvoorwaarden en de verkoopprocedure. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Let op: dit is een informatiebijeenkomst, géén start verkoop. Tiny Houses Techum verwacht de start verkoop eind 2017 (na vaststelling bestemmingsplan)

Opgave voor deze avond graag via het contactformulier op de website van Tiny Houses Techum vóór maandag 19 juni 2017.

16 juni

Platform 31, Gemeente Almere en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Gebiedskantoor Almere Poort
Najadenplein 3/5

12:15

Eerste Tiny Houses op BouwEXPO-veld in Almere Poort

Wethouder Tjeerd Herrema geeft op vrijdag 16 juni, met de komst van de eerste Tiny Houses, het startschot voor de ontwikkeling van de BouwEXPO Tiny Housing. Het Wikkelhouse en de KODA zijn op het veldje naast het gebiedskantoor in het Homeruskwartier geplaatst en later volgen er meer.
Dit is een zeer belangrijke mijlpaal voor de realisatie van de BouwEXPO in Almere Poort. Zo is het Wikkelhouse het eerste huisje waarvoor de omgevingsvergunning is verleend. De BouwEXPO Tiny Housing is bedoeld als experimenteeromgeving om vervolgens deze bouwstroom op grotere schaal uit te kunnen rollen in Almere.

 

Programma:

o   12.15 – 12.30   Wethouder Tjeerd Herrema opent de BouwEXPO bij Tiny Houses

o   12.30 – 12.40   Toespraak wethouder Tjeerd Herrema

o   12.40               Gelegenheid voor pers om vragen te stellen aan wethouder Tjeerd Herrema, initiatiefnemers van de huisjes Wikkelhouse en KODA en de eerste bewoonster Hennie Tibben.

 

Congres ‘Klein wonen, de hype voorbij?’

Overdag organiseert het Tiny Housing-team (ondersteunt door Almere 2.0) van de gemeente Almere in samenwerking met Platform31 en RVO een congres in Buurtcentrum De Ruimte voor onder andere genodigde gemeenten, architecten, ontwikkelaars met als onderwerp ‘Klein wonen, de hype voorbij?’. Ook zijn er twee workshopsrondes. De inloop start om 10.00 uur.

 

Grote buurtborrel Kick off Tiny Housing

We sluiten de dag of met een buurtborrel “Kick off Tiny Housing”. De borrel start om 15.30 uur. Ook daar kan kennis gemaakt worden met initiatiefnemers en vragen gesteld worden over hun achtergrondverhalen .

 

BouwEXPO Tiny Housing 

In 2016 stond de prijsvraag ‘Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’ open voor iedereen die geïnteresseerd is in Tiny Housing.

Onder een Tiny House wordt een compact huis(je) verstaan met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50m2. Uit alle 245 inzendingen zijn 25 winnaars gekozen.

Sinds de zomer hebben de winnaars onderzocht of het realiseren van hun winnende idee werkelijkheid kan worden. Zo’n tien ontwerpers is het gelukt om een bouwer, investeerder en/of bewoner te vinden voor het Tiny House. Daardoor kunnen zij hun droomhuisje in Almere Poort werkelijkheid laten worden. De komende maanden worden de huisjes elk in hun eigen tempo gebouwd of geplaatst.

Wikkelhouse: Een bijzonder, duurzaam en verplaatsbaar huis dat wordt gemaakt door golfkarton om een mal te wikkelen. De segmenten van karton zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen, waardoor elk huis op maat gemaakt kan worden. Het huis kan na het wikkelproces in één dag worden neergezet. De breedte van 4.28 cm (binnen) en een nokhoogte van 3.16 cm zorgen voor een aangenaam, ruim interieur. Een simpel, doeltreffend bouwsysteem, dat binnen het casco veel vrijheid biedt voor afbouw (kasten, keuken, wc, douche) naar eigen keuze.

KODA house: De KODA (motto prijsvraag Walking Concrete) wordt per boot en vrachtwagen vanuit Estland vervoert. Een straight, ruim en open multifunctioneel Tiny House van 25 vierkante meter met dragende muren van betonelementen – aan de binnenzijde met hout bekleed –  een insteekverdieping en een inspringende gevel van glas. En zo geven ze aan: Grootte is niet het enige criterium. Denk bij het kiezen van een huis ook aan: gezond binnenklimaat, slim ontwerp, energie-efficiëntie, duurzaamheid of vrijheid van locatie.

13 mei

Stichting RUW Wageningen

Wageningen

A big day full of Tiny Houses

They say small is beautiful. And that less is more.. That’s why, on the Saturday 13th of May, we are organizing a day long event for everyone dreaming about living in a Tiny House. We will be hosting a multi-dimension event where we will do three things:
1. We learn all about the necessary steps and choices of tiny house living and design from the spokes person of the tiny house movement (marjoleininhetklein.nl);
2. We will visit a tiny house which is being constructed with second hand materials at Wageningens own eco-village; and
3. Spend a full workshop afternoon designing and fabricating a maquette of our own (tiny :p) future tiny houses.

This way, at the end of the day, everyone participating will have taken a big step towards building their own tiny house dream!

(Due to the practical nature of our design workshop, we have to limit subscriptions to 15 people, to attend, be quick to subscribe: https://docs.google.com/forms/d/1-xDa5VuuVt7fqO6JNRwnUc-0f-Vod73Ex1SHRHiCSz0/edit

17 april

Rezone

Eekbrouwersweg 12
‘s-Hertogenbosch

Openhuis Minitopia

Minitopia opent haar deuren! Iedereen is welkom! Deze experimenteerlocatie waar nieuwe woonvormen worden onderzocht, organiseert een open dag waar voor jong en oud activiteiten te beleven zijn. We zien je graag!

26 februari

Tiny House, zelf bouwen

Mulderspark, Leek

Open "Tiny Houses" huizendag

Deze dag staat in het teken van een kijkje nemen in en om de Tiny Houses, die staan opgesteld bij ons op de (zelf)bouwlocatie Mulderspark 14 te Leek. Iedereen is welkom. Gratis toegang.

12:00 tot 16:00 uur

16 februari

Gemeentehuis Venray
Raadhuisstraat 1
5801 Venray

Openbare informatie bijeenkomst "Tiny Houses"

Openbare informatie bijeenkomst over “Tiny Houses”.
Wat is een Tiny House?
Wat zijn de kansen en mogelijkheden en hoe zit het met wetgeving?
Verschillende voorbeelden, kostenplaatjes, duurzaamheid en milieu, etc etc…
De presentatie zal gegeven worden door Tiny House Nederland.
Natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen!

Graag op tijd aanmelden bij bestuurpvdavenray@outlook.com ivm de beschikbare ruimte!

van 19:30 tot 22:00

15 februari

OGP Midden Delfland

De Dorpshoeve
Keenenburgweg 10
2636GM Schipluiden

Info-avond Tiny Houses

OGP is vóór Tiny Houses. Dat zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Tiny Houses worden bewust bewoond en zorgen voor een kleine ecologische footprint. Voor starters is er een aangepaste variant. Wij vinden dit een prachtig woonconcept voor starters én voor mensen met een groen hart. Heel geschikt voor Midden-Delfland, dus!

Woensdagavond 15 februari organiseren we een Tiny House-avond. Gastsprekers: Marjolein Jonker van Tiny House Nederland en Jasmijn Kok van MiniVilla.nl. We geven informatie over wonen in een Tiny House en we zoeken naar concrete mogelijkheden voor Tiny Houses in Midden-Delfland.

Komt u ook? Aanmelden via s.smit@ogp-md.nl

Aanvang 20:00

8 februari

GroenLinks Tilburg + Patricia van Diessen

Het Juttheater
Galjoenstraat 35-37
Tilburg

Info-avond Tiny Houses

Op woensdagavond 8 februari organiseert GroenLinks Tilburg samen met Patricia van Diessen een thema-avond over Tiny Houses in Tilburg. Twee dames van Tiny House Nederland (waarvan één ook wel bekend als ‘Marjolein in het klein’) geven een presentatie en delen hun ervaringen. GroenLinks wethouder Mario Jacobs die ook ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft zal de situatie in Tilburg toelichten. Daarnaast zijn er nog enkele gasten. Ben je benieuwd wat er in Nederland allemaal gebeurt op het gebied van Tiny Houses? Of loop je misschien met ideeën rond, vraag je je af wat de mogelijkheden zijn, of wil je delen waar je tegen aan loopt? Meld je dan voor deze bijeenkomst aan via: https://tilburg.groenlinks.nl/formulieren/aanmelden-bijeenkomst-tiny- houses

Er is tijdens de avond voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Als je nu al een vraag hebt kun je die ook al via het aanmeldformulier stellen, dan zorgen we dat je vraag tijdens de avond aan bod komt. De bijeenkomst is voor alle geïnteresseerden gratis toegankelijk. Graag aanmelden via de link hiernaast.

Aanvang: 20:00

4 februari

Burgemeester Loeffplein 70b
5211 RX Den Bosch

Prijsuitreiking 24UP Tiny Collective Spaces

Op Zaterdag 4 Februari Presenteren 8 Teams de resultaten van dag & nacht werken aan hun ontwerp-idee van de collectieve ruimte rond Tiny Houses. Iedereen is van harte welkom om de ontwerpers aan te moedigen, met ze te borrelen en de prijsuitreiking door de (meer dan!) deskundige jury bij te wonen!

PROGRAMMA

14.30 – 15.00 uur: Inloop.
15.00 – 16.00 uur: Presentaties ontwerpers.
16.00 – 17.00 uur: Borrel & Juryberaad.
17.00 – 17.30 uur: PRIJSUITREIKING!

25 januari

Walhalla
Hoge brug 10
3841DZ Harderwijk

Informatie avond Tiny House Nederland

SHA organiseert samen met Tiny House Nederland een informatieavond over Tiny Houses, een woonvorm waar wij in Harderwijk ook mogelijkheden voor zien. Laat je informeren over mogelijkheden en de knelpunten van Tiny Houses en kom in contact met de mensen van Tiny House Nederland.

Meld je aan voor dit event om op de hoogte te blijven!

Aanvang: 20:00

11 januari

Hooglandseweg-Zuid 34A
3813 TC Amersfoort

Informatiebijeenkomst Tiny Houses 4 Amersfoort

Tijdens deze informatiebijeenkomst legt initiatiefneemster Dilian de Bruin uit wat het project ‘Tiny Houses 4 Amersfoort’ inhoudt met als doel om mede-Tiny House-bewoners te werven.
Ook komt Marjolein Jonker van Marjolein in het Klein vertellen hoe het is om daadwerkelijk in een Tiny House te wonen en vertelt projectcoördinator Marc van Leent iets over het project Refill, waarbinnen ‘Tiny Houses 4 Amersfoort’ mogelijk gerealiseerd kan worden.

van 20:00 tot 21:30

1 november

Raadhuis
Bergstraat 4
Ede

Tiny Houses in Ede

Drie politieke partijen in Ede hebben de handen in een geslagen en organiseren een bijeenkomst over Tiny Houses op 1 november.

Marjolein en Monique van Tiny House Nederland zullen een presentatie geven en vragen beantwoorden. De politieke partijen horen graag of er mensen geïnteresseerd zijn om in een Tiny House te wonen in Ede.

Woon je in Ede of in de buurt van Ede en lijkt het je leuk om meer te weten over Tiny Houses en / of zou je graag in een Tiny House in Ede willen wonen? Kom dan 1 november naar het Raadhuis van Ede, om 19.30 uur gaan de deuren open en om 20:00 begint het. Je hoeft je niet in te schrijven en de avond is gratis. Het adres : Bergstraat 4.

22 t/m 30 oktober

Eindhoven

Dutch Design Week

“Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 275.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n tachtig locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. Kom je verwonderen, verbazen of vergapen. Stel jezelf nieuwe vragen, doe inspiratie op voor eigen antwoorden, en laat je overtuigen door de kracht van design.”

Uit ervaring blijkt dat er vaak initiatieven op het gebied van klein en minimalistisch design te vinden zijn op DDW. Daarom een leuke/inspirerende plek om te bezoeken als Tiny House enthousiasteling!

30 september

Woonstichting Den Helder
i.s.m. Gemeente Den Helder

Middenweg 159
Den Helder

Informatie avond Tiny House Project Den Helder

Gemeente Den Helder, Woningstichting Den Helder en het stedenbouwkundig bureau West 8 hebben de handen ineen geslagen om Tiny House Project mogelijk te maken.

Duurzaamheid en een ecologische manier van wonen en leven staan centraal in dit project. Denkt u daarbij aan minimaal verbruik van energie en water, het opwekken van energie, aan ecologisch grondgebruik en eventueel gezamenlijk terreinbeheer. Het bewonen van een Tiny House betekent dat goedkoop wonen voor u geen op zich zelf staand doel mag zijn. U bent namelijk voortdurend intensief bezig met de duurzame aspecten van uw woning en woonomgeving.

Andere belangrijke uitgangspunten zijn dat belangstellenden zelf of gezamenlijk initiatieven nemen en dat de Tiny Houses alleen voor eigen bewoning worden gebruikt. Het duurzame karakter van deze woonvorm houdt ook in dat niet gewoond kan worden in gebieden met kwetsbare flora en fauna, zoals de duinen.
Als dit alles u aanspreekt nodigen wij u graag uit voor een gezamenlijke informatieavond van Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder. Doel van de avond is om in deze verkennende fase van het project van u te horen welk ideeën u heeft om het Tiny House Project een stap verder te brengen.

19.15 uur ontvangst met koffie en thee

19.30 uur welkom

19.45 uur presentatie Marjolein Jonker en Monique van Orden, Tiny House Nederland

20.15 uur workshop: hoe ziet u uw toekomst in een Tiny House

21.00 uur samenvatting, vragen en opmerkingen onder genot van een drankje

Locatie: Middenweg 159, Den Helder. Woonplein van Woningstichting Den Helder,  (parkeerterrein is bereikbaar via de Javastraat)

26 september

Fabcity*

Saxion Enschede
H0.10

FABCITY – Tiny houses & new materials

Verhalen over klein wonen in een zelfvoorzienende wijk. Met Christel vd Craats, Lena vd Wal, Lode Bruins & Mieke Oostra o.l.v. Theo de Bruijn.

Van 16:00 tot 17:45

* i.s.m. stadsLAB Deventer, Academie BBT, St. Pioneering, lectoraat Innovatieve technologie in de bouw

t/m 23 september

Fabrikaat + Architectuur Centrum Nijmegen

Lentse Warande
Nijmegen

Bouwlab Nijmegen

Stichting Fabricaat en Architectuur Centrum Nijmegen hebben de handen ineengeslagen om een tijdelijke proeftuin aan de Spiegelwaal in Nijmegen te creëren waar men mag experimenteren met nieuwe vormen van wonen, werken en bouwen. Momenteel vind je er het Waterland Huisje, de ‘single’ van Mill Home en de Solid Family. Kijk voor het programma op de website van Bouwlab Nijmegen.

23 september

Fabrikaat + Architectuur Centrum Nijmegen

Lentse Warande
Nijmegen

Slotfeest Bouwlab Nijmegen

“Op vrijdag 23 september gooien we voor de laatste keer de deuren open van BouwLab. Bezoek nog eenmaal de tiny houses, zing mee met de Tiny Karaoke of dans op de muziek van dj Kim Klein Koerkamp!”

Aanvang: 20:00 u.
Toegang: Gratis

18 september

Paula den Hoed

Mulderspark,
Leek

Groots Tiny House ontmoetingsdag in het Noorden

Een grootse Tiny House ontmoetingsdag in Leek ( Groningen )Vindt plaats in een grote loods met buiten terrein.

Met informatie, demonstraties, lezingen, uitwisseling en netwerken voor iedereen die geïnteresseerd is in Kleine Huisjes.

Iedereen is welkom. Neem je huis / huisje mee. Maquettes zijn welkom, er staat een tafel voor iedereen die iets meegenomen heeft.

15 september

Rezone

Eekbrouwersweg 12
‘s-Hertogenbosch

Minitopia – Debat over nieuwe woonconcepten en woningbouwcorporties

Veel nieuwe woonvormen zijn in opkomst op de woonmarkt. De nieuwe woonconcepten zijn vaak flexibeler, tijdelijker en soms mobieler t.o.v. van de huidige woningvoorraad. Kunnen deze nieuwe woonconcepten een rol spelen in het woonbeleid van de woningcorporaties? Moeten de corporaties nog wel voor 50 jaar bouwen in de huidige tijd? Zouden de corporaties niet meer flexibelere concepten moeten toepassen om sneller te kunnen inspelen op maatschappelijke, demografische en sociale veranderingen?

Moderator Rodney Weterings

Sprekers:
15:15 – 15:25 Mohammed Acharki, algemeen directeur Zayaz
15:25 – 15:35 The New Makers architecten
15:35 – 15:45 Studio Zeitgeist
15:45 – 15:50 Alles Flex
15:50 – 16:00 Bas Sievers, directeur ontwikkeling vastgoed Wonen Limburg
16:00 – 16:10 Leon Bobbe, directeur De Key ovb
16:10 – 16:20 Marjolein in het Klein
start debat – 17:30

7 september

RAP Leiden

Stadhuis Leiden
(Atrium)

Stadscafé (#3) – Tiny Houses

Het is de woondroom van velen: klein, off the grid, zelfvoorzienend, mooi design en dan het liefst ergens midden in de natuur. Maar de realiteit is vaak anders. De eerste succesvolle projecten in Nederland zijn opgestart en krijgen aandacht. Bij Stadscafé #3 – op woensdag 7 september – verwelkomt RAP Leiden drie bijzondere sprekers, die elk hun eigen unieke kijk op het fenomeen Tiny Houses hebben. Alles te weten komen over Tiny Houses? Dan weet je nu waar je naartoe moet!

deur open 19:30 uur, start 20:00 uur

3 september

Tiny House Nederland

Gasfabriek,
Alkmaar

Tiny House Nederland Meetup

Het leek ons een goed idee om weer eens bij elkaar te komen om gezellig met elkaar te praten, van gedachten te wisselen en te discussiëren over Tiny Houses in Nederland. Daarom is er op zaterdag 3 september de gelegenheid om langs te komen bij de Gasfabriek in Alkmaar. Dit is vlakbij het station van Alkmaar en dus makkelijk te bereiken.

We hebben er voor gekozen om deze dag programmaloos te houden. Maar er zullen een hoop mensen met informatie aanwezig zijn die je in de loop van de middag kunt aanspreken. Daarnaast is er de mogelijkheid om het huisje van Marjolein Jonker te bezichtigen, dit staat op het terrein naast de Gasfabriek.

Neem vooral je eigen plannen ook mee: bouwtekeningen, moodboards, maquettes, etc!

t/m 26 juni

Europe by People

Java-eiland
Amsterdam

Op de kop van het Java eiland is een campus verrezen waar geëxperimenteerd wordt met duurzame innovatieve bouwvormen, het wonen van de toekomst wordt hier ontdekt. Een plek die groen,  zelfvoorzienend en een  broedplaats van creatieve ideeën is. Je kunt hier onder andere de Porta Palace van Woonpioniers bekijken, Sustainer Homes, Heijmans One, Tiny TIM en nog veel meer kekke huisjes.  FabCity is de hele week open maar de huisjes en andere projecten zijn niet altijd toegankelijk.

18 juni

Kunstlinie Almere Flevoland

Java-eiland
Amsterdam

In het weekend van 17, 18 en 19 juni 2016 viert Nederland de Dag van de Architectuur. In dat weekend staat het belang van architectuur in de schijnwerpers. In Almere staat de dag geheel in het teken van Tiny Housing!

Als snelst groeiende stad van Nederland heeft Almere altijd de nieuwste inzichten op het gebied van ruimtelijke ordening en woningbouw omarmd en in haar stad opgenomen. Onlangs is in Almere de BouwEXPO Tiny Housing gestart met als basis het innovatieve kleine wonen. Een concept waarmee in het buitenland al geëxperimenteerd wordt, en dat nu ook in de stad Almere de ruimte krijgt.

27 mei 2016

PVDA Vlaardingen

Restaurant Berlijn
Westhavenkade 1-3
3131 AB Vlaardingen

Ook in Vlaardingen staat men positief tegenover Tiny Houses, PvdA Vlaardingen  wil  de mogelijkheden en animo onderzoeken en hebben deze informatie avond georganiseerd. Ook hier geven Marjolein en Monique een presentatie over de mooie, duurzame kleine huisjes en is er ruimte voor discussie. De avond vindt plaats bij Berlijn op de Westhavekade 1-3 in Vlaardingen, aanvang 19:30 uur.

24 mei 2016

GroenLinks Den Haag

Restaurant Hagedis
Waldeck pyrmontkade 116, 2518 JR Den Haag

Bijeenkomst Tiny Houses

GroenLinks Den Haag organiseert op dinsdagavond 24 mei een bijeenkomst over het fenomeen ‘tiny houses’. Vanaf half 8 is de inloop en om 20.00 uur zullen de mensen achter Tiny House Nederland het inspirerende verhaal van hun zoektocht naar de perfecte woonomgeving vertellen. Aansluitend volgt een politieke discussie over de vraag of dit in Den Haag ook het ‘wonen van de toekomst is’. Het programma duurt tot 22.00 uur waarna er nog een borrel is op eigen kosten. De avond zal plaatsvinden in Restaurant de Hagedis aan de Waldeck Pyrmontkade 116. Aanmelden kan via: groenlinks@denhaag.nl.

18 mei 2016

PakhuisB

Rabobank Breda
Kloosterplein 11, Breda

Tiny House informatie avond Breda

Het nieuwe PakhuisB  verbindt Breda door programmering en ontmoetingen. Op woensdag 18 mei willen ze de mogelijkheden voor Tiny Houses in de gemeente onderzoeken. Monique van Orden en Marjolein Jonker van Tiny House Nederland verzorgen een presentatie over de movement en door middel van oplossingsgerichte vraagstukken en triggerende stellingen wordt het gesprek aangegaan. De bijeenkomst start vanaf 19:30 uur bij de Rabobank Breda, Kloosterplein 11.