Initiatiefgroepen

Door het hele land worden er initiatiefgroepen opgestart die op lokaal niveau bezig zijn met het realiseren van Tiny Houses. Hieronder vind je een overzicht!

Initiatiefgroep Noordwijk Klein

Wij zijn een groep van 6 Tiny-enthousiastelingen en we proberen in Noordwijk voet aan de grond te krijgen en een woonlocatie te realiseren. Wij zijn aan elkaar voorgesteld door de gemeente omdat we individueel al vragen aan het stellen waren maar als groep zijn we echt een aanspreekpunt voor de gemeente en kunnen zij meer voor ons betekenen.

Van onze 6 zijn Tim en Wendy al aan het bouwen (verwachting augustus
2017 klaar) en gaan Arjan en Marijke starten met bouwen als er grond toegewezen is. Zij zijn wel al een het ontwerpen en bouwers aan het benaderen. Karl woont op dit moment al Tiny in een Finch Building in Leiden. Andrew woont part-time klein zijn tuinhuis.

Naast onze groep van 6 worden we bijna wekelijks wel gebeld of gemaild door mensen die ook graag klein willen gaan wonen. Om het simpel te houden richting de gemeente gaan we nu eerst uit van de 2 plekken voor onze initiatiefgroep en waar mogelijk willen we graag uitbreiden naar een iets grotere community.

Voor meer informatie kunnen jullie kijken op onze website:
www.noordwijk-klein.nl
www.facebook.com/noordwijkklein

Initiatiefgroep Tiny House Midden-Delfland

Na een algemene informatiebijeenkomst over tiny houses in Schipluiden in februari 2017 kwamen de leden van Initiatiefgroep Tiny House Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. De elf leden bleken stuk voor stuk enthousiaste toekomstige tinyhousebewoners, allen bereid om de handen uit de mouwen te steken om tiny houses in de gemeente Midden-Delfland mogelijk te maken.

Gezamenlijk werkten zij aan een initiatiefvoorstel dat duidelijk uiteenzet waarom tiny houses zo goed bij deze meest duurzame gemeente van Nederland passen. In het voorstel wordt bijvoorbeeld gerefereerd aan het Cittaslowkeurmerk van Midden-Delfland dat vele aanknopingspunten heeft waar tiny living aan voldoet, haar ambities om in 2040 CO2-neutraal te zijn en wordt de gemeente handvatten aangereikt om tiny houses mogelijk te maken binnen de kaders van het Bouwbesluit. Ook worden vijf mogelijke locaties in de gemeente benoemd.

Het initiatiefvoorstel wordt van harte ondersteund door 31 inwoners van de gemeente Midden-Delfland, Stichting Tiny House Nederland, tinyhousebewoners Roy & Shirly en Marjolein Jonker. Het voorstel is op 24 mei 2017 ingediend bij het college van B&W en de gemeenteraad. De Initiatiefgroep is in afwachting van hun reactie en hoopt de plannen voor een pilotproject voor de plaatsing van tiny houses persoonlijk te mogen toelichten.

De leden van Initiatiefgroep Tiny House Midden-Delfland zijn: Marieke Berkhout, Paulina van der Bilt, Mara Eikelenboom, Suzan Gielesen, Janneke Grooten, Pim Kleisen, Casper van der Kaaij, Fred Louter, Chris Montagne, Natasja Oosterloo en Gerbrand van der Weg. Zij hebben op dit moment nog een besloten Facebookgroep, maar na (hopelijk positief) bericht van de gemeente willen zij hun ervaringen en het initiatiefvoorstel graag delen met de community van Tiny House Nederland.

Tiny House groep Beverwijk/Heemskerk

Wij zijn Madelief en Yvette, wonend in het Regenbooghuisje. Samen met een aantal geïnteresseerden in Tiny Houses willen wij een legale locatie in Heemskerk en/of Beverwijk realiseren. Hiernaast hebben we ook goed contact met de intitiatiefneemster in gemeente Uitgeest.

Op dit moment zijn er in Beverwijk 2 plekken aangewezen die onderzocht gaan worden, het Moensplein en het Willem-Alexander plantsoen. Heemskerk heeft de pijlen gericht op Rijksstraatweg nummer 15. Beide gemeentes zijn nog in oriënterende fase. Er kunnen nog geen harde uitspraken worden gedaan. Heemskerk doet dit in samenspraak met ons, Beverwijk onderzoekt tot nu toe zelfstandig de mogelijkheden.

Geïnteresseerden adviseren we om zelf contact op te nemen met de gemeente. Als je een bijdrage wilt leveren in ons proces tot realisatie van legale plekken dan horen we graag van je. Contact opnemen kan via onze blog.
Daar zal ook alle nieuwe informatie komen te staan www.regenbooghuisje.com) net als op de Facebookpagina van ons huisje: https://www.facebook.com/Regenbooghuisje/

Tiny House 073

Groot denken, klein wonen in 073 (betreft de gemeente ’s-Hertogenbosch en omliggende dorpen).

Kernteam Tiny House Den Bosch bestaat uit:

 • Addy van Beek (oprichter)
 • Irma Bulkens (oprichter)
 • Arjan van Boekel
 • Remko Boer
 • Werner Evers

 

Missie:

 • agenderen van het onderwerp Tiny Living in 073
 • bemiddelen in vraag en aanbod van geïnteresseerden
 • mensen met elkaar in contact brengen/verbinden
 • kennisnetwerk/platform opbouwen en delen
 • contact met gemeente, bouwers, aanbieders, (toekomstig) bewoners
 • volgers informeren over bestaande vormen, activiteiten, mogelijkheden
 • organiseren informatiemomenten
 • formeren bewonersgroep met concrete plannen voor Tiny Living in 073

Bereikbaarheid vooralsnog via facebookpagina:

https://www.facebook.com/tinyhouse073/

Tiny House Tiel

Wij (Ria Simons, Martine van der Laan, Conny Olivier, Marjolein Brugman en Bert Govers) vormen de Pilotgroep: Tiny Houses Tiel.
Wat zijn onze gedachten, wat willen we realiseren?
Wij willen bij elkaar wonen, ieder in een eigen huisje, zoveel mogelijk zelfvoorzienend.
Het liefst, zoals velen, een beetje buitenaf.
We hebben veel complementaire zorg-capaciteiten in huis:
Chi Gong, Tai Chi, klassieke homeopathie voor mens en dier, astrologie, meditatief tekenen en schilderen, ritmische lichaamsmassage enz.
Dus lijkt het ons geweldig om een complementair zorgverlenings-centrum op te richten.
Bij onze tiny woningen.
Daarbij is een van ons ook BD-boer, en willen we dus onze eigen groente, fruit en kruiden gaan verbouwen.
We hebben de gemeente achter ons staan en zijn nu zoekende naar locaties in Tiel e.o.