Initiatiefgroepen

Door het hele land worden er initiatiefgroepen opgestart die op lokaal niveau bezig zijn met het realiseren van Tiny Houses. Hieronder vind je een overzicht!

Initiatiefgroep Noordwijk Klein

Wij zijn een groep van 6 Tiny-enthousiastelingen en we proberen in Noordwijk voet aan de grond te krijgen en een woonlocatie te realiseren. Wij zijn aan elkaar voorgesteld door de gemeente omdat we individueel al vragen aan het stellen waren maar als groep zijn we echt een aanspreekpunt voor de gemeente en kunnen zij meer voor ons betekenen.

Van onze 6 zijn Tim en Wendy al aan het bouwen (verwachting augustus
2017 klaar) en gaan Arjan en Marijke starten met bouwen als er grond toegewezen is. Zij zijn wel al een het ontwerpen en bouwers aan het benaderen. Karl woont op dit moment al Tiny in een Finch Building in Leiden. Andrew woont part-time klein zijn tuinhuis.

Naast onze groep van 6 worden we bijna wekelijks wel gebeld of gemaild door mensen die ook graag klein willen gaan wonen. Om het simpel te houden richting de gemeente gaan we nu eerst uit van de 2 plekken voor onze initiatiefgroep en waar mogelijk willen we graag uitbreiden naar een iets grotere community.

Voor meer informatie kunnen jullie kijken op onze website:
www.noordwijk-klein.nl
www.facebook.com/noordwijkklein

Initiatiefgroep Tiny House Midden-Delfland

Na een algemene informatiebijeenkomst over tiny houses in Schipluiden in februari 2017 kwamen de leden van Initiatiefgroep Tiny House Midden-Delfland voor het eerst bij elkaar. De elf leden bleken stuk voor stuk enthousiaste toekomstige tinyhousebewoners, allen bereid om de handen uit de mouwen te steken om tiny houses in de gemeente Midden-Delfland mogelijk te maken.

Gezamenlijk werkten zij aan een initiatiefvoorstel dat duidelijk uiteenzet waarom tiny houses zo goed bij deze meest duurzame gemeente van Nederland passen. In het voorstel wordt bijvoorbeeld gerefereerd aan het Cittaslowkeurmerk van Midden-Delfland dat vele aanknopingspunten heeft waar tiny living aan voldoet, haar ambities om in 2040 CO2-neutraal te zijn en wordt de gemeente handvatten aangereikt om tiny houses mogelijk te maken binnen de kaders van het Bouwbesluit. Ook worden vijf mogelijke locaties in de gemeente benoemd.

Het initiatiefvoorstel wordt van harte ondersteund door een groot aantal inwoners van de gemeente Midden-Delfland, Stichting Tiny House Nederland, tinyhousebewoners Roy & Shirly en Marjolein Jonker. Het voorstel is op 24 mei 2017 ingediend bij het college van B&W en de gemeenteraad. In november 2017 is duidelijk geworden dat de gemeente enthousiast is over Tiny Houses en de mogelijkheden gaat onderzoeken.

De leden van Initiatiefgroep Tiny House Midden-Delfland zijn: Marieke Berkhout, Paulina van der Bilt, Mara Eikelenboom, Suzan Gielesen, Janneke Grooten, Pim Kleisen, Casper van der Kaaij, Fred Louter, Chris Montagne, Natasja Oosterloo en Gerbrand van der Weg. Op www.tinyhousemiddendelfland.nl zal meer informatie te vinden zijn over het initiatief en zijn de contactgegevens van de initiatiefgroep te vinden. Er is ook een Facebookpagina: https://www.facebook.com/tinyhousemiddendelfland/

Tiny House groep Beverwijk/Heemskerk

Wij zijn Madelief en Yvette, wonend in het Regenbooghuisje. Samen met een aantal geïnteresseerden in Tiny Houses willen wij een legale locatie in Heemskerk en/of Beverwijk realiseren. Hiernaast hebben we ook goed contact met de intitiatiefneemster in gemeente Uitgeest.

Op dit moment zijn er in Beverwijk 2 plekken aangewezen die onderzocht gaan worden, het Moensplein en het Willem-Alexander plantsoen. Heemskerk heeft de pijlen gericht op Rijksstraatweg nummer 15. Beide gemeentes zijn nog in oriënterende fase. Er kunnen nog geen harde uitspraken worden gedaan. Heemskerk doet dit in samenspraak met ons, Beverwijk onderzoekt tot nu toe zelfstandig de mogelijkheden.

Geïnteresseerden adviseren we om zelf contact op te nemen met de gemeente. Als je een bijdrage wilt leveren in ons proces tot realisatie van legale plekken dan horen we graag van je. Contact opnemen kan via onze blog.
Daar zal ook alle nieuwe informatie komen te staan www.regenbooghuisje.com) net als op de Facebookpagina van ons huisje: https://www.facebook.com/Regenbooghuisje/

Tiny House 073

Groot denken, klein wonen in 073 (betreft de gemeente ’s-Hertogenbosch en omliggende dorpen).

Kernteam Tiny House Den Bosch bestaat uit:

 • Addy van Beek (oprichter)
 • Irma Bulkens (oprichter)
 • Arjan van Boekel
 • Remko Boer
 • Werner Evers

 

Missie:

 • agenderen van het onderwerp Tiny Living in 073
 • bemiddelen in vraag en aanbod van geïnteresseerden
 • mensen met elkaar in contact brengen/verbinden
 • kennisnetwerk/platform opbouwen en delen
 • contact met gemeente, bouwers, aanbieders, (toekomstig) bewoners
 • volgers informeren over bestaande vormen, activiteiten, mogelijkheden
 • organiseren informatiemomenten
 • formeren bewonersgroep met concrete plannen voor Tiny Living in 073

Bereikbaarheid vooralsnog via facebookpagina:

https://www.facebook.com/tinyhouse073/

Tiny House Tiel

Wij (Ria Simons, Martine van der Laan, Conny Olivier, Marjolein Brugman en Bert Govers) vormen de Pilotgroep: Tiny Houses Tiel.
Wat zijn onze gedachten, wat willen we realiseren?
Wij willen bij elkaar wonen, ieder in een eigen huisje, zoveel mogelijk zelfvoorzienend.
Het liefst, zoals velen, een beetje buitenaf.
We hebben veel complementaire zorg-capaciteiten in huis:
Chi Gong, Tai Chi, klassieke homeopathie voor mens en dier, astrologie, meditatief tekenen en schilderen, ritmische lichaamsmassage enz.
Dus lijkt het ons geweldig om een complementair zorgverlenings-centrum op te richten.
Bij onze tiny woningen.
Daarbij is een van ons ook BD-boer, en willen we dus onze eigen groente, fruit en kruiden gaan verbouwen.
We hebben de gemeente achter ons staan en zijn nu zoekende naar locaties in Tiel e.o.

Initiatiefgroep Apeldoorn

Als echtpaar zijn wij begonnen om in de gemeente Apeldoorn voet aan de grond te krijgen voor Tiny / Small Houses. Hierbij zijn wij gekoppeld aan een andere initiatiefgroep in Apeldoorn van een groep professionele Tiny House-denkende mensen. Inmiddels hebben zij een plek voor hun huisje gevonden en willen deze, wanneer het klaar is, gaan verhuren als hotelkamer.

Wij hebben ons eerst gebouwde Tiny House verkocht. Dit omdat voor ons gezin een grotere variant nodig is om permanent in te wonen. Inmiddels zijn wij begonnen met bouwen en hopen ons Woody Cottage medio 2018 helemaal klaar te hebben.

Inmiddels hebben zich een tiental mensen bij ons aangemeld die binnen de gemeente Apeldoorn in een Tiny House zouden willen wonen; ook zijn wij in gesprek met grondeigenaren die graag een Tiny house village of 1 of 2 stuks op hun grond geplaatst zouden willen zien. De gesprekken met de gemeente Apeldoorn zijn op dit moment van schrijven in volle gang en we kijken hoopvol uit naar eindelijk een plekje voor ons huis.

Ben jij degene die in de gemeente Apeldoorn in een Tiny House zou willen wonen, dan kun je je aanmelden via: info@hetkleinsteloo.nl
Facebook: Tiny House Apeldoorn
Website: www.tinyhouses.nl

Initiatiefgroep Tiny Houses Heemstede-Bloemendaal

Initiatiefgroep voor mensen met interesse voor Tiny Houses in de Gemeente Heemstede en Gemeente Bloemendaal. Met name individueel gevarieerde Tiny Houses in aantrekkelijke gebieden binnen de Gemeenten Heemstede en Bloemendaal. Deze groep is het initiatief van Alexander Paul en hij heeft bij de gemeente Heemstede flink gelobbyd voor eerste doorbraak middels vrijwel unaniem aangenomen motie voor Tiny Houses in Heemstede. Om te voorkomen dat het initiatief ten prooi valt aan speculanten, opportunisten, dromers of drammers, wordt er een vragenlijst voorgelegd welke de mate van motivatie tot deelname aan formalisatie verder in kaart brengt. Een oprichting van Stichting Collectief Particulier Opdrachtgever ligt in de verwachting.

http://www.tinyhousesheemstedebloemendaal.nl/

Lid worden en volgen van de groep kan via: https://www.facebook.com/groups/1952221078400487/

Initiatiefgroep Krimpenerwaard

Wij (Misha en Ineke) zijn druk bezig met de realisatie van ons eigen Tiny House. Als inwoners van de Krimpenerwaard willen wij heel graag op korte termijn een legale plek in een van de kernen in de Krimpenerwaard. Wij hebben goed contact met de gemeente Krimpenerwaard. Wij zijn binnen nu (11 december 2017) en twee weken op zoek naar mensen die binnen afzienbare tijd daadwerkelijk serieus een Tiny House in de Krimpenerwaard willen realiseren en hier dan ook echt in willen gaan wonen. Dus wil jij/willen jullie ook in een Tiny House gaan wonen in de gemeente Krimpenerwaard, laat het dan weten via inekevanvliet20@hotmail.com

Tiny Living Lanxmeer

Momenteel verkent de initiatiefgroep ‘Tiny Living Lanxmeer’ de mogelijkheid om de eco-wijk Lanxmeer te verrijken met één of twee hofjes met ‘tiny houses’. Een woonvorm die duurzaamheid zo centraal stelt, dat het eigenlijk niet mag ontbreken in Lanxmeer. De gemeente Culemborg heeft ons een subsidie voor duurzaamheidsinitiatieven verstrekt om het concept uit te werken. Dat doen we voor twee kleinere bouwkavels waarop we een optie hebben gekregen.

Het streven is om hofjes samen te stellen uit vier tot zes permanente huisjes met dezelfde architectuur. De hofjes sluiten naadloos aan op de bestaande structuren in de wijk wat betreft landschap, architectuur en sociale cohesie. De huisjes moeten voldoen aan het woonbesluit en worden bij voorkeur energieneutraal en zoveel mogelijk circulair. We hebben ons oog laten vallen op de prachtige Indigo’s van de Woonpioniers. Deze tiny houses in één stijl kunnen in allerlei vormen en maten worden opgeleverd. Meer informatie en actualiteiten staan op: www.tinylivinglanxmeer.nl.

Op zondagmiddag 28 januari 2018 organiseert de initiatiefgroep een bijeenkomst in Culemborg voor serieuze belangstellenden die hier willen wonen en investeren. Het doel is dat uit deze werksessie een of meerdere groepen ontstaan die – met voldoende tijd, kennis en geld – het initiatief verder oppakken en uitwerken. Aanmelden kan via info@tinylivinglanxmeer.nl.

Door gebruik te blijven maken van deze website (o.a. door te scrollen of te klikken) geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close