Op zoek naar dromen voor een Tiny Collective Space

Goedemiddag! Dit is een ingezonden bericht van Betty Oderkerk van het Bossche Architectuur Initiatief (BAI).

Er komen steeds meer eenpersoonshuishoudens. Eenlingen die allemaal een dak boven hun hoofd willen. Groot hoeft zo’n optrekje niet te zijn. De oplossing: een Tiny House, ofwel een huis met een oppervlakte van pak ‘m beet tussen de 25 en 50 vierkante meter. Maar waar laat je je fiets, de wasmachine, het gereedschap en al die andere noodzakelijke spullen in zo’n kleine ruimte? Of een loge? Het zou gemakkelijk zijn als er een collectieve voorziening bij een serie van die Tiny Houses staat, die ook als ontmoetingsplaats kan dienen.

Het BAI hoort graag wat jouw droom voor een Tiny Collective Space is. Dit kan door deze te omschrijven en/of te verbeelden en up te loaden via het online platform Droomstad. Wees er wel snel bij, want op 31 december 2016 sluit de mogelijkheid om je droom aan te melden.

Het BAI faciliteert vervolgens om jullie dromen om te zetten naar een realistisch plan. Dit zal gebeuren tijdens een 24uurs ontwerpwedstrijd begin februari 2017. Op die dag krijgen ontwerpers of ontwerpteams een vrije keuze in het kiezen van een of meerdere geplaatste dromen. En wie weet zit jouw droom daarbij. Aan het einde van die dag worden de plannen  gepresenteerd aan een vakkundige jury met nodige media aandacht.

Iedereen die belangstelling heeft kan een droom plaatsen. De proeflocatie is in s’-Hertogenbosch, maar bij succes zal het ook een mooi voorbeeld zijn voor andere gemeenten.

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Avatar
Sabineantwoord
30 december 2016 om 21:25

Noodzakelijk
Eetplek, was plek, slaapplek
Ruimtes in Elkaar laten over lopen, block sanitair/was en Keuken
Buiten-binnen binnen-buiten
Om buiten meer Bij de woning te betrekken een overkapping plaatsen zodat je leefruimte ook buiten is en veel sullen onder afdekdak tegen slijtage

Reactie achterlaten