Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Krimpenerwaard staat open voor proef kleinschalig / alternatief wonen.

Naar aanleiding van het bericht van marjolein mbt het register

https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/algemeen/205776/krimpenerwaard-pilot-tiny-houses-voor-jongeren

Voor wie hierin actief mee aan de gang wil gaan wil ik langs deze weg mededelen als inwoonster van deze regio er graag bij te zijn bij dit initiatief.

Voor de goede orde ben ik niet degene die achter de inhoud van dit artikel zit.

Besef al langer dat krachten bundelen een grotere kans van slagen geeft, maar waar vind je elkaar dus vandaar deze post.

Voor alle duidelijkheid ik ben niet van de hypotheken en dat soort initiatieven het is volslagen waanzin om boete rente te betalen op geld wat gecreëerd wordt uit lucht dus goedkoop  tiny wonen is mijn ding (tipi, yurt, tinyhouse, pipowagen ed).

Ik woon in Gouderak en ben ook bezig met nadenken over Tiny House, maar dan meer in de vorm van een Tiny Society. Dus met een kleine groep mensen samen op een plek, en combineren met landbouw (zoiets als Herenboeren) en gemeenschappelijke voorzieningen. Dat heeft nog wel wat meer voeten in de aarde (letterlijk....).

Overigens is het initiatief van de gemeente gericht op jongeren. Dat ben ik zelf niet (meer) - maar ben toch blij met deze beweging. Ben sowieso wel benieuwd hoeveel jongeren dit willen.

Hoe zullen we de krachten bundelen?

Dag Bart,

Oh dit is leuk zeg.

Ik woon iets verder nl. in krimpen de grote versie en ben ook geen twintig meer in leeftijd, maar voel me minimaal 20 jaar jonger 🙂 dus geen probleem qua leeftijd.

Ik ben net als jouw ook meer gericht op zeg maar een soort van kleine tribe community met mensen die de neuzen dezelfde kant op hebben staan dus ergens meerdere zaken met elkaar delen het ligt voor de hand welke wel ben ik erg van mn eigen space dus mn eigen voordeur zeg maar waar ik mij achter kan terug trekken gezien mn sensitive achtergrond.

Ja het lijkt me meer dan prima om eens af te spreken en elkaars kijk op zaken te verkennen en zien waar we staan en wat we kunnen doen om onze wens van de grond te trekken.

Als we elkaar ergens in de middle kunnen spreken dan is het mij prima.

 

Er bestelstaat al een initiatiefgroep. Of ze nog actief zijn weet ik niet.

Initiatiefgroepen

Er staat er al 1 in de Krimpenerwaard. Maar dat is op een moestuinen complex.

https://www.hetkontakt.nl/regio/krimpenerwaard/algemeen/130013/eerste-tiny-house-van-krimpenerwaard-staat-in-ouderkerk?redir

Jefmen,

Dank voor je reactie.

Die initiatief groep is niet meer actief en die jongen die met zijn TH in dat artikel staat is prive en zeker geen initiatief groep anders waren er al veel meer geweest die daar hadden gestaan kan ik je met zekerheid vertellen.

Daarom mijn topic hier en hopende dat er met de wind die nu waait er een (her)nieuwd inititatief kan komen in de K'waard.

We gaan het zien niet geschoten is altijd mis mi.

Oke, dat wist ik niet. Ben zelf wel geïnteresseerd.

Die initiatief groep reageert niet op het bewuste mailadres meer kan ik er niet over zeggen.

Als je interesse hebt lijkt het mij een 1e stap om eens te kijken waar we elkaar kunnen vinden en waar de raakvlakken liggen.

 

Hoi, ik ben wel nieuwsgierig naar jullie ideeën. Mijn vrouw en ik hebben ideeën  voor een ecodorp (kleinschalig/zelfvoorzienend/off-grid/voedselbos/moestuin/gezamenlijke voorzieningen) in de Krimpenerwaard. Wij komen zelf uit Krimpen ad IJssel. Is er interesse om een keer bij elkaar te komen en plannen uit te wisselen? Wij staan open voor deelnemers van alle leeftijden....

Prima count me in.

Ik kom uit het zelfde drugsdorp als jullie dus ben een en al oor.

Zeg maar waar en wanneer of pm als dat mogelijk is.

 

Hoi, PM is niet mogelijk volgens mij.... mail je kontaktgegevens maar naar evenandersdenken@gmail.com en dan leggen we kontakt

Hallo allemaal,

Hier een jonge hond, maar wel uit de omgeving, en ook open voor alle leeftijden 🙂

Sorry voor de late reactie, en dank voor het delen van het nieuwsbericht.

Bij mijn weten zijn Jeffrey en Lizanne van de initiatiefgroep nog steeds actief, en hebben ze voor hun eigen huis ook nog geen definitieve plek. Dus misschien nog een mailtje eraan wagen? Zoals Dreamon terecht zei: waar mogelijk de krachten bundelen...

Hallo Jonge Hond..... 😉

Ik heb al kontakt gehad met DreamOn en wellicht dat wij dat ook kunnen hebben? Wat zoek jij en wat zijn jouw plannen?  Jeffrey en Lizanne heb ik nog niet gesproken, wel heb ik een eerste kontakt met iemand die al in een tiny house woont in de Krimpenerwaard.

mijn mail adres: evenandersdenken@gmail.com

 

Arne2

Jeffey / Lizanne dat mailadres is niet meer actief of ze reageren niet.

@Brush: ik mail je volgende week, ok? Ben wel nieuwsgierig naar dat verhaal. Meestal komen Tiny Housers wel in het nieuws, maar wat de Krimpenerwaard betreft lees ik er weinig over, ook bijv. niet over de eerdere contactpersonen voor de initiatiefgroep. Het roept wel de vraag op hoeveel tiny housers er nu precies in Nederland zijn.

@Dreamon: dat laatste. Heb inmiddels wel contact met ze, en heb ze inmiddels op deze pagina gewezen, dus ze houden rekening met nieuwe mail...

@arne2 helemaal goed. Niet alle Tinyhousers in de Krimpenerwaard staan om diverse redenen te popelen om in de openbaarheid te komen, ze zijn er wel.

en ik hoor graag ook van Jeffrey e Lizanne