Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Rijervaring trailer langer dan 7,20

Je kan qua trailer behoorlijk lang gaan tot wel 10 mrt, maar volgens Dimka is langer echter een behoorlijk probleem mbt verplaatsen over de weg.

Voor mij zou langer wel een optie zijn ivm. Vloeroppervlakte, echter het zal toch van a naar b moeten.

Daarom de vraag zijn er mensen die de ervaring hebben en of weten van anderen of langer reeel is of gewoon af te raden is.

Bedankt alvast voor de info

Je zal toch keuzes moeten maken. Ik heb in het verleden, als noodoplossing,  eens een echt tiny house op wielen gemaakt, op een oude tandemasser die ik al tientallen jaren had. Hier heb ik een ruimte van 3 bij 1m 85 op gebouwd, gedicteerd door het formaat en het feit dat mijn oude Volvo Amazon stationcar in staat moest zijn, m over  de weg te trekken. Na wat denk en constructiewerk, heb ik een vast gedeelte gebouwd met een met een winch op te draaien dak, waaronder ruimte voor een hoogslaper, en een zijkant die ik uit kon schuiven, met twee zware schragen eronder, tot bijna 2/3 meer vloeroppervlak. Het betekende wel een hoop gepuzzel met het interieur, dat bepaald werd door de eis dat het ingeschoven geheel nog steeds functioneel bewoonbaar moest zijn (ik heb er veel mee gereisd)

Uiteindelijk was het  een geslaagd compromis, mijn Rocket house (zo genoemd omdat ik gedwongen mijn fijne plek moest verlaten,  als een astronaut het ongewisse in geschoten worden) , ik heb het nog gedemonteerd in een zeecontainer liggen, terwijl de tandemasser zijn oude functie weer heeft gekregen: van A naar B zeulen van alles waar ik mee bezig ben.

Aldus, weeg je eisen en wensen af, bepaald door de grenzen waar je praktisch gezien mee te maken hebt, en je vind een weg. Let wel, expanding tiny houses zijn lastig tochtdicht te maken.

 

Ok helder verhaal.

Toch blijft het best lastig om dit soort zaken te verbeelden.

Er is mi. nog zoveel meer wat meetelt in je woon/leefruimte die een factor van betekenis spelen en dat is voor de een heel anders als voor de ander.

Afin over 5 jaar zal ik er ongetwijfeld uit zijn en met een glimlach deze reply lezen 🙂