Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Samen bouwgrond kopen rondom Rotterdam

Ik kijk wel eens rond in de buurt van Rotterdam naar een stukje bouwgrond. Regelmatig wordt er iets aangeboden van 500-2500 m2 dat met een m2-prijs van 200-500 euro voor mij te duur en te groot is - wat is te groot - voor een enkel tiny housje.

Als je dat met bijvoorbeeld twee tot vijf tiny house geïnteresseerden koopt is de prijs misschien te overzien. Er zijn natuurlijk vele vragen te beantwoorden. Je kunt misschien kiezen om de grond te splitsen, zodat ieder een eigen stukje heeft en daar kan doen wat ie wil. Of liever als woongroep, maar dan moet je goede regelingen hebben zoals wanneer iemand vertrekt.

Zijn er mensen die dit al eerder gedaan hebben dan zou ik graag je ervaringen horen.

En zijn er mensen die willen bekijken om met twee of meerdere tiny house geïnteresseerden een stukje bouwgrond te kopen in of rondom Rotterdam?

Ik moet lachen (als een boer met kiespijn dat wel) als je leest mbt. de prijzen.

Ik weet van iemand die zelf een woonboerderij(zelf gerenoveerd) heeft en die wilde graag het stuk land van de buren kopen wat inmiddels onteigend was door onze gemeente vertegenwoordigers en toen hij eea kenbaar maakte en een bod gedaan had van 50% meer als de aankoopprijs aan de betreffende ambtenaar was hoongelach zijn deel. Nee, de prijs per M2 zou minstens 200 Euro gaan worden of niet meer ....
Dit was al jaren geleden.

Ja, ik denk dat je zeker een punt hebt om gezamelijk de piggy bank stuk te slaan en dan een stuk land van een boer te kopen en daarmee een droom veel realistischer te maken en om een permanente plaats te hebben.

Verder blijf ik maar denken aan de laatste blogpost van marjolijn over het conflict .. laat staan als er dan grof geld mee gemoeid is en met mensen die je eigenlijk niet echt goed 'kent' ...

Ik wil graag denken in mogelijkheden, maar sluit ook mn ogen niet voor een kant die realiteit kan worden.

 

 

 

 

@Friedhelm, mijn partner en ik zijn ook opzoek naar een stukje bouwgrond in/rondom Rotterdam en hadden ook al ondervonden dat een groepsinitiatief waardevol kan zijn! Ben je toevallig nog op zoek?

Als het ook tussen Vianen en Schoonhoven mag zijn dan kan je me mailen heb daar jaren lang gefietst en vind het zelf een van de mooiste plekjes met die uiterwaarden.

Gezien de inkomenspositie van de boeren tegenwoordig moet daar mi. een slag te maken zijn.

 

Ik ben ook zeer geïnteresseerd om met mijn gezin met twee kleine dochters een stuk bouwgrond aan te kopen (en het liefst samen met anderen).

Zijn jullie inmiddels al wat stappen verder? Ik blijf graag op de hoogte!

 

Ik ben ook zeer geïnteresseerd om een stuk bouwgrond aan te kopen in/rondom Rotterdam. Ik blijf ook graag op de hoogte!