Forum kruimelpad - Je bent hier: ForumOpenbaar: AlgemeenStel je even voor!
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Stel je even voor!

We zouden het leuk vinden als je je hier als lid van dit forum even voorstelt 🙂

Wie ben je en wat ben je van plan in de Tiny House wereld (of wat doe je al)?

Als je een blog, Facebookpagina of Instagram hebt ben je ook van harte welkom om die hier te noemen!

Export vanaf het oude forum

Beste mensen,

Ik ben Raymond, 58 jaar en woon samen met mijn vrouw, dochter en pleegdochter, beiden 17 jaar. Onze oudste dochter van 20 is sinds 'n jaar uitwonend en studerend in onze stad Amsterdam. Just ter info: Zij betaalt nu 508 euro voor 'n kamer van 6m2 op hospita basis, gezamenlijk gebruik van woonkamer/keuken en sanitair. Achterom kijkend leef ik eigenlijk al m'n hele leven tiny, vanaf mijn slaapkamertje in het ouderlijk huis.

Ook nu wonen we alweer bijna 25 jaar in het 3-hoog achter 3-kamer appartementje van 55 m2 in de pijp Amsterdam. Geen enkel probleem. Onze dochters zijn er geboren en getogen. Buiten ons stulpje in Amsterdam hebben we in de weekenden en vakanties 15 jaren in 'n oude gepimpte stacaravan op het aloude camping Bakkum vertoefd.

Sinds 2 jaren hebben we dat opgegeven en hebben er nu 'n tuinhuis van 25m2 op 300m2 grond voor in de plaats. Ongeveer 20 min fietsen van huis. Jaarkosten grond 'n schamele 600 euro. We kunnen er 365 dagen per jaar in, waarvan 6 maanden ook slapen. Geen riool, wél 'n septic tank. Voor gasfornuis en geiser hebben we gasflessen. Water hebben we van Waternet. Stroom, momenteel nog 12V, hebben we van zonnepanelen. Nu vooral in gebruik voor smartphones en tablet. Verder 'n lekkere houtkachel met oventje en buiten natuurlijk 'n grote vuurpot en BBQ.

Kijkend naar onze eigen toekomst, van de ouders samen en de beide dochters afzonderlijk, volg ik al enige tijd de TH ontwikkelingen. Vind het zeer interessant en ook goed t.o.v. beschikbare ruimte en vooral ook de consumptie maatschappij. Less is more, vind ik.

Ik denk dat de overstap naar 'n TH om permanent in te gaan wonen, voor ieder van ons geen grote stap zal zijn. Veel dingen uit het TH gebeuren doen we in feite al, incluis het leven op 'n klein oppervlak.

Met vriendelijke groet,

Raymond alias Charliefox

9 oktober 2018

Welkom Raymond, fijn dat je al actief bent op dit nieuwe forum!

Hoi! Ik ben Jan-Willem,

Sinds mei 2017 woon ik met Noortje in een zelfontworpen en zelfgebouwde tiny house in Rotterdam. Onze volgende stap is het wonen in een tiny house community. We hebben de wens om voorzieningen met anderen te delen zodat het leuker leven is. Ik zie het heel erg zitten om te gaan experimenteren met nieuwe technieken of sociale omgangsvormen.
Als architect ben ik altijd bezig met verbetering van deze woonvorm en we hebben dan ook de wens om een 2.0 versie te gaan bouwen. Maar dat zal nog wel even duren. Ik geef ook les op tiny house ontwerp gebied, dus ik probeer op dit forum ook te helpen met meer informatie zodat dit een fijne kennisbank kan worden voor de hele movement.

Wij zouden dolgraag met ons Tiny House in Rotterdam staan. Kun je vertellen waar jullie staan?

Citaat van nawm op 22 oktober 2018, 20:29

Wij zouden dolgraag met ons Tiny House in Rotterdam staan. Kun je vertellen waar jullie staan?

Wij staan zelf op Heijplaat, maar dat is tot eind dit jaar (2018). Daarna komt hier een nieuwbouwwijk die al vol in uitvoering is. Wij gaan dan zelf weer Rotterdam verlaten :(. Maar ik heb begrepen dat er inmiddels op Marconia dingen mogelijk zijn. Je zou bij die club kunnen informeren.

Dank voor het antwoord, we neuzen verder!

Hoi ik ben Liesbeth.

Sinds een paar jaar denken en dromen wij (Peter en ik) over wonen in een Tiny House. Het is nu tijd om al dat denken en dromen om te zetten in concrete stappen. De weg naar de gemeente is gevonden en Yeahhhh!! ze staan ervoor open! Dus bij deze een oproep voor iedereen die ook graag in een Tiny House willen wonen in Groesbeek (Gemeente Berg en Dal),  zodat we samen dit avontuur aan kunnen gaan.

Het is mijn bedoeling dat de tiny house duurzaam wordt gebouwd, voor altijd mogen blijven staan (dus niet na 5 of 10 jaar weer verplaatsen) en samen met de andere Tiny bewoners elkaar helpen en delen), kortom een duurzame levenstijl voor alle leeftijden 🙂

 

Vriendelijke groet, Liesbeth

 

Het lijkt me wel net zo netjes, als je je aangemeld hebt,  je even voor te stellen, dus bij deze:

Luud, inmiddels 60 jaar jong, tegen pensioen aan. Gelukkig: 34 jaar geleden een relatief kleine boerenwoning uit 1937 van 10x5 meter gekocht in Zuid Limburg op 3560 m2 grond waar we nog iedere dag van Genieten. Wij, mijn partner en ik, willen nu de kinderen de deur uit zijn, graag onze ideologie verder voortzetten, dus zelfvoorzienend, energiezuinig, natuurminnend enz. Ook onze woning willen we op een eenvoudige manier aanpakken. Dus geen ingewikkelde technische constructies, maar bijvoorbeeld een eenvoudige houtkachel met hout stoken van eigen perceel, goede isolatie enz. Zonnepanelen hebben we voor ongeveer 3000 kw, ruim voldoende voor ons eigen gebruik, maar ik weet ook, er is nog veel meer mogelijk om klein, energie-zuinig en -bewust te leven. Waarom dan op deze site aangemeld? Ik denk dat de aankomende energietransitie pas kan slagen, als we ons, de mens, bewust kunnen maken wat de gevolgen van het consuMeren zijn. Maatschappelijk zoeken we naar steeds meer technische aanpassingen om onze consuhonger te stillen. Voor mij zit dit veel meer in persoonlijke bewustwording en gedrag. Ik hoop op dit forum informatie te halen en te delen, die past bij ons idee van Samen-leven.

Hallo allemaal! Ik ben Laura, 34 jaar oud en woon momenteel in een klein appartement in Breda. Ik zou graag in (de omgeving van) Breda willen blijven, maar dan in een TH in plaats van in een appartementje..

Ik zou graag in contact komen met mensen die geïnteresseerd zijn in een TH in Breda en hier samen over willen nadenken en stappen willen zetten!

 

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Kayleigh (25) en woon samen met mijn vriend Kasper (27) in een huurwoning in Dordrecht. We hebben een ruime bovenwoning, waar we per maand best wat vaste lasten aan kwijt zijn.

We hebben een goed salaris en we kunnen het betalen, maar liever zouden we minder kwijt zijn aan vaste lasten en meer sparen om te kunnen reizen. Daarnaast kost het huishouden me veel tijd en geeft het me vaak stress.

Daar ontstond het idee om kleiner te gaan wonen. Het liefst in de omgeving van Gouda/Reeuwijk, omdat Kasper daar vandaan komt. We voelen ons daar beiden erg thuis en genieten van de mooie natuur daar. Kas is een echt natuurmens en ook milieu bewust bezig, wat weer een goede invloed heeft op mij.

Onder andere door bovenstaande gedachte, is bij ons het idee ontstaan om ons te orienten op het wonen in een tiny house. Maar waar te beginnen?

Daar zou ik graag achter willen komen. Ik start nu met mijn zoektocht op het worldwideweb om info over het wonen in een tiny house te krijgen. Ik heb geen idee hoe alle wetten en regelgeving in elkaar steekt en hoe ik daar achter ga komen. Waar mag je wel wonen, waar niet? Moet je een flinke spaarpot hebben om zo te kunnen wonen, of gaat dat via een lening van de bank?

Ik hoop hier mijn informatie te kunnen vinden en ben benieuwd naar alles wat er wordt besproken op het forum.

Tips zijn uiteraard welkom.

 

Hoi Allemaal,

Ik denk dat tiny-houses een van de weinige mogelijkheden zijn om aansluiting te vinden op de woningmarkt, ik huur nu voor € 875,- per maand een benedenverdieping van een rijtjeswoning (41 m2) samen met m'n vriendin in Eindhoven. Kopen zou allen met mijn salaris overigens best kunnen mocht ik een vast contract krijgen, maar ik wil helemaal niet zoveel voor een (onduurzame) woning betalen en huren vind ik weggegooid geld. Met kleiner en fijner heb ik geen probleem, al zou een klein eigen hobbykamertje prettig zijn. Aan de file staan heb ik een hekel en sluit totaal niet aan duurzame principes, het is zonde van de tijd, milieu en bovendien zou ik graag onderdeel van de oplossing zijn, niet van het probleem (teveel mensen op de weg).

Ik heb het idee om klein en duurzaam te beginnen en te zorgen dat de woning tot gezinswoning verplaatst en uitgebreid kan worden mocht dat in beeld komen en mocht dat financieel ruim mogelijk zijn. Dan kan ik dus al een deel financieren en heb ik de benodigde flexibiliteit waar een 'modern' leven om vraagt. Met verplaatsen denk ik ook aan het buitenland, ik heb een studie in Zweden afgerond, ik spreek de taal en het is nog altijd een overweging terug te gaan, dan zou ik het huis graag meenemen. De max. breedte van een vrachtwagen is 2,55 m en hij mag 4 meter hoog zijn met een laadlengte van 15,65 m dan kom ik al gauw uit op twee helften van 2,55 breed en 7,5 als buitenmaat dus ongeveer 38 m2 wat ik met een vrachtwagen kan vervoeren, aangezien ik aan een kleine 1ste verdieping denk kun je daar nog een 15 m2 bij optellen voor de tweede vrachtwagen.

Leuk allemaal, maar hoe financieer ik het en waar mag ik staan? Over dat proces hoop ik hier meer te leren.

Hierboven had ik ook een post gedaan met een account wat ik had aangemaakt. Maar ik zie dat de gebruikersnaam ook bij het bericht komt te staan in plaats van alleen de schermnaam. En dat je de gebruikersnaam niet meer kunt aanpassen nadat je je account hebt aangemaakt. Omdat ik die gebruikersnaam niet openbaar wilde hebben, heb ik een nieuw account aangemaakt. Ik kan nergens een knopje vinden waar ik contact op kan nemen met het forumbeheer (of uberhaupt hoe je individuele personen een prive-bericht kunt sturen) en ik kan mijn oude bericht niet verwijderen en mijn oude account ook niet. Help forumbeheer! Graag bovenstaande bericht verwijderen en even contact over het oude account.

Als het bovenstaande bericht wordt verwijderd hier nog een keer het voorstellen ;-):

Wat fijn dat er een nieuw forum is! Deze is een stuk overzichtelijker en hopelijk blijft die dat ook. Mooi hoor! Zou er ook een aparte categorie voor tiny house groepen kunnen komen? Dan kunnen de groepen zich voorstellen en kunnen mensen er mee in contact komen. Ik zie dat Harderwijk zich bijvoorbeeld al onder het kopje Algemeen heeft voorgesteld.

Ik zal mezelf even voorstellen: mijn naam is Kirsten en samen met mijn vriend Joachim hebben we begin 2018 de Tiny Quatro van Tiny House Limburg gekocht. Deze stond op de Tiny House Jamboree in oktober 2017 in Almere. Al jaren was ik bezig met duurzamer leven. Ik heb mijn eigen duurzame bedrijf (www.zerah.nl, we maken op een ambachtelijke manier ecologische wasmiddelen en verzorgingsproducten) en was me in 2016 gaan verdiepen in Zero Waste leven. Daarna kwam ik tiny houses tegen en dat sloot precies aan bij hoe ik wilde leven. Vorig jaar was Joachim ook om en gingen we rondkijken wat we wilden. Onder andere op de Tiny House Jamboree. Daar sprong de Tiny Quatro er voor ons uit door de lichte binnenkant, mooie afwerking en hoge plafond. Wat een fijn huis! We hebben het huis gekocht en zijn die nu off-grid aan het maken (hij was gebouwd als on-grid huisje).

We hebben nu een tijdelijke plek voor ons huis en zijn op zoek naar een vaste plek. Ook willen we dingen delen die we zelf uit dit avontuur hebben geleerd tot nu toe.

Kirsten www.howtotinyhouse.nl

Hoi Kirsten, excuses voor de late reactie. Ik heb de eerdere post & het oude account voor je verwijderd.

Er wordt gewerkt aan een aparte categorie voor de initiatiefgroepen, waar zij met elkaar in contact kunnen komen en informatie kunnen uitwisselen! Daarover binnenkort meer 🙂

Ha Gerbrand, helemaal geweldig! Bedankt voor je hulp. En leuk om te horen dat er een categorie voor initiatiefgroepen komt. Top!

Kirsten www.howtotinyhouse.nl

Hallo allemaal.

 

Een tiny house is één van de paarden die ik heb lopen om een huis te bouwen op de grond die ik al bezit. Welk paard het uiteindelijk gaat worden is afhankelijk van de gemeente die niet wil wat ik wil 😉 Uiteindelijk hoop ik een woning voor mezelf te kunnen realiseren en als het lukt nog 4 woningen voor mijn kinderen. Dit omdat de kans op een betaalbare woning voor hen vrij klein is en ik het ook wel fijn vind om mijn veulentjes nog in de buurt te hebben, om bij de paarden te blijven 😉 De droom is ieder een eigen woning met gezamenlijke ruimten voor wassen/drogen/weinig gebruikte spullen opbergen/fietsen/brommers stallen/gezamenlijk autogebruik. Mogelijk is er zelfs nog ruimte voor andere mensen maar dat ligt ook weer aan de gemeente én aan hoeveel ruimte elk huisje nodig heeft. En omdat mijn veulentjes hopelijk ooit een eigen kudde beginnen en dan een grotere stal nodig hebben zullen de huisjes ook geschikt moeten zijn om te verhuren aan andere mensen. Dat zullen dan waarschijnlijk ook weer jonge mensen zijn die anders weinig kans hebben op een woning en dan deze kunnen huren voor een paar honderd euro per maand. De juiste prijs zoek ik uit als mijn plan vaste vorm krijgt. Ik wil niet teveel vragen maar het is wel voor mij een (zeer welkome) aanvulling op mijn inkomen. Ik hoop hier informatie en contacten te vinden waarmee ik hopelijk mijn plannen kan verwezenlijken.

Even voorstellen,

Samen met mijn vrouw Renée ben ik me aan het verdiepen in het wonen in een Tiny House. We hebben nu een 3-kamer flat en dan wordt het spannend om te ontspullen, off-grid leven en zien hoe de gemeente staat tegenover dit soort nieuwe ontwikkelingen.

Bij ons in Amersfoort zie ik nog geen gemeenschappen ontstaan, ben benieuwd of daar in 2019 meer vaart in komt.

Theo Hooymans

Beste mensen,

Via een hoop geGoogle deze mooie site gevonden.

Ik ben op zoek naar advies en ideeen rondom het plaatsen en/of bouwen van een Tiny House voor onze zoon.

Hij is ziek en heeft veel persoonlijke begeleiding nodig. In Nederland is veel mogelijk binnen gezondheidszorg, maar over het algemeen betekent zorg bij landelijke instanties, de hele dag op een kamertje zitten en regelmatig je medicatie gepresenteerd krijgen. Veel ruimte voor voldoende persoonlijke aandacht en ontwikkeling is er niet. Vandaar dat wij er voor kiezen om zelf voor onze zoon te willen zorgen, hij ervaart de thuissituatie gelukkig zelf ook als prettig en veilig en wil hier aan een zelfstandig bestaan gaan werken. Daarvoor willen wij een eigen woonruimte voor hem creeren in onze grote tuin, zodat hij privacy en tegelijkertijd nabijheid en ondersteuning van ons als ouders heeft. We hebben het dus over mantelzorg. Wie heeft hier nog meer ervaring mee en kan ons eventueel vertellen wat er allemaal bij komt kijken. Bijv. m.b.t. financiering, vergunningen, subsidies enz. We willen samen met hem naar eigen smaak een mooie praktische en prettige leefruimte gaan neerzetten.

Mvg. Toureddy.

Hai Allen, mijn naam is Maudy en ik woon momenteel antikraak in Hoek van Holland. Ben het laatste jaar geïnteresseerd geraakt in TH bewoning en zou graag een initiatiefgroep in HvH opstarten. Dit dorp is onderdeel van Rotterdam maar ligt er betrekkelijk ver vandaan zoals jullie wellicht weten. Dit maakt dat ik een aparte groep wil starten. Zijn hier toevallig lieden die zich bij mij aan willen sluiten ! Heel graag !! Woon nu met 13 mensen in het August Reisma huis , maar daar komt natuurlijk ooit een eind aan. Mijn buurvrouw en ik willen graag een mooie community starten. Zegt het voort en ik hoor dat er hier ook een speciale plek in wording is om info met initiatief groepen uit te wisselen, zeer welkom,  lieve groet Maudy

Citaat van LiesbethD op 1 november 2018, 11:22

Hoi ik ben Liesbeth.

Sinds een paar jaar denken en dromen wij (Peter en ik) over wonen in een Tiny House. Het is nu tijd om al dat denken en dromen om te zetten in concrete stappen. De weg naar de gemeente is gevonden en Yeahhhh!! ze staan ervoor open! Dus bij deze een oproep voor iedereen die ook graag in een Tiny House willen wonen in Groesbeek (Gemeente Berg en Dal),  zodat we samen dit avontuur aan kunnen gaan.

Het is mijn bedoeling dat de tiny house duurzaam wordt gebouwd, voor altijd mogen blijven staan (dus niet na 5 of 10 jaar weer verplaatsen) en samen met de andere Tiny bewoners elkaar helpen en delen), kortom een duurzame levenstijl voor alle leeftijden 🙂

 

Vriendelijke groet, Liesbeth

 

Hallo Liesbeth, welkom! Ik ben heel benieuwd of je al meer mensen hebt gevonden om samen een initiatiefgroep te vormen in Groesbeek. Zo ja, meld je dan vooral ook even via initiatiefgroepen [at] tinyhousenederland.nl aan. We hebben nu binnen Tiny House Nederland een werkgroep voor Initiatiefgroepen en helpen graag verder! Vriendelijke groet, Natasja

Citaat van Laura op 12 november 2018, 12:38

Hallo allemaal! Ik ben Laura, 34 jaar oud en woon momenteel in een klein appartement in Breda. Ik zou graag in (de omgeving van) Breda willen blijven, maar dan in een TH in plaats van in een appartementje..

Ik zou graag in contact komen met mensen die geïnteresseerd zijn in een TH in Breda en hier samen over willen nadenken en stappen willen zetten!

 

Hallo Laura, welkom! Ik ben benieuwd of je al meerdere mensen hebt gesproken om een initiatiefgroep in Breda op te richten. Zo ja, meld je dan vooral ook even aan via initiatiefgroepen [at] tinyhousenederland.nl Dat is het e-mailadres van de werkgroep Initiatiefgroepen en wij zijn er om deze te helpen! Vriendelijke groet, Natasja

Hi! Ik ben Leonie, 35 jaar oud en woon momenteel samen met mijn kat Hamster in een studentenkamer van 18m2 in Den Bosch. Mijn huisje gaat komend voorjaar gebouwd worden en ik ben nu op zoek naar een plek!

 

Citaat van kayleighvangenderen op 16 november 2018, 15:58

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Kayleigh (25) en woon samen met mijn vriend Kasper (27) in een huurwoning in Dordrecht. We hebben een ruime bovenwoning, waar we per maand best wat vaste lasten aan kwijt zijn.

We hebben een goed salaris en we kunnen het betalen, maar liever zouden we minder kwijt zijn aan vaste lasten en meer sparen om te kunnen reizen. Daarnaast kost het huishouden me veel tijd en geeft het me vaak stress.

Daar ontstond het idee om kleiner te gaan wonen. Het liefst in de omgeving van Gouda/Reeuwijk, omdat Kasper daar vandaan komt. We voelen ons daar beiden erg thuis en genieten van de mooie natuur daar. Kas is een echt natuurmens en ook milieu bewust bezig, wat weer een goede invloed heeft op mij.

Onder andere door bovenstaande gedachte, is bij ons het idee ontstaan om ons te orienten op het wonen in een tiny house. Maar waar te beginnen?

Daar zou ik graag achter willen komen. Ik start nu met mijn zoektocht op het worldwideweb om info over het wonen in een tiny house te krijgen. Ik heb geen idee hoe alle wetten en regelgeving in elkaar steekt en hoe ik daar achter ga komen. Waar mag je wel wonen, waar niet? Moet je een flinke spaarpot hebben om zo te kunnen wonen, of gaat dat via een lening van de bank?

Ik hoop hier mijn informatie te kunnen vinden en ben benieuwd naar alles wat er wordt besproken op het forum.

Tips zijn uiteraard welkom.

Hallo Kayleigh, welkom! Ik kan je in elk geval de tip geven om eens te kijken naar de online cursus van Marjolein in het Klein. Met die cursus leer je alle ins en outs over het verwezenlijken van een tinyhouseproject: https://www.marjoleininhetklein.com/cursusaanbod/online-cursus/ In elk geval veel plezier met jullie zoektocht, het is een leuk avontuur! Vriendelijke groet, Natasja

Hoi allemaal,

Ik ben Frans, 40 jaar oud, getrouwd met Lisanne. Op dit moment wonen we in de klein appartement met 40 m2 in Den Haag. We ervaren veel geluidsoverlast en zouden graag met rust en ruimte om ons heen hebben. We leven al op een beperkte aantal vierkante meters, dus de stap naar Tiny House is voor ons een verder te onderzoeken mogelijkheid.

We zitten nu in de oriëntatiefase. We weten nog niet goed waar we moeten beginnen. Ik heb al wat informatie op een rij gezet en kom tot 3 hoofdlijnen die op enig moment bij elkaar moeten komen:

1. Ontwerp en bouw - ontwerpeisen en woonbehoeften / zelf ontwerpen of laten ontwerpen? / zelf bouwen of laten bouwen? / kosten?

2. Woonplek - kunnen we aansluiten bij bestaande initiatieven? / zijn er anderen met wie we een gezamenlijk nieuw initiatief kunnen starten? / maandelijkse kosten grond?

3. Financiering - zijn er private leningen mogelijk? / hoeveel moeten we sparen voor startkapitaal

Groet, Frans