Forum kruimelpad - Je bent hier: ForumOpenbaar: AlgemeenStel je even voor!
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Stel je even voor!

Hallo allemaal,

Samen met mijn vrouw ben ik aangesloten bij een beginnende initiatiefgroep in Leusden, waar een goede start gemaakt is. Daarnaast ben ik sinds kort vrijwilliger bij Tiny House Nederland bij de werkgroep initiatiefgroepen. Momenteel zijn we bezig met het krijgen van actueel overzicht van alle landelijke initiatiefgroepen en met het organiseren van een nieuwe initiatiefgroepenbijeenkomst.

Een persoonlijk project is 'het grote ontspullen'. Dit doe ik in kleine stappen, waarbij ik het doel van eenvoud voor ogen houd. Ik verbaas me er wel over wat ik in de loop van de jaren allemaal gekocht en bewaard heb. Een mooi, soms lastig en waardevol proces. Op weg naar de tiny house levensstijl!

Hartelijke groet,
Thijs

Ik ben Leo Quist, woon in Papendrecht. Druk met diverse projecten; stichting "Sociale Moestuin Papendrecht" Hiervanuit opgezet, een moestuin tbv. de VoedselBank/ educatieve heem tuin van, MBO de Lage Waard/VoedselBos Koningsspil Papendrecht/opgezet platvorm "TinyHouse Drechtsteden. Binnenkort gaan we inspreken voor de commissie ruimte in Papendrecht om ons plan van TinyHouse onder de aandacht te brengen, wij hopen op een pilot in Papendrecht, zodat meer mensen kunnen kennismaken met TH. Drechtsteden. Mijn hobby's; schilderen/fotograferen/vakantie Zwarte Woud/Groen met zorg verbinden.

*Heb je vragen?Ā  leobquist@gmail.com

Met vr.gr. Leo.

 

GeĆ¼ploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.

Hoi, ik ben Petra van den Heuvel. Ik ben genteresseerd om na mijn pensioen in een tiny house te gaan wonen. Ik verblijf nu al een deel van het jaar in een chalet op een recreatiepark in het zuiden van het land, wat me heel goed bevalt. Weet iemand of het mogelijk is om je ergens in te schrijven om in aanmerking te komen voor een tiny house?

Hallo,

Wij zijn Vincent en Duve, wonen sinds 20 jaar in Duitsland, de laatste 4 jaren in Berlijn. Wij willen ons nu na lange afwezigheid weer in Nederland vestigen en een TH lijkt ons daarvoor de meest geschikte optie.

Qua locatie hebben we een voorkeur voor de regio Midden/Oost Nederland omdat hier de meeste van onze nederlandseĀ  vrienden wonen. Een bosrijke/groene omgeving is ons ideaal.

We hebben in de loop van de afgelopen jaren meerdere renovatieprojecten in bestaande bouw gepland en ook zelf doorgevoerd. Daar was ook een appartement van 40m2 in een pand van 1900 bij. Bij elk project vinden we het interessant en een uitdaging om de ter beschikking staande ruimte optimaal te benutten,Ā  de ruimte tot zijn volle recht te laten komen en geintegreerde bergruimtes te creeeren. Lichtinval, ruimtegevoel en energieverbruik zijn voor ons centrale elementen in het ontwikkelingsproces. Een TH is voor ons een logische vervolgstap in deze ontwikkeling.

We vinden het belangrijk om te investeren in een toekomstzekere en ecologisch verantwoorde woonruimte te hebben.

We hopen hier meer gelijkgezindenĀ  te ontmoeten (in eerste instantie online ivm reisafstand) en verheugen ons op mogelijkheden om onze kennis en ervaring te delen.

 

GeĆ¼ploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.
Citaat van LiesbethD op 1 november 2018, 11:22

Hoi ik ben Liesbeth.

Sinds een paar jaar denken en dromen wij (Peter en ik) over wonen in een Tiny House. Het is nu tijd om al dat denken en dromen om te zetten in concrete stappen. De weg naar de gemeente is gevonden en Yeahhhh!! ze staan ervoor open! Dus bij deze een oproep voor iedereen die ook graag in een Tiny House willen wonen in Groesbeek (Gemeente Berg en Dal),Ā  zodat we samen dit avontuur aan kunnen gaan.

Het is mijn bedoeling dat de tiny house duurzaam wordt gebouwd, voor altijd mogen blijven staan (dus niet na 5 of 10 jaar weer verplaatsen) en samen met de andere Tiny bewoners elkaar helpen en delen), kortom een duurzame levenstijl voor alle leeftijden šŸ™‚

 

Vriendelijke groet, Liesbeth

 

Hallo Liesbeth, wij zijn geinteresseerd in het ontwikkelen van een TH in Groesbeek of Berg en Dal. Laat ff weten of je nog op zoek bent naar nieuwe deelnemers aan je initiatief en hoe we dan het beste in contact kunnen komen/blijven.

groeten

Vincent

Dag, ik ben Mari, 58 jaar. Woon in Zeist en mijn droom is het verwezenlijken van een tiny house. Geen idee waar ik moet beginnen. In ieder geval wel duidelijk dat ik zal moeten starten met het 'ontruimen' van mijn huidige woning. Dat zal de nodige tijd in beslag nemen. Verder het idee dat ik mijn huidige, zelfgebouwde schuur achterin de tuin, gedeeltelijk zou willen hergebruiken. Het gaat om houten, dubbelwandige panelen. Daarnaast ben ik vooral bezig met het vinden van informatie over de bouw van een tiny house op bijvoorbeeld wielen. En dus een solide onderstel daarvoor nodig heb. En natuurlijk staat duurzaamheid bovenaan mijn lijst; dus zonnepanelen en , liefst, of grid.

Wil me bij dit forum aanmelden om informatie te verzamelen en wellicht connecties op te bouwen. Alle tips zijn welkom.

GeĆ¼ploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.

Dag!

Op deze zonnige zaterdag (yes!) stellen we ons graag voor: wij zijn Maarten (33) en Eva (31), wonen in Deventer en dromen van onze Tiny House en nog meer van de leefstijl die erbij kan horen (buiten, rust, eenvoud) en misschien wel vaker naar de bergen, want daar houden we van! We zijn bezig met het schetsen van onze TH en zouden heel graag in contact komen met TH-bewoners die ons willen vertellen hoe het is, wat tegenvalt, waar je op moet letten, etc. Het boek van Monique van Orden hebben we verslonden :). Wie staat hiervoor open? Misschien in ruil voor een taartje? Eva's specialiteiten zijn een gezonde cheesecake, brownietaart en havermoutappel.

We willen het liefst in (omgeving) Deventer wonen, dat is onze stad. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar? Een periode op een camping o.i.d. vinden wij geen probleem. Hoe sneller, hoe beter.

Wie wil met ons in gesprek?

Groet Maarten en Eva

Hoi Maarten,

ik woon ook in Deventer en ik weet, dat er in Deventer een aantal mensen in gesprek zijn met de gemeente over Tiny Houses. De bedoeling is, dat er een aantal op het terrein van de oude ijsbaan gaan komen. Maar misschien wist je dit al?

Fredo

Hallo,

Ik ben Wouter en heb enkele weken geleden een tiny house aangeschaft, dat gebouwd gaat worden in Friesland. Het huisje komt te staan op een camping in Vinkeveen, waar een vriendinnetje ook komt te wonen met een pipowagen. Het huisje wordt 9 bij 3 en komt op een langzaam-verkeer trailer.

De afgelopen jaren heb ik een VW busje gerestaureerd, en er ook een tijdje mee gereisd en twee jaar in gewoond (niet in de winter). Dit was gaaf en intens, maar heb het busje toch te koop gezet, omdat het net te klein en onhandig is voor wat ik wil. Daarom heb ik ook ongelooflijk veel zin om in een tiny huisje te gaan wonen.

Waar ik me nu heel erg in aan het verdiepen ben, is in de energie-voorziening. Ik hoop voor 75% zelfstandig te worden, dmv zon, en extra benodigde energie voor bijvoorbeeld de wasmachine van het stroomnet te trekken. In de wintermaanden denk ik eraan de infrarood vloerverwarming aan te vullen/te vervangen door een rocket mass heater, rocket stove of pellet kachel. Vooral die rocket mass heater vind ik te gek, ga de komende weken me hier in verdiepen en wellicht naar een voorlichtingsdag oid. Moet ook alles nog uitrekenen qua elektrisch verbruik en opbrengst.

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om me weer op een nieuwe subcultuur te storten, ik wilde eigenlijk gewoon een huisje en hier lekker in gaan wonen haha, maar ben wel geĆÆnspireerd geraakt door de berichten online, en verschillende tiny house boeken die ik heb geleend, dus wie weet is dit toch een nieuw virus waar ik aan wordt blootgesteld....

Groet,

Wouter

 

 

Citaat van Fredo op 25 februari 2019, 18:29

Hoi Maarten,

ik woon ook in Deventer en ik weet, dat er in Deventer een aantal mensen in gesprek zijn met de gemeente over Tiny Houses. De bedoeling is, dat er een aantal op het terrein van de oude ijsbaan gaan komen. Maar misschien wist je dit al?

Fredo

Beste Fredo,

Brdankt voor je reactie. Wij zijn ook in contact met de gemeente en ook met https://dehanzestadmakelaar.nl. Van het oude ijsbaanterrein ben ik op de hoogte. Dit lijkt op dit moment het de enige serieuze ontwikkeling in de gemeente Deventer, of ziet iemand nog andere kansen?

Hi everyone,

My name is Charlie, I am 20 years old and I study film in Paris, France.

I have been interested in the Tiny Houses movement for some time, I am planning on building my own Tiny House one day, but in the main time I'm looking towards meeting people who embrace the movement.

Best regards,

Charlie

Hallo Tiny House Community!

Wij zijn Djenna (34) & Richard (35), momenteel woonachtig in een koopwoning vlakbij Kijkduin, Den Haag. Afgelopen jaren zijn wij beiden werkzaam geweest als Management Consultants voor corporate sector en overheid. Onlangs hebben wij de keuze gemaakt om een levensstijl te gaan hanteren die ons meer ruimte geeft voor rust, vrijheid, avontuur en duurzaamheid. De Tiny House movement interesseert ons enorm omdat het onze droom is om hypotheekvrij te gaan wonen in het buitenland. Vandaar dat wij dit forum gebruiken als middel om een vraag bij jullie neer te leggen en tevens aan te geven wat wij te bieden hebben.


Vraag: Wij zoeken een mogelijkheid om hypotheekvrij (minimalistisch) te wonen voor komend 1 tot 1,5 jaar zodat wij deze periode kunnen gebruiken om geld te sparen. We vinden deze tijdelijke oplossing zo belangrijk omdat we uiteindelijk willen emigreren naar het buitenland om daar een Tiny House te bouwen. We verkennen nu de mogelijkheden om kluservaring op te doen in ruil voor tijdelijke bewoning en zouden graag het gesprek aangaan met forumleden die een Tiny House willen bouwen en helpende handjes kunnen gebruiken. Het is voor ons belangrijk dat we op ongeveer 1,5 uur reistijd van de randstad zitten i.v.m. part time werk van Djenna.

Wat bieden wij: Onze tijd en liefde voor de Tiny House movement! Djenna werkt 3 dagen in de week voor een NGO waardoor we ook openstaan voor woonruimte tegen redelijke vergoeding. We leveren graag goede kwaliteit af, hebben een serieuze aanpak en zijn toegewijd om kluservaring op te doen. We zijn een ondernemend stel dat oplossingsgericht is en snel leert. Daarnaast hebben we toegang tot een klusexpert die zelfstandig al 2 huizen heeft verbouwd en graag helpt bij plannen, ontwerpen en eventueel verbouwen.

We kijken uit naar jullie reacties en bij vragen kunnen jullie ook persoonlijk contact opnemen via dwgomis@gmail.com.

Warme groet, Djenna & Richard

Hi! Ik ben Eliane, 32 jaar oud, wonend in Amsterdam Oost. Vanmiddag gaan kijken bij de Open Dag van Kleinhuizen en echt verliefd geworden op de Tiny Houses en de manier van leven!! Het lijkt me fantastisch om de mogelijkheden hier te kunnen volgen en over een jaartje (2020) zĆ©lf een huis te gaan ontwerpen en met een groep een plek te kunnen vinden šŸ™‚ Gebieden waar ik graag zou willen wonen: omgeving Utrecht en Haarlem. Altijd goed om wensen uit te spreken, toch?

Hallo allen,

 

Wij zijn Damaris & Bas, 40 en 47 jaar, we zijn aan het kijken of we een tiny house op onze grond kunnen zetten naast ons boerderijtje. Verplaatsbaar natuurlijk. Maar wow, er is zoveel te vinden! En ik zou echt wel eens willen kijken hoe anderen het doen, wat er mogelijk is, wat het allemaal kost, ook qua plaatsing, etc. Wij hebben als heel groot voordeel dat we 2150 m2 hebben waarvan we ruim 700 m2 mogen gebruiken voor bebouwing, dus het neerzetten van een tiny house is geen enkel probleem.. Maar ja, welke, wat, hoe, en we zouden het wel willen ervaren.

We gaan eerst een stacaravan neerzetten om eens te ervaren hoe dat is. Die zal zijn voor onszelf, maar vooral ook voor familie en vrienden (ook uit het buitenland) die langskomen...

Groeten, Bas.

Hallo Damaris en Bas,

 

wij wonen nu 6 jaar in ons tiny house van 14m2. Het staat op echte wielen, MAN vrachtwagen, zodoende hebben we ervaring met het wonen in een kleine ruimte. Die ervaring willen we graag met jullie delen.

Waar ergens in Nederland ligt jullie boerderij? We zijn nog een week of 2 in Nederland. Anders wordt het over een maand of 4 als we terug zijn uit Zweden.

groeten en succes met al jullie plannen,

Ria en Bert.

Hey! Nieuw op het forum en al even betrokken bij de droom van Tiny wonen.
Mijn naam is Rianne, ik woon in Zeist en via vrienden betrokken geraakt bij het initiatief om Met de droom om een Tiny Village op te zetten, voor duurzame bezinning vanuit liefde voor de schepping en Schepper (God) . Wij noemen ons De Kleine Kapel omdat binnen de gemeenschap een kapel als stilte ruimte centraal zal staan. Ā https://www.facebook.com/dekleinekapel/
De Kleine Kapel een plek voor gasten, voorbijgangers en bewoners om tot rust te komen en te bezinnen op de vraag hoe we onszelf, onze medemens en de aarde niet uitputten, maar opbouwen.

We zijn in de opstartfase met geinteresseerden. meedenkeers, dromers en enk ele kartrekkers. Sluit je gerust aan als onze droom jouw droom raakt.

Goedemorgen allemaal,

Mijn naam is Bibi en ik ga binnen niet al te lange tijd naar regio eindhoven / helmond verhuizen.

Nu nog woonachtig in een piepklein appartementje in het zuiden van het land dat ik dolgraag inruil voor een mooi tiny house.
Die ambitie nog in de meer abstracte fase maar hier lid worden een van de eerste stappen naar een concretere droom van een tiny house.
Ik zou het het mooist vinden om binnen een tiny house community te gaan wonen omdat ik veel waarde hecht aan de kracht van een kleine gemeenschap, het samen leven!

Tot ziens / spreeks!

Tiny groetjes,

Bibi

Hoi,

Mijn naam is Rob Stam, op dit moment 36 jaar, getrouwd, en 2 dochters. Ik ben samen met mijn vrouw initiatiefnemer van Allemansland, een sociocratische ecologische woongemeenschap in wording in de omgeving van Deurne (Zuidoost Brabant). Daar komen ongeveer 20 Zweedse houten huisjes, aangevuld met een gemeenschappelijk gebouw. Als je daar meer over wilt weten, kun je op onze website en Facebookpagina kijken. šŸ™‚ We hopen volgend jaar met de bouw te kunnen starten.

Zelf willen we graag in een tiny house van ongeveer 30 m2 gaan wonen. Flink ontspullen, maar ook slim delen: we willen bijv. een gemeenschappelijke wasruimte, zaken als gereedschap delen, en in het gemeenschappelijke gebouw hebben we straks ook alle ruimte om bijv. onze verjaardagen te vieren.

Nieuw hier, dus ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Annemieke en ik ben momenteel aan het verkennen of ik een locatie kan aankopen met (ook) ruimte voor Tiny Houses. Vooralsnog qua bestemming alleen mogelijk voor tijdelijk en op wielen, maar het plan is om er een kleine woongemeenschap op te richten . In de vorm van een coƶperatie, dus mensen die zich ' inkopen' en een deel meer tijdelijk verblijf door huren van een plek. Met elkaar de verantwoordelijkheid delen en dragen voor de plek en ontwikkeling ervan, met veel groen, boomgaard, moestuin, en gebouwen.

Ik heb een afspraak staan met de gemeente over wet- en regelgeving en hoe zij aankijken tegen/ mee willen werken aan het plan. Ook zijn er al een aantal potentiele deelnemers voor de coƶperatie en meer zijn welkom. Met een financier probeer ik het geheel voorgefinancierd te krijgen, zodat de coƶperatie later kan ontstaan en groeien. De locatie is in buitengebied binnen de driehoek Nijmegen, Helmond, Oss.

Wie zou er serieus geĆÆnteresseerd zijn om mee te doen? Ik zie ruim voldoende berichten van mensen die een plek zoeken, dus ik geloof er heilig in dat dat wel goed komt qua bezetting... Maar financieel instappen en voor een deel mede-eigenaar van de locatie worden.

Hallo,

Mijn naam is Leo en ik ben weer terug in Nederland na 15 jaar in het buitenland te hebben gewoond. Heb de afgelopen tien jaar in Zuid-Korea gewoond en een "Tiny House" hier is een kasteel hoor vergeleken met de kleine en dure woningen daar! Alles is relatief šŸ˜‰

Moet alles weer van de grond af aan opbouwen, ook qua salaris, en een TH leek me altijd al een superfijne manier van wonen.

Ben met name geinteresseerd in wonen in de regio Utrecht in een TH aangesloten op water/electra/riool. Grond kopen is geen optie (te duur), erfpacht/huren van grond en daar een kant en klaar TH op laten zetten heeft mijn voorkeur.

Groeten,

Leo

Hallo Allemaal, Mijn naam is Joon van den Berg, 32 jarige creatieveling die zo goed als alles kan maken van metaal!

Hierin heb ik ook mijn eigen bedrijf Steelshop Custom and Construction. Via een klant ben ik in aanraking gekomen met tinyhouse's en hierdoor steeds meer geĆÆnteresseerd geraakt in de techniek en vormen van bouw vanĀ  Tinyhouse en de beschikbare technieken voor het Offgrid leven.

Via deze weg wil ik jullie ook graag laten zien wat de mogelijkheden zijn met bijvoorbeeld zeecontainers, en dat deze oplossing binnen NL gerealiseerd kan worden. Voor uiteindelijk minimale kosten.

Ik hoop veel van jullie ideeƫn op te steken en dat als input te kunnen gebruiken in mijn idee om een standaard model tinyhouse te bouwen voor mensen die niet de middelen of ruimte hebben om er zelf eentje te bouwen. Dit in de vorm van containers en een basis prijs voor het leveren van een TH met een vloeroppervlakte van 32 m2. Dus hebben jullie plannen vragen of ideeƫn brand los en wie weet komen we samen tot een mooi product!

Gr Joon

Hallo; even kort voorstellen;

Paul Clement- wonende in Rijsenhout-Haarlemmermeer, en van plan om vanaf 2020 de grond waar nu nog mijn plantenkwekerij actief is om te toveren tot een TH park van ca. 15 kavels van 250-300 mtr. met midden op een centrale ruimte, voor allerlei activiteiten, van feestjes, lezingen tot een kleine werkplaats, opslag tuinmaterieel enz enz. Hierop moet dan een dak van zonnepanelen komen voor de 15 huisjes. Volgens mij moet dat voordeliger zijn dan 15 kleine installaties. Op dit forum wil ik ontdekken wat de wensen van de toekomstige bewoners zijn: off grid on grid of een combi. Kortom, ik ben hier vooral om te leren!

 

Beste Paul,

Heeft u intresse om via de mail contact te houden? Ik denk de juiste oplossing te hebben voor uw plan.

M.v.g Joon van den Berg

U kunt mij bereiken via onderstaand mail adres:s

steelshop-c@outlook.com

 

Hallo allemaal,

Ik ben Saskia en woon momenteel met mijn dochter in Zutphen. Al een tijd lang volg ik langs de zijlijn de ontwikkelingen op het gebied van Tiny-wonen, maar de laatste tijd begint het bij mij toch wel te kriebelen om me er meer in te verdiepen. Ik ben op zoek naar mensen in mijn omgeving die een initiatiefgroep hebben gevormd waar ik me bij aan zou kunnen sluiten.

Groet,

Saskia

Hallo šŸ™‚

Mijn naam is Peluca, ik ben 30 jaar en ik woon op dit moment in Landgraaf, Zuid-Limburg. Klein wonen heeft me altijd al getrokken, maar aangezien mijn partner van de afgelopen tien jaar daar absoluut niet voor te porren was, is het er nooit van gekomen. Onlangs zijn we echter uit elkaar gegaan (gelukkig op goede voet en met veel steun, begrip en respect voor elkaar) en aangezien we geen van beiden in ons huidige huis willen blijven heb ik besloten om na de verkoop de sprong te wagen. Het plan is om mijn droom-tiny house aan te schaffen: een authentieke woonwagen/pipowagen. Naar verwachting zal ik niet in Limburg blijven - ik speel met het idee om een plekje in Zeeland te vinden (omgeving Veere/Zoutelande, waar mijn grootouders zijn uitgestrooid), of in de polders in omgeving Gouda, waar ik vrienden heb wonen.

Momenteel ben ik aan het uitzoeken wat in deze omgevingen de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld permanent op een camping te wonen, maar ik sta ook zeker open voor eventuele woongroepen met andere tiny housers šŸ™‚