Forum kruimelpad - Je bent hier: ForumOpenbaar: AlgemeenStel je even voor!
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Stel je even voor!

Hallo, mijn naam is Bart (bijna 54 jaar) en ik ben bezig met het maken van keuzes om nog duurzamer te gaan leven. Ik woon nu in een groot vrijstaand huis, samen met Suzanne en onze poes Sterre. Dat huis is uit 1917, maar inmiddels door ons wel voorzien van zonnepanelen, warmtepomp, bodemisolatie, dubbelglas en zo meer. Toen we hiermee bezig waren kwamen we (eigenlijk als vanzelf) op de grotere keuzes uit. Waarom wonen we in dit huis met zoveel spullen. Hoe zou het zijn om klein (tiny) te wonen met heel weinig spullen? "Niet te doen!", dacht ik eerst. Ik had me ook heilig voorgenomen om nooit meer te verhuizen. Desondanks kroop de gedachte waar die niet gaan kon.....daar kwam het idee van samen voedsel verbouwen bij. Het concept van Herenboeren leerden we kennen. Een boerderij met land en een co├Âperatie met mensen om┬á samen duurzaam eten te produceren. Kunnen we dat niet combineren, dachten we: meerdere tiny houses op een plek en een een boer/boerderij om samen te Herenboeren? En op dat land dan een schuur oid die de ruimtebehoefte invult, als ons eigen tiny huisje even te klein is (voor een verjaardag, of een feest). De spullen die we (nodig) hebben, delen we met elkaar. Off-grid hoeft niet van mij, maar wel nog veel duurzamer. Als dit lukt ontwikkelen we het goede soort kringlooplandbouw, we geven een boer een zinnig bestaan en we dragen bij aan het verlevendigen van het (krimpende) platteland. Nou, daar ben ik nu en ik ben zoekende. Ik weet inmiddels dat er eco-dorpen zijn (Boekel) en dat komt aardig in de buurt van wat ik denk dat mogelijk is (en misschien wel nodig is). Ik zoek medestanders, kennis, ervaring, creativiteit, energie. En durf, om het te gaan doen. Om niet te blijven hangen in een droom en een verslaving aan spullen en ruimte. Met het overstappen van de auto naar fiets/OV is het ook gelukt, dus waarom niet met wonen en met voedsel....? Wie inspireert mij door het delen van (al bestaande en nieuwe) idee├źn?

Hallo allemaal, wat een geweldige stappen worden er gezet!

Ik ben Patricia Overmars, heel erg ge├»nteresseerd in en ge├»ntrigeerd door Tiny Houses, maar voorlopig wonend in een gewoon huis met man, kinderen en dieren.┬á Als kind bouwde ik hutten en schaalmodellen, en droomde ervan mijn eigen thuis te cre├źren. En nu, als interieur- en meubelontwerper, ligt mijn hart bij het vinden van mooie en inventieve maatwerkoplossingen die naadloos aansluiten bij de (on)uitgesproken wensen van mijn klant; van ontwerp en werktekening voor zelfbouw tot compleet verzorgd. Ik ben net voor mezelf begonnen en mijn grote wens is met te specialiseren in Tiny Houses, vandaar dat ik nu volop in de fase van marktonderzoek zit ... waarom, hoe, wanneer zouden Tiny House bewoners voor mijn diensten kunnen kiezen. Ik geloof in verantwoord inrichten, met aandacht voor vorm, functie en duurzaamheid, en dat proef ik ook enorm in het boek Tiny housen en op deze site. Om mijn droom te kunnen verwezenlijken, heb ik j├║llie droom nodig, dus heel veel dank voor alle enthousiasme en informatie die jullie delen!

Stomweg gelukkig worden van uitdagende Tiny Houses!

(wil je meer weten: patricia@studio-po.nl)

Hallo allen,

Ik ben Sherida(47), woon en werk in Amsterdam. Te realiseren: permanente bewoning in mijn Tiny House en een te zijn met de natuur. Ik ben reeds enkele jaren in de ban van de tiny houses. Kijk dagelijks naar alle video's over tiny houses. Ik kan niet ophouden om over dit onderwerp te praten met vrienden, collega's en familie. Ik heb enkele tiny houses en twee tiny houses bouwers bezocht, en informatie verzameld. En binnenkort ga ik in een logeren om het te ervaren.  Nu ik alle informatie heb die van belang zijn en weet hoe ik mijn tiny house wil, komt het op aan om deze droom te realiseren, zodra ik het financieel rond heb en een plek heb waar ik het kan parkeren. Dit zijn de twee belangrijkste punten die ik nog moet afronden. Initiatiefgroepen in de omgeving Amsterdam, Duivendrecht, Ouder Amstel daar sluit ik mij graag bij aan. Maar ook initiatiefgroepen die een uur van boven genoemde locaties zijn sluit ik mij graag bij aan.

Ik wens een ieder succes in het realiseren van zijn/haar tiny house droom.

Vriendelijke groet,

Sherida

Hallo allemaal, ik ben Claudia en samen met mijn man Joris wil ik een tiny house gaan bouwen. Op dit moment wonen we in Amersfoort maar we zitten niet aan een bepaalde plek vast voor ons werk en kunnen dus alle kanten op.

We neigen naar een huisje op een CE-trailer maar zitten nog helemaal aan het begin van het traject en ook dat kan dus nog andere kanten op. Spannende tijden!

We hopen op het forum veel tips en trucs te vinden en de opgedane kennis ook weer te delen.

Groet, Claudia

 

Hallo allemaal, ik ben Pascale, 33 jaar en samen met mijn vriend op zoek naar mogelijkheden voor het realiseren van een tiny house in omgeving Den Bosch / Tilburg. 3jaar geleden hebben we voor het eerst kennis gemaakt met het concept van een tiny house in Nieuw-Zeeland. Dat beviel erg goed, en sindsdien is het idee om daadwerkelijk zelf in een tiny house te gaan wonen gegroeid, en willen we nu graag meer concretere stappen gaan ondernemen om het ook daadwerkelijk te realiseren. We komen graag in contact met anderen met dezelfde wens, dus dank voor deze website en dit forum!

Heee! Ik wil even laten weten wat mijn grote tiny droom is! Ik ga in mijn Amerikaanse schoolbus (12 meter X 2,40) een klein eetcafeetje maken. In de bus kunnen 24 tot 32 mensen plaatsnemen. Daarnaast is er een bar en keuken. Het is dus geen foodtruck. Mijn gasten gaan echt in de bus om te ontbijten, lunchen, borrelen, dineren. Graag maak ik het ook zo dat we na het werk kunnen blijven slapen in de bus. En er periodes mee op uittrekken om bijvoorbeeld een camping tour te maken als ontbijt en lunch cafe. Het is erg inspirerend en super handig om alle informatie en verhalen te lezen! Ik ga over 2 maanden beginnen met de verbouwing...

liefs Mirjam

Hoi,

Ik ben hier terecht gekomen omdat ik op zoek ben naar een andere manier van wonen.

Nadat ik uit huis ging heb ik gewoond in studentenhuizen en vervolgens anti-kraak. Ik heb nu een studio maar dit gaat 'm niet worden. Ik mis de vrijheid. Ik mis de mogelijkheid om mijn eigen omgeving te maken/bouwen, te delen en dingen samen met anderen op te pakken. Ieder zijn eigen priv├ę maar samen een moestuin aanleggen, een vuurplaats/bbq bouwen, spullen delen, elkaar helpen en denken in oplossingen ipv alleen klagen.

Ik ben op zoek naar een manier van wonen met mensen die hier ook echt voor kiezen, samenwerken en zich niet beperken tot "hun eigen hokje".

Ik ga meelezen ­čÖé

Goedenavond allemaal,

Ik ben Miranda, getrouwd met Johan en wij wonen in Dronten.

Onze kinderen zijn in inmiddels uitgevlogen en wij bezitten nu een woning waar een 6 persoons huishouden erg blij mee zou zijn. Wij zijn altijd al bezig geweest met duurzaamheid, niet meer kopen dan nodig, ontspullen en zo goed mogelijk voor de aarde te zorgen. Wij vinden dat onze ecologische footprint op dit moment veel te groot is en willen dan ook de mogelijkheden in Dronten verkennen om te gaan woning in een Tiny House.

Op dit moment hebben wij een eerste afspraak staan met de gemeente Dronten en met meerdere TinyHouse bouwers, o.a. het Wikkelhouse. Omdat wij beide geen bouwers zijn (tja, die genen heeft niet iedereen) kijken wij naar verschillende soorten huisjes.

Uiteraard wordt er door ons veel gelezen, gezocht op internet en ik ben (wij zijn) nu dus ook lid geworden van dit forum.

Op jacht naar nog meer informatie, gelijkgestemden en wellicht anderen die ook in Dronten met de gemeente in gesprek zijn en de handen met ons ineen willen slaan.

Hartelijke groet, Miranda

 

Hoi,Ik ben Marijk,woon in Hoorn ,woon al redelijk tiny,maar wil meer vrijheid,natuur om me heen.Ben me dus aan het ori├źnteren en dit forum lijkt me hiervoor een goed begin!

Groet,Marijk.

Hallo Frans,

Ik woon zelf ook in Den Haag en zou graag in de regio een plek vinden om met een leuke groep mensen een Tiny House community/gemeenschappelijk wonen terrein te creeren. Aangezien jullie ook op zoek zijn, misschien handig om contact te houden?

Groet,

Kim

Goedemiddag,

Mijn naam is Carin en woon in Oosterhout NB, ben 56 jaar en getrouwd met Ko. Wij hebben 2 kinderen. Een meisje van 18 jaar en een jongen van 20 jaar.

Wij wonen nu in een ruim huis met een grote tuin en zouden in de toekomst (over 2 tot 3 jaar) klein willen gaan wonen. We zijn erg geïnterneerd in een Tiny House, maar merken dat er in de omgeving van Oosterhout nog geen plannen zijn vanuit de gemeente. Ik heb contact met de wethouder en hij vraagt of ik zoveel mogelijk geïnterneerde door wil geven zodat hij bij de gemeente een vuist kan maken.

Graag kom ik in contact met mensen in deze regio om samen te kijken wat we kunnen bereiken. Ook hoor ik graag of er al plannen zijn in de omgeving buiten Oosterhout, maar in de buurt van Breda.

Groetjes, Carin

Hoi allen!

Ik ben Nikki (31) en ik woon, met uitzondering van een aantal omzwervingen, zo'n tien jaar in Tilburg. Ook hier is de nood tot betaalbare woningen groot, zeker voor eenpersoonshuishoudens. Ik woon nu in een peperdure studio van 45m2 met een stukje stoep van 2,5 x 7m, terwijl ik die verhouding binnen/buiten maar wat graag zou willen omdraaien!

Om zowel ecologische als economische redenen heb ik de Tiny House-droom helemaal in mijn bol gekregen en ben ik de 'kartrekker' geworden van de initiatiefgroep Tiny Houses Tilburg. Ik wil gaan inzetten op een tijdelijk Pilot Project en zoek daarvoor nog 5-7 gelijkgestemden die zich actief willen inzetten om THOW's in Tilburg mogelijk te gaan maken. Er is al veel contact geweest met de gemeente, die vraagt om een concreet plan.

Interesse om je aan te sluiten en vooraan te staan bij de realisatie, of ken je zo iemand? Gauw mailen naar tinyhousestilburg@gmail.com

Ik heb in elk geval zin om te gaan knallen!

Groeten uit Tilburg!

 

 

Hallo, ik ben Hannie. Ik ben al ruime tijd belangstellend om in een Tiny House te gaan wonen, ook al word ik komend jaar 60! En in 2020 heb ik mij voorgenomen om mijn wens te realiseren. Dat lijkt mij wel een goed voornemen. Maar ik neem het me niet alleen voor, het is mijn doel om het te realiseren. Er komt heel wat kijken bij het wonen in een Tiny House en daarom voelde ik de behoefte om me aan te melden bij dit forum, zodat ik kan leren van de ervaringen van anderen en andersom en verder zal ik wel veel vragen hebben...

Ge├╝ploade bestanden:
  • Je dient in te loggen om toegang te hebben tot bestanden.

Hi!

Ik ben Noa, een hard werkende student en samen met mijn vriend wil ik me meer gaan verdiepen in Tiny Houses. Voor in de toekomst wil ik mij gaan verdiepen in het bouwen of kopen van een Tiny House en alles wat daarbij komt kijken. Op dit moment ben ik nog een thuiswoonende student en trekt een studentenwoning mij absoluut niet. Het liefste spaar ik hard door om iets neer te kunnen zetten wat ik zelf graag wil! Ik volg Tiny House al erg lang, dit begon gewoon op TV toen hier een serie op de engelse televisie over was. De liefde voor deze woningen is steeds meer gaan groeien en vond het dan ook erg vermakelijk toen ook Netflix met een serie kwam. (haha onze generatie kijkt teveel series).

Wat ik nu vooral ga doen in heel goed orrienteren en leren wat er allemaal bij komt kijken om deze geweldige woning op te zetten. Hoeveel moeten we gaan sparen of kunnen we een soort lening aanvragen en is er wel een stukje grond in onze omgeving(breda)? Dit hoop ik dus allemaal hier te kunnen leren!

Hallo allemaal,

 

Na al een tijdje het forum als bron voor antwoorden te gebruiken heb ik nu ook een account aangemaakt om mijn vragen direct te kunnen stellen en mijn ervaringen te kunnen delen. Ik heb namelijk een nogal specifieke wens waar ik nog niet heel erg veel over heb kunnen vinden en hoop op deze manier meer te kunnen leren over de mogelijkheden en de opties.

 

Eerst zal ik een paar dingen over mijzelf vertellen. Mijn naam is Steven en ik ben 23, woon in Berlijn en heb een 7 jaar oude Friese Stabij, Pippa. Ik werk in het 5-sterren-luxe segment van de hotellerie en heb prospecten om binnen nu en 2 á 3 jaar in de randstad (of misschien ook hier in Berlijn) een management positie te hebben.

 

Mijn uiteindelijke wens is FIRE (Financial Independence, Retire Early) door woonkosten tot een minimum te beperken/ volledig te elimineren. Hierbij wil ik ook erg graag mijn ecologische voetafdruk terugbrengen. Dit idee van FIRE houdt voor mij in dat ik geen geld meer kwijt ben aan woonlasten waardoor ik veel kan sparen/ investeren en hieruit een extra inkomstenbron kan cre├źren, door bijvoorbeeld een stuk grond te kopen, hierop een huis te bouwen en dit te verhuren. Of door een investeringskapitaal op te bouwen waar ik uit de groei mijn overige lasten kan bekostigen. Dit is echter de eindfase van mijn plan wat ermee begint (denk ik) om in een tinyhouse te gaan wonen.┬á

 

Wat ik graag zou willen is een woonruimte die zo groot is als mogelijk maar toch nog te vervoeren is. Mijn eigen gedachten gingen hierbij uit naar een vrachtwagen en opleggercombinatie met daarop een zeecontainer. Nou weet ik dat containerwoningen een ding zijn dus dit maakt mij hoopvol voor de mogelijkheden het lijkt er echter op dat ik een tikje een andere voorstelling heb bij een containerwoning dan de norm.

 

Ik zou graag Off Grid capaciteiten willen hebben zodat ik ook nog op reis kan gaan met mijn tiny house en het als een soort van giga caravan kan gebruiken.

 

Verder wil ik graag een woongedeelte bij de deur aan de achterkant. Dan een gedeelte met ruimte voor een eettafel/bureau de keuken (waar ik ook al de nodige plannen voor heb) en een soort van loft met ruimte voor kledingkasten, watertanks en het electronische centrum eronder. Met op het loft mijn slaapruimte (met bij voorkeur een dakraam) en dan aan het andere einde een afgesloten badkamer met douche, kleine wastafel en toilet (wat voor soort toilet dit moet gaan worden weet ik echt nog niet, ik dacht zelf aan een van buiten bereikbaar compost toilet om gedoe binnen te voorkomen.

 

Ik heb ansiech dus wel een idee van wat ik wil maar hoe dit uit te voeren is, wie ik hiervoor benaderen kan (heb al 2 bedrijven aangeschreven maar wacht nog op antwoord over het prijskaartje) en hoe het juridisch allemaal in zijn werk gaat heb ik nog een hoop van te leren. Ik hoop dat ik uit de community misschien een aantal antwoorden kan krijgen over waar ik zo'n mobiele monstrositeit neer kan zetten, hoe het gaat met adres en inschrijving en welke wetten voor mij van toepassing zullen zijn.

 

Lang verhaal kort ik wil een zeecontainer op een oplegger en deze moet ik laten ombouwen en ergens kwijt kunnen. Help.

 

Ik kijk erg uit naar tips en ook leuke verhalen en natuurlijk ook naar de horror verhalen om de valkuilen beter te leren kennen.

 

Groetjes uit Berlijn,

 

Steven

 

 

Hallo allemaal,

Mijn naam is jesse, ik ben 57 jaar en samen met mijn partner al een heel poosje zeer ge├»nteresseerd in het wonen/leven in een Tiny house.┬á Momenteel wonen wij nog in de stad, maar we hebben begin dit jaar eindelijk de knoop doorgehakt en zijn nu zoekende naar een mooi kavel om een zelfvoorzienend Zweeds huis te bouwen en tevens ruimte te gaan bieden voor een aantal andere Tiny House eigenaren/bewoners. Op dit moment hebben we een project lopen (kavel van 3 ha) en het is reuze spannend hoe dit allemaal zal gaan uitpakken. Ons doel is om een klein paradijsje te cre├źren in het mooi Drenthe/Friesland, waar de natuur je wakker maakt, je eindelijk dat lang bedachte boek kunt schrijven of gewoon gezellig uit onze moestuin experimenteert met de mooiste bio groenten en fruitjes. Wij zijn en blijven in de leer- en ontdekfase betreft duurzaam bouwen en ge├»nspireerd leven, wat erg boeiend is. Ik hoop veel met jullie te kunnen delen...en misschien in de toekomst enkele van jullie te ontmoeten. Warme groet, jesse

hello allemaal,

ik ben martijn 22 jaar. ik woon en werk in regio haaglanden en ben aan het kijken of wat de mogelijk heden zijn voor een tiny house in deze omgeving. daar naast is het gaaf om de verhalen op dit forum telezen.

 

mvg,

martijn

 

Hallo, mijn naam is Gert-Jan

Ik woon op dit moment in Zeist (met partner en 2 kinderen in de lagere school leeftijd), in een gewoon huisoverigens. Nou ja, gewoon. Geen rijtje maar in het woongedeelte van een voormalig boerderijtje aan de rand van Zeist.

Vwb TH's zijn we nu in de fase dat we in een straal van zo'n 5km rond Zeist/Driebergen op zoek zijn naar een lokatie. We hebben al idee├źn over hoe ons TH er uit moet gaan zien, we zijn contacten aan het leggen met mensen die ons kunnen helpen bij het voldoen aan bouwbesluiten, etc. (denk aan iemand die onze TH-schetsen kan omzetten in een echte tekening en kosten-indicatie en zo).

Maar goed, dan kom je natuurlijk al snel uit op een stuk grond dat nodig is. Voor velen waarschijnlijk een flinke hobbel om te nemen.
We hebben een 4-tal lokaties in de genoemde regio op het oog met ieder zijn eigen voor- en nadelen, maar we zijn nog in het beginstadium.

Om dat verder (met bijv. gemeente en/of huidige grondeigenaren) uit te werken willen we graag samenwerking zoeken met anderen die ook in een ik-ben-op-zoek-naar-een-plekje-stadium verkeren.

Ik hoor graag van je.

Dag allen,

Mijn naam is Teun en ik ben mij aan het ori├źnteren op het wonen in een Tiny House in Alphen aan den Rijn of het midden van het land.

Ik woon nu nog in een kleine tijdelijke studio maar heb behoefte aan ruimte, stilte, contact met de natuur en de mogelijkheid om dingen uit te proberen

en te leren over zelfvoorzienend leven.

Ik heb contact met iemand in Alphen op wiens grond het zou kunnen, mits de gemeente de benodigde vergunning afgeeft.

Succes allen met de zoektocht en tot spreeks,

Teun.