Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Toekomst voor TH op grond van volkstuin-complexen?

Export vanaf het oude forum

Ik heb mij zojuist aangemeld, zie voorstel topic.

Hetgeen in het onderwerp staat, ben ik nieuwsgierig naar, maar ongetwijfeld zal het hier al eens besproken zijn. Heb de afgelopen maanden als toehoorder wat raadsvergaderingen gevolgd ivm mogelijke opheffing van bepaalde volkstuin complexen rond Amsterdam. In de bestemmingsplannen staat ook echt het woord "volkstuin". Vandaar dat er maximaal 6 maanden in geslapen mag worden. Amsterdam is hier trouwens uniek in, weet ik. In omliggende gemeentes, waaronder Zaanstad, mag überhaupt niet overnacht worden. Kortom, het heeft dus puur 'n recreatief karakter, volgens de regelgeving.

Dat zullen ongetwijfeld ook de haken en ogen zijn, om er qua regelgeving, een TH op te kunnen zetten. Zodat je er 365 dagen kunt wonen en ook kunt inschrijven voor de gemeente. Want feitelijk, qua infrastructuur, hoeven er niet veel aanpassingen gedaan te worden. Misschien is de grond wat aan de krappe kant? Zo'n ca 300m2 per tuin.

Ben benieuwd of er al eens is naar gevist.

Hallo Charliefox,

Op veel volkstuinen staan stiekem al tiny houses die nagenoeg het hele jaar door bewoond worden. Over het algemeen staan deze mensen nog wel op een ander adres ingeschreven. Er is wel gesproken over het omzetten van de bestemming van recreatie naar wonen, maar dat brengt problemen met zich mee. De mensen die er al "wonen" bezitten enkel het huis. Ze moeten dan opeens de grond van de vereniging gaan kopen. En de eigenaar bezit dan opeens grond dat veel duurder verkocht kan worden. Het zou dus een hele ingewikkelde en oneerlijke situatie opleveren. En veel volkstuinen zijn te vinden op locaties die veel aanpassing nodig hebben om wonen mogelijk te maken. Zoals bijvoorbeeld een geluidswal als een volkstuin langs het spoor of een snelweg ligt.