Stel je even voor

 1. ‹ Ouder
 2. 2 jaren geleden

  hoi,

  Ik ben Esther, 53 jaar en woon samen met mijn zoon van 11 jaar en onze Jack Russel in Apeldoorn.
  Ik werk als zorgaanbieder WMO, ben ZZPer, hou van het ondernemen;-)
  IK woon in een erg leuk huurhuis, met een mooie tuin. Toch heb ik interesse in anders wonen , anders leven.
  Het kleiner wonen spreekt me erg aan, minder spullen,(ik ben er aan toe minder spullen, minder schoonmaken) duurzaam, zelfvoorzienend zo veel als mogelijk en minder kosten. Maar ook je eigen huisje te kunnen ontwerpen, lijkt me zo leuk!
  Ik ben in een orienterende fase en zou in de toekomst met andere gelijkgestemde mensen in een buurtje willen wonen van Tiny houses. Waarbij we oog hebben voor elkaar en spullen kunnen delen/moestuin en dicht bij de natuur.
  DIe toekomst mag nog duren, ik heb geen haast.. maar ik zou wel graag mensen ontmoeten met soortgelijke plannen, in mijn omgeving. Ik zie mezelf ook op deze manier ouder worden met gelijkgestemde mensen om me heen.

 3. Na 4 decenia zoektocht naar vrijheid, welk mij door veel banen en landen hebben gebracht, heb ik de vrijheid daar gevonden waar ik ze nooit had gezocht of verwacht, in mijzelf, in de verbinding met mezelf, onze (oer)menselijke natuur, onze aarde en het universum. Vrij zijn, en gelukkig zijn als mens in balans met anderen en met de natuur.
  Eindelijk los van status, carriere, geld, en verwachtingen van mijzelf en anderen om me heen. Nu vrij door spiritualiteit, inzicht, bewustzijn en verbinding met onze natuur, onze aarde en onze bestaan. Mental, emotioneel en spirituel heb ik deze stap al gezet van Ego naar Eco. Nu wil ik dit materieel omzetten. leifst samen met gelijkgestemnden.
  Ik ontmoet graag meer mensen die in de omgeving Eindhoven-Helmond (ik heb een locatie al) deze stap ook durven te zetten en in de vorm van een ecosysteeem/community (of hoe je dat ook wil noemen), voor een gezonde leven en wonen willen gaan.

 4. Hoi,
  Ik ben Judith en woon in Rotterdam.
  Hulpverlener in de zorg en een zeer actief leven in de natuur.
  Zojuist heb ik mij aangesloten om mee te participeren bij Vlaardingen/Schiedam/Rotterdam

  Het tinyhouse concept maakt mij erg enthousiast en Vind het mooi om er een gezamenlijk iets van te maken.
  Alleen zou ik niet goed weten waar te beginnen.

 5. Hoi,
  Wij zijn Dirk en Sanne en we wonen nu in Rotterdam
  Samen hebben we bedacht om een treinstel om te bouwen tot woning, en zoeken hier een mooie plek voor. Allereerst een plek om het ding te verbouwen, daarnaast om er in te gaan wonen.

  Op onze website www.wonenineentrein.nl kan je de vorderingen volgen.
  Ook al het uitzoekwerk wordt daar gepubliceerd.

  Voor nu hoop ik hier wat aanknopingspunten te vinden op het gebied van regelgeving.

 6. Hee zal mee eens even voorstellen,

  Ik ben Dennis, 27 jaar en woonachtig hartje Den Haag. Ik heb een tijd in Nijmegen gewoond en daarvoor woonde ik 23 jaar in Roosendaal ( Noord-Brabant).

  Ik heb het Tiny House virus flink te pakken en ben van plan om daar natuurlijk ook iets mee te gaan doen. Aangezien ik geen enkele ervaring heb met bouwen ben ik me daar momenteel flink in het verdiepen.

  Bij deze wil me ook vrijwillig aanbieden om mee te helpen waar en wat het ook is. Als je dus een extra hand nodig hebt met wat dan ook, wil ik graag vrijwillig komen helpen! (bedrijven die dat ook zien zitten mogen natuurlijk ook contact opnemen, zo leer ik ook wat. Ben alleen wel door de weeks in de avond uren beschikbaar en in het weekend)

  Neem contact op via mijn mail: dennisjongmans@gmail.com en ik zal snel reageren.

  Hopelijk tot snel en hopelijk ook dat ik eens hier wat kan posten van mijn eigen Tiny House.

 7. Hoi!

  Ik ben Claudia, 22 jaar en heb een tiny house gebouwd van een oude paardentram/ bruiloftswagen. Deze kan door zowel trekpaard als trekker getrokken worden. Ik zoek een plekje waar ik alles kan samenbrengen: mijn honden, wagen, paard, moestuin en atelier/ workshopruimte. Een heel eind op weg al en sinds ik hem heb ben ik er niet uit weg te slaan (behalve nu met de kou, ik heb nog geen houtkachel...). Ik deel graag mijn opgedane kennis en zoek mensen om mee samen te werken om een echt vrije plek te realiseren in de buurt van Zwolle, waar ik werk. Waar je je in mag schrijven, maar het niet aan de eisen van een huis hoeft te voldoen. Dus geen camping, geen woonwagenkamp, geen nieuwbouw.... Waar landbouw, nijverheid en wonen samen kan komen en we elkaar kunnen ondersteunen.

  Dus.....
  Ik hoor graag reacties! Groetjes, Claudia

 8. vorig jaar

  Hallo, mijn naam is Leo (59) en ik en mijn vrouw willen graag nog eenmaal verhuizen en dan kleiner en goedkoper wonen. Wonen nu in een tussenwoning maar willen graag vrijstaand gaan wonen met een lapje grond (zelfvoorzienend). Dit kan een tiny house zijn maar ook een containerwoning behoort tot de mogelijkheden. Ben van plan om het zelf te bouwen. Zoeken in de gemeenten Opsterland/Smallingerland.

 9. Hoi Allemaal,
  Ik ben Carola uit Rotterdam. Zelfstandig verpleegkundige en na jaaaaren weer terug in Nederland. Ik heb voornamelijk in Indonesie gewoond. Ik ben een redelijke nieuwe tiny house liefhebber en zou graag mogelijkheden ontdekken in Zuid Holland. Het liefst natuurlijk, zoals bijna iedereen, in de natuur, zelfvoorzienend en klein. Ik ben heel benieuwd waar deze reis naartoe gaat!

 10. Hoi Allemaal,

  Ik ben Stefan uit de buurt van Rotterdam. Op dit moment nog student, maar bijna klaar met de studie. Sinds een half jaar ben ik mij gaan interesseren in Tiny houses. Vooral de vrijheid en de lage kosten spreken mij erg aan. Als het er ooit van komt hoop ik mijn huisje helemaal zelf te bouwen en daar samen met mijn vriendin in te gaan wonen.

 11. Bewerkt vorig jaar door Anjanas

  Hi allemaal!

  Anja hier: 32 jaar, 2 katten, ICT-er en ik kom uit Den Haag. Sinds twee weken woon ik in Veenoord, Drenthe. Samen met een vriendin (Marlies) ga ik op zoek naar gelijkgestemden in de omgeving Emmen om samen naar de gemeente te gaan voor een locatie en hopelijk ook samen te bouwen.

  Eerst ga ik hier beginnen met mijn nieuwe baan, mijn rijbewijs halen, auto regelen en ondertussen heel hard sparen! Hopelijk kan ik over 6 - 10 maanden beginnen met bouwen. Ik heb er 2 jaar voor uitgetrokken: in de zomer van 2020 wil ik erin kunnen wonen (helemaal af hoeft nog niet).

  Onze website is nog niet live, maar ik heb wel mijn persoonlijke blog: My Tiny Home (page) . Hier kan iedereen mijn avontuur volgen.

  Woon je in Drenthe / omgeving Emmen? Laat het ons weten! Misschien dat we iets met elkaar kunnen ondernemen :) info@anjavanhagen.nl

 12. Hallo allemaal,

  Ik ben HansMPL. Getrouwd met Karin. Wij willen als jong-gepensioneerden een klein TH kopen en deze als vaste woonlocatie gaan gebruiken. Meer met minder. Ook komt onze huidige woning dan beschikbaar voor de jongere mensen <doorstromen, plaats maken>. Wij zijn op zoek naar een lijst van gemeentes - als die er al is - waar je een TH permanent mag bewonen en dus mag inschrijven op die locatie. Wij stellen ons flexibel op m.b.t. de locatie, maar hebben een lichte voorkeur voor Limburg, Zuid Brabant en Zeeland. Licht, dus ook elders zijn wij in geïnteresseerd. Wens: aansluiting op nutsvoorzieningen als riool, water, elektriciteit.

 13. Hallo iedereen,

  Mijn naam is Luuk, ben 22 jaar oud en woon / werk (als webdesigner) in Arnhem. Ik ben al een tijd geïnteresseerd in het onderwerp en het plan is ook om in de toekomst mijn kamer in te ruilen voor een Tiny House. Nog geen idee hoe en waar ik dit ga realiseren, maar ik hoop via dit forum in ieder geval kennis op te doen en mensen met hetzelfde idee te leren kennen.

  Als er iemand meer info heeft over Tiny House projecten in de omgeving van Arnhem dan hoor ik het natuurlijk graag!

 14. Groetjes van Patrick (37) & Wilma (34) uit Schiedam, ook wij zijn al ruim 2 jaar aan het oriënteren en fantaseren een Tiny House. Halverwege dat proces en die gedachten werden wij verblijd door gezinsuitbreiding en ,belande onze Tiny House droom even in de vriezer. Het is nu dus Patrick, Wilma & Jaina (1,5) uit Schiedam geworden ;)

  De tijd is nu;

  Onze dochter is nu bijna 1,5 jaar oud en wij hebben een langetermijnplan voor de komende 10 jaar opgezet. Wij zetten ons huis deze maand te koop, hebben hobby's de deur uit gedaan en alles wat er nu nog in onze woning staat heeft voor ons geen waarde meer. Ook is de financiering gedekt en hebben wij een tijdelijke verblijfplaats bij familie weten te bemachtigen.

  Alles is nieuw en alles is spannend, en we krijgen veel kritiek over ons heen vanuit onze directe omgeving. Toch laten wij ons niet belemmeren en gaan we alles op alles zetten dit een realiteit te maken die perspectief, en vrijheid voor de toekomst van onze dochter biedt.

  We staan aan het front van een nieuw begin en nemen jullie graag mee tijdens deze reis, er komt binnenkort een website en een vlog en zullen hierin trachten een concrete documentatie te maken.

  Ik heb de neiging om een wall-of-tekst te schrijven dus voor nu moet ik het hierbij laten.

  Bedankt voor dit forum en al jullie toekomstige reacties, tips en wijsheden.

  Met bijzondere groeten,
  Jaina, Wilma & Patrick

  JWP.

 15. Heyhoi,
  Mijn naam is Ashley, 22 jaar. Heel graag leef ik zo simpel mogelijk, dit omdat het gewoon fijn is voor het brein ;) . Heel graag zet ik in een mooi natuurgebied een tiny home neer waar ik voor korte periode heen zou kunnen vluchten om tot rust te komen van het stadse leven

 16. Hallo allemaal, ik ben Monique, ik ben 55 jaar en woon in Arnhem. Mijn huurwoning is vorig jaar opgeknapt (op initiatief van de verhuurder) en voelt niet meer helemaal als thuis. Theoretisch heb ik nu meer ruimte, maar erg handig is het allemaal niet ingedeeld.

  Minder ruimte, handig ingedeeld, dat lijkt me wel wat. Vandaar dat ik me oriënteer op Tiny Houses en de mogelijkheden rond Apeldoorn en Arnhem.

 17. Hoi Allemaal, mijn naam is Heidi. Ik heb vier jaar geleden ongeveer al mijn spullen doorgegeven aan mensen die het konden gebruiken, op een koffer en een rugzak na en mijn huurhuis vaarwel gezegd en 3 jaar lang rondgereisd in Nederland om te kijken of de juiste plek er al is om een zelfvoorzienende tinyhouses~natuurlijke huizen woongemeenschap met biomoestuinen en biovoedselbos te creeren waar in Liefde geleefd wordt met alle levensvormen.
  Een plek waar mensen zelf al een bepaalde mate van hoog bewustzijn hebben om werkelijk in Liefde en Respect met elkaar en alle levensvormen samen te leven en samen te creeren. Essentieel.
  Ik heb de juiste plek tot nu toe nog niet ontdekt, woon tijdelijk even in een lief huisje met uitzicht op de prachtige rivier en oneindig liefdevolle bomen.
  Wel prachtig om te zien dat er de laatste 4 jaar heel veel meer tinyhouse en vergelijkbare initiatieven zijn ontstaan!
  Ik ben 7 jaar bezig met ontwerpen van biologische moestuinen en nu ook voedselbossen en sta open voor de juiste plek en de juiste mensen om samen in Vreugde mee te creeren. De bossen, Veluwe heeft een bijzondere plek in mijn hart en ook Schiermonnikoog, Haarlem, Bergen, de zee heeft een hele diepe plek in mijn hart. Resoneert dit ook met jouw Hart en Ziel dan kan je altijd contact opnemen met me via mijn email worldofwellbeingwonderandjoy@gmail.com
  Liefs en Infinite Blessings, Magic and Miracles, Heidi

 18. Hoi, ik ben Annemieke, 50 jaar en woon in Franeker. Samen met mijn vriend wil ik tiny gaan wonen in Friesland, het liefst in de omgeving Heerenveen. De bedoeling is om wonen te combineren met werken en ruimte te maken voor een praktijk. Hoe we dat gaan doen is nog niet duidelijk, we zitten nu volop in de oriëntatiefase.

 19. In a nutshell....wij zijn Antoon en Alexa en ons eerste tiny house was een WIBO 930 zeiljachtje, daar woonden wij op. Toen gingen we een maatje groter, geheel zelf gebouwd en daarop is onze zoon geboren. Daarna hebben wij vijf jaar in Zuid Afrika gewoond. Niet tiny, wel basic. Nu alweer 10 jaar in NL (was wat veiliger op dat moment), maar nu willen wij een tiny house project op ons land in Portugal beginnen. We spreken jullie graag en iedereen heel veel succes met alle ideeën en het bouwen!

 20. Hallo.
  Mijn Naam is Arjan E.
  Mijn ideaal is een Tiny house ergens in het oosten van het land. minimaal 10 meter boven de zeespiegel. Ook heb ik samen met gelijkgestemden Ecodorp plannen. We werken en leven vanuit de Antroposofie. De websites www.wortelvanleven.nl en www.ecodorpgelderland.nl worden vernieuwd. Er zijn weer nieuwe plannen. Mede door dat er nu meer mogelijk is met Tiny house.
  Noem me maar Elbert. mag ook.

 21. Hallo, ik ben Joost. Ik woon nu in een rijtjeshuis in Breda, maar ben aan het denken over een Tiny House. Enerzijds vanwege het milieu en anderzijds om mijn financiële lasten te verlagen. Het zou ideaal zijn als ik met de overwaarde op mijn huidige huis ergens hypotheekvrij in een Tiny House zou kunnen wonen. Met uiteraard zonnepanelen voor stroom, warmte en koken zodat ik alleen nog afhankelijk ben van water en riolering.
  Ben wel een beetje bezorgd of ik met mijn lengte van 1.95 in een Tiny House pas :-) Ik wil overal kunnen staan zonder te bukken.

 22. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!