Stel je even voor

 1. ‹ Ouder
 2. 3 jaren geleden

  Goedendag, ik ben Lennard en woon in Eindhoven.
  Mijn droom is om eind 2017 met mijn vrouw in een tiny house in (omgeving) Rotterdam te gaan wonen. Nu alleen nog uitzoeken waar dat kan :)

 3. Hallo allemaal, ik ben Margot en ik woon momenteel in Twente.
  Ik wil al een paar jaar in mijn eigen tiny house wonen en ben bijna zover om te gaan bouwen, maar ik moet de eerste stap nog zetten :)

 4. Hallo,

  Wij zijn Gerbrand en Natasja, 32 en 34 jaar, uit Den Haag. We wonen nu met drie katten in een huurhuis van zo'n 75 vierkante meter, maar willen dit graag verruilen voor een tiny house. Het verlagen van onze maandlasten, leven met alleen die spullen die we nodig hebben én een groen en duurzaam leven is wat ons hierin aanspreekt.

  We staan nu nog aan het begin van ons tiny-house-avontuur en houden hierover een blog bij op www.vangrootnaarklein.nl

  We volgen Tiny House Nederland en Marjolein al een tijdje met veel interesse en hopen hier in contact te komen met gelijkgestemden om informatie en ervaringen uit te wisselen en gemakkelijk op de hoogte te blijven van een mogelijke locatie voor ons tiny house.

 5. Wat leuk @Gerbrand&Natasja! Ik zal Koen vragen jullie website toe te voegen aan onze 'handige links' pagina :) Goed kaartje ook, ik wil al een hele tijd een kaart op THN waar we mogelijke woonlocaties kunnen aangeven. Gaat nog wel gebeuren hoor, hopelijk snel! :)

 6. Mijn naam is Jorien, woonachtig in Utrecht. Ik ben zeer geïnteresseerd om 'tiny te gaan wonen' (liefst in Utrecht). Nu zit ik in de fase van "groots klein dromen, kijken op websites & youtube, schetsen & veranderen.
  Weet iemand trouwens iets van de mogelijkheden in Utrecht?

 7. Hela!
  Ik ben Sarina en ik woon momenteel in Gouda.. De Tiny house movement vind ik super inspirerend. Vooral de laatste maanden denk ik veel na over wat ik zelf zou willen qua woonsituatie en ondanks dat ik op een super leuke plek midden in de oude stad woon, mis ik de natuur en zou ik graag met mijn vriend het roer om willen gooien. kleiner, minder spullen, minder kosten en daarom meer tijd voor meer kunst en natuur.. Hoe meer tiny houses ik bekijk, hoe enthousiaster ik wordt..!!

  Om mijn vriend ook een beetje hiervoor "op te warmen" zouden we heel graag eens bij 1 of 2 huisjes te kijken. Heeft iemand enig idee of dat ergens kan .. Of dat een huidige bewoner voor zoiets open staat?

  Groetjes!
  Sarina

 8. Ons huisje is nog niet af, maar je bent van harte welkom om te komen kijken (in Bergen). Als je dat de 1e zaterdag van de maand doet, kun je gelijk door naar Marjolein in Alkmaar die dan (meestal) een open dag heeft. Het is wat uit de slinger, maar wel gelijk 2 in 1.

 9. Dank, @MarjoleinJonker :) We zagen de link al staan, super! We komen trouwens ook graag een keertje bij jou kijken; we zijn erg benieuwd hoe jouw huisje er in het echt uitziet.

 10. Dat kan hoor @Gerbrand&Natasja en @Sarina ! Ik heb iedere eerste zaterdag van de maand open huis van 13:00 tot 16:00 uur, het adres is Helderseweg 28 in Alkmaar. Misschien tot ziens! :)

 11. Hoi,

  Ik ben Moniek (31) en ik heb me hier aangemeld om meer te leren over wat er allemaal bij komt kijken als je in een tiny house wilt wonen. Mijn interesses: off-the-grid leven, self-sustainability, permacultuur, natuur(behoud). Wonen in een tiny house zou dus mooi in mijn leven passen. Ik heb echter zelf geen kennis of ervaring qua bouwen, dus ik kom hier rondkijken naar andere mogelijkheden.

  Het lijkt mij ook leuk om bij anderen hun TH te mogen komen bewonderen, dus ik kom binnenkort langs bij een open dag Marjolein! :)

 12. We komen binnenkort graag langs, @MarjoleinJonker :)

 13. Verwijderd vorig jaar door Gerbrand van der Weg
 14. Ik ben Linda (28) uit Katwijk. Ik woon op dit moment in een huisje van ongeveer 32 m2. Ik had niet gedacht dat zo'n klein woonoppervlak me zou bevallen. Ik ging erin met de gedachte 'dit is een tussenoplossing', maar nu heb ik het er prima naar mijn zin. Het enige wat mij niet bevalt is de vide als bovenverdieping. Hier slaap ik en er staat een kledingkast. Je kunt er niet rechtop staan, dus in het begin heb ik mijn hoofd vaak gestoten tegen de balken. Ook is het niet fijn voor je rug dat gebuk elke dag. Ik zou toch wel een normale slaapkamer willen waar je rechtop kunt staan in mijn volgende huisje. Wat ik ook jammer vind aan mijn huisje is de locatie. De randstad is mij veel te druk en er is maar weinig natuur. Gelderland trekt mij veel meer, dus ik zou ooit die kant op willen verhuizen.

  Ik heb een vriend en die is niet zo minimalistisch als ik, dus hij zou niet in zo'n klein huis kunnen wonen. We hebben afgelopen weekend in een 2-persoons bungalow gezeten van 50 m2 en hij zei dat hij dat wel een mooi woonoppervlak vindt. Echt tiny is het niet, maar daar zou ik happy mee zijn. Wat ik hier dus kom doen is inspiratie opdoen, mij oriënteren op de mogelijkheden (voor een klein, goedkoop, vast huis in de natuur) en de ervaringen lezen van andere mensen die al tiny wonen.

 15. Hallo allemaal,

  Even voorstellen: ik ben Sabine (27 jaar) en ik woon nu in Wageningen. Duurzaamheid en met zorg voor mens en natuur, dat zijn absolute kernwaarden van Wageningen en haar bewoners. Toen ik hierheen kwam om te studeren vond ik dat allemaal maar overdreven en zo ontzettend geitenwollensokken-in-sandalen. Na bijna 10 jaar hier te wonen, ben ik het steeds meer gaan waarderen. Gedurende mijn opleiding en werk aan de universiteit heb ik een heleboel geleerd over mijzelf en durf ik steeds meer mijn eigen weg te kiezen. Deze weg zal me niet leiden naar meer geld en meer bezittingen, omdat ik daar weinig mee heb. Familie en vrienden zijn belangrijker dan wat dan ook en dat wil ik dan ook als prioriteit stellen. Om dat mogelijk te maken zie ik mezelf minder werken en leven in een duurzaam tiny house.

  Lange tijd droom ik al stiekem van leven in een yurt in het bos al dan niet met eigen mini gemengd boerenbedrijf. Alle grote beren op de weg naar deze droom hielden mij van het verwezenlijken van deze droom. Deze droom bleef in stand totdat ik op tv van onze eigen Ivo Niehe een reportage over tiny houses langs zag komen. Een nieuwe droom werd geboren! Dit is wat ik wil! Na de informatieavond in Ede, ben ik nog zekerder. Mijn droom is nu een verrijdbare tiny house van ongeveer 30 vierkante meter wonend ergens op een mooie plek in het bos (ik droom nu van Vierhouten of iets in de omgeving van Wageningen, maar zeker gelderland!). Ik zou het liefst aansluiting hebben op water en stroom, maar wel met zonnepanelen op het dak en een pony in de tuin. Het ontwerp zit al in mijn hoofd en ik vind het heel spannend om mijn omgeving in te lichten over mijn droom. Ik hoop dat ik hier mede-dromers kan treffen die met mij willen discussiëren over mijn beren op de weg en experts die mij advies willen geven over de meer praktische zaken!

 16. Hoi allemaal!
  Ik ben Gerwin, 31 jaar en woon in Rijssen.
  Samen met m'n vrouw hebben we het idee opgevat om een Tiny House te bouwen.
  Tot nu toe is het ideeën verzamelen, tekenen, ontwerpen en uitwerken in 3D.

  Is er op het forum al een plek waar we ontwerpen en / of tekeningen kunnen uitwisselen?

 17. Dag!
  Ik ben Eelste, 26, woonachtig bovenin Drenthe bij mijn ouders, onlangs afgestudeerd van een master in Zweden en dus net weer terug in Nederland. Mijn project op het moment heet 'Eelste's Vardo', en houd in dat ik uiteindelijk graag wil rondtrekken met een woonwagen, paarden ervoor, hond erbij. Mensen kunnen dan meereizen tegen betaling, en ik maak van allerlei creatieve dingen om te verkopen, zodoende mijn onderhoud te voorzien. In de winters kan ik bij wooff projecten of andere projecten verblijven om daar tegen kost en verblijf te werken.
  Ik ben dus nu een woonwagen van 2 bij 4 aan het bouwen, ben het ontwerp stadium voorbij, al is het ontwerp nog steeds aan het verfijnen, en ben nu een werkplaats aan het maken.
  Er zijn meningsverschillen of dat van mij een tiny house is of niet, maar het is klein en wordt mijn huis, dus in dat opzicht is het een tiny house. Mijn inspiratie kwam niet van de tiny house movement, maar uiteraard valt er veel inspiratie vandaan te halen. Ik ben vooral geinterseerd in het uitwisselen van technische dingen mbt het bouwen.

 18. Bewerkt 3 jaren geleden door Paul

  Hallo, ik ben Paul en sinds de jaren '70 bezig met de eco-beweging, eerst bij De kleine Aarde, toen de kraakbeweging, enz. Omdat ik in Nederland mijn ei niet kwijt kon hebben we in '90 in Frankrijk een station gekocht waar ik haar hartelust allerlei projecten kon realiseren. De regelgeving in Frankrijk is namelijk een stuk soepeler, er zijn bijvoorbeeld geen eisen aan constructies < 20m² en geen bevolkingsregister.

  Als eerste heb ik daar een treinwagon verbouwd, daarna een eco camper gebouwd op een MB508 chassis, een Tiny House van 20m² en een nul-energiehuis (140m²) ontworpen en gebouwd , dit geheel zelfvoorzienend met eigen waterbron en moestuin.
  Nu ben ik weer een luxe eco-camper aan het bouwen die 2 weken geheel zelfvoorzienend vrij kan staan. Na die twee weken moet ik wel weer water tanken en lozen.

  Na diverse vooropleidingen ben ik uiteindelijk afgestudeerd als Ingenieur Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en importeur geworden van SMEG en Boretti keukenapparatuur.

  In 2014 zijn we definitief naar Frankrijk verhuisd na 8 jaar in onze zelfvoorzienende camper gereisd en geleefd te hebben.
  Tegenwoordig geef ik advies over aanschaf, verbouwingen, isolatie, elektra, zonnepanelen afvalwaterverwerking, financiering, enz. van onroerend goed in Frankrijk (ook Tiny Houses) en binnenkort ook in Zuid-Spanje.

  Gezien mijn vooropleiding zie ik een Tiny House als een industrieel product dat zo goedkoop en milieuvriendelijk gebouwd moet gaan worden. Mijn inziens gaat dat het beste door als basis een ready-made te gebruiken zoals bijvoorbeeld een zeecontainer, autobus, treinwagon, verhuiswagen, caravan, schaftwagen, enz. en deze te verbouwen naar de wensen van de toekomstige bewoner. De buiten structuur staat er dan al.

 19. Kwam deze post zojuist pas tegen, vandaar dat ik al wel even gereageerd heb zonder mij voor te stellen.

  Ik ben Gerjan en woon in een chalet met vrouw en kind. Tinyhouse is voor ons niet bepaald van toepassing, maar het idee erachter past daar wel weer in.

  Als timmerman denk ik iets te weten over het bouwen van een houten huisje, als bushcrafter denk ik iets te weten over het leven en als vrachtrijder weet ik nog wel iets over transporten.

  Voor de rest, vragen staat vrij.

 20. Hallo allen,
  ik zie zojuist dat eerst voorstellen hier een (overigens goede) gewoonte is, maar te laat! Ik had net al ergens gereageerd.

  Op dit moment heb ik helaas weinig tijd en ik moet aanstonds op pad, ik zie echter dat ik dit kan nabewerken, dus dat doe ik dan vanavond of morgen wel.

 21. Hallo allemaal,

  Ik ben Paul, woon in de buurt van Tiel en begin deze week samen met mijn vriendin aan mijn/ons eerste tiny-house project.

  We hebben een houten chalet/stacaravan uit 1990 gekocht die we volledig gaan strippen en demonteren en met die materialen een 'nieuw' mobiel tiny-house opbouwen. Dus hergebruik van alle bestaande materialen tenzij slecht of rot, dan wordt 2e hands gekocht en als dat niet kan dan wordt het nieuw materiaal.

  Uiteraard worden ook de afmetingen en het model geheel anders. De huidige maten van de stacaravan zijn 11.5*3.8 en we willen naar 10*3 gaan om zo binnen de grenzen van langzaam verkeer te blijven.

  De bedoeling is dat ons tiny-house uiteindelijk richting Den Haag of directe omgeving gaat.

  Groeten,

  Paul & Marjolein

 22. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!