Stel je even voor

 1. ‹ Ouder
 2. 2 jaren geleden
  Verwijderd 2 jaren geleden door Leo
 3. Hallo!

  Mijn naam is Avital, ik ben 26 jaar. Momenteel ben ik aan het afstuderen voor een master aan de TU Delft en ben ik moeder van een 1-jarig jongetje!

  Als industrieel ontwerpster is mijn passie altijd uitgegaan naar duurzaamheid, het ontwerpen van ‘nuttige producten (vooral voor ontwikkelingslanden)’, en ben ik erg geïnteresseerd in circulair economy. Ik heb namelijk grote afkeer tegen de consumptiemaatschappij waarin wij leven. Daarnaast ben ik een doe-het-zelf-er in hart en heb ik het getroffen met twee ‘rechterhanden’ ;P.

  Op dit moment woon ik met mijn zoontje in een studio van 30m2 en dat bevalt me eigenlijk heel goed, beter dan gedacht. Al zou ik graag wel twee aparte slaapgelegenheden willen hebben/creëren. Alle opgeslagen spulletjes mis ik eigenlijk niet, behalve m’n juicemachine! Het is mijn visie om kinderen vanaf de jonge jaren bewuster te leren leven, hoe we goed voor onze aarde kunnen zorgen, en laten zien dat wij helemaal niet zo veel spullen nodig hebben! (Wat je goed aan leert hoef je immers later ook niet meer af te leren)

  Het zelf ontwerpen en bouwen van mijn eigen Tiny House (+/- 40 m2) voor mij en mijn zoontje is een grote droom. Als niet, mijn grootste droom. Dit het liefst een (semi-) permanente plek in de omgeving van Amsterdam (i.v.m. familie, vrienden, werkgelegenheid). In mijn meest ideale wereld zou ik graag met andere Tiny House bewoners in een woongroep willen wonen (met moestuintje etc).

  Maar wat zijn de juiste stappen om deze droom te realiseren? Ik hoop middels deze website een stukje verder te komen in het creëren van een netwerk & kennis, om dit te kunnen waarmaken.

 4. hoi, Allemaal

  Stond een article in het AD vandaag. had al eens meer gekeken naar wonen in een Tiny house. wil graag meer doen en weten over de mogelijkheden. klein huisje met de dingen die ik belangrijk vind.

  of een groep/community die graag samen willen gaan werken om een stapje te nemen om uit het gehaaste leven een nieuw begin te maken. meer vrije tijd, meer zelfvoorzienend , minder lasten, minder werken/of deels gezamenlijk inkomen verdien...etc. ( omgeving utrecht/woerden)

  ieder geval ga een kijkje nemen op de Jamboree.

 5. Via via is mijn interesse gewekt in tiny houses door mn het niet willen kopen van een stenen huis om verschillende redenen.
  Als adviseur heb ik om de zoveel maanden een opdracht bij een andere klant ergens in NL. Nu reis ik vanuit Zwolle heen en weer en kan ik niet overal opdrachten aannemen, maar met een Tiny house is er geen grens aan waar ik kan werken en een paar maanden kan staan. Voor mij is dus mobiliteit de belangrijkste reden voor een tiny house en wel zoveel mogelijk off grid zodat ik hopelijk tzt ook in steden kan staan op braakliggend terrein of wisselplekken in tiny house communities in steden en niet alleen op campings. Als stadsbewoner en full time werker wil ik wel graag dicht bij bepaalde voorzieningen zitten en niet overal voor in mijn auto te stappen.
  Maar ik moet nog even sparen dus momenteel alleen aan het dromen, tekenen en mezelf informeren over alle (on)mogelijkheden omtrent tiny houses.

 6. Goedendag,
  Mijn naam is Jan Craenen en mijn belangstelling voor de TinyHouseWorld is beroepsmatig.
  Ik ben werkzaam voor Fontanot, een grote trappenbouwer uit Italie en lever een breed pakket trappen, waaronder ruimtespaartrappen.
  Op de website www.trappen-fontanot.nl staat een compleet overzicht compleet met verkoopadressen en showrooms in Nederland.
  Niet alle trappen voldoen aan het Bouwbesluit 2012, maar dat is, de foto's bekijkend, voor vele bouwers geen bezwaar.
  Mocht je vragen over trappen en balustrades hebben, wil ik je daar graag bij helpen.
  Reageer dan naar info@jcraenenagenturen.nl.
  vriendelijke groet.
  Jan. 0622443541

 7. Hallo, ik ben Nicolien, 55 jaar.Zou graag in ckntact komen met mensen uit deT iny house groep Gooise Meren.Wie kan nij vertellen of de Gemeente Weesp een plek heeft aangewezen voir TH of is er misschien iemand bezig met een aanvrasg hiervoor?

 8. Mijn naam is André ik heb veel belangstelling in een tiny house project in de buurt van Nederhorst den Berg of Weesp. Hopelijk kan ik iets realiseren, hoewel de grondprijs in deze omgeving erg hoog is. Daarom zou ik een groter stuk grond willen waar meerdere zelfvoorzienende huisjes op kunnen bij voorkeur met ruimte voor groentetuin om helemaal "groen" te kunnen wonen.

 9. Hoi allemaal,

  Ik ben Jacqueline (51) en zeer geïnteresseerd in de TH-beweging. Soms moet je het leven weer even op z'n kop zetten om de juiste richting uit te gaan en in die fase zit ik nu dus. Ik ben me op dit moment nog vooral aan het oriënteren over de mogelijkheden die er zijn, dus lees graag mee naar alle ervaringen op sites als deze. Wie weet waar het toe leidt :D.

  Groet,
  Jacqueline

 10. Hallo,
  Ik ben Rutmer. Samen met Susanne en onze 3 kinderen hebben we het afgelopen jaar een wereldreis gemaakt (nadat we ons reguliere huis verkocht hadden en onze baan opgezegd). Dit om uit te vogelen hoe en waar we willen wonen, vooral voor de kinderen.
  Speerpunten: eenvoudiger leven, verbonden met de natuur, meer aandacht voor elkaar, homeschooling.
  Nadat we het afgelopen half jaar gekampeerd hebben, kwamen we tot de conclusie dat we weinig binnenruimte nodig hebben, en daarom gaan we deze herfst zelf een tiny house bouwen (als je zin hebt om te helpen, laat maar weten). De locatie wordt Bulgarije, we hebben daar een mooi plekje gevonden in een kleine homeschoolende community, aan de rand van een mooi natuurgebied.
  We willen een relatief groot tiny house, circa 9 meter met 2 slaaplofts, zoveel mogelijk zelfvoorzienend met een paar zonnepanelen en een zonneboiler. Verder zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

 11. Hallo Allemaal,

  Ik heet Frans en ik ben geinterreseerd in tiny houses omdat ik geen gewone woning kan betalen. Daarnaast spreekt het me enorm aan om eenvoudig en kleinschalig te leven. Ik weet alleen nog niet zo goed hoe ik zoiets kan aanpakken. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe ik aan een geschikte bouwkavel moet komen. Ik hoop meer te weten te komen via dit forum over hoe ik dit kan aanpakken.

  Groeten,
  Frans

 12. Hi, ik ben Ayes (41) en heb afgelopen mei 2017 mijn koopwoning van 117m2 ingeruild voor een kamer van 12m2. Op dit moment ben ik druk bezig met de plattegronden en maquette van mijn droomhuisje op wielen. Ik hoop mijn huisje in de toekomst naar Schotland te verrijden naar een mooi plekje in de ruige natuur.
  Voor nu schijt ik dagelijks 80 kleuren stront omdat ik het best wel spannend vind om na 16 jaar geen koopwoning meer te hebben, na 12 jaar grafisch vormgever te zijn geweest van carrière te veranderen en na ruim 41 jaar te besluiten helemaal compleet en ongekend opnieuw te beginnen met mijn vier lieve kitties.

 13. Hoi allemaal!

  Nou ik ben Rick, ben net als vele hier avontuurlijk ingesteld, en bezig mij voor te bereiden op minimaliseren. Ik zou graag off-grid willen wonen, maar dat is een uiteindelijke doel. Tot die tijd druk aan het rond sneuvelen voor ideeën en ontwerpen om eerst "part off-grid" te gaan wonen:P! Super dat deze website bestaat en zo veel informatie bevat! Ga zo door!!

  Met vriendelijke groetjes,

  Rick.

 14. Hi Allemaal!
  Ik ben Richard Victor en ben ontwerper/ bouwer. Mijn bedrijf heet Lynnwood Living en heb mij gespecialiseerd in het ontwerpen van huizen en kantoren en met name ook de lastige onderdelen zoals badkamers. Mijn passie is verder om een compact huisje te realiseren voor mensen die iets meer ruimte willen hebben en mogelijk ook een gezin willen starten. Daarvoor heb ik een huisje ontworpen met de naam LYNN. ( spreek uit als LIN).
  Kom gerust met vragen over van alles en nog wat (bouw, ideeën,grond,techniek etc.) en dan zal ik reageren!
  Tot spoedig!

  Richard Victor

 15. Hi Allemaal!
  Een ter aanvulling van bovenstaande:
  Je kunt mij ook bereiken op info@lynnwoodliving.nl
  website www.lynnwoodliving.nl

  Met vriendelijke groet,

  Richard Victor

 16. Hey! Ik ben Laura en wij (resterende 2 leden van het gezin) zijn druk met de voorbereidingen om Tiny te gaan wonen, omdat graag meer echte ruimte willen en meer waarde willen toevoegen aan ons leven en de wereld ;-). We verhuizen deze winter naar het midden van het land (rondom Veluwe) en gaan daar aan de slag met het ontwerp en de bouw van ons Tiny house, tegelijk zijn we opzoek naar een plek waar we ons huis mogen neerzetten :-). Op www.dekarmafabriek.nl starten we binnenkort met het schrijven over o.a. dit avontuur :-). Veel succes iedereen met het 'bouwen' van jullie droom :-)

 17. Hoi,

  ik ben Ralf uit Groningen. Mijn doel is om binnen de komende twee jaar een stap te nemen uit het vicieuze circeltje van huurovereenkomsten, materialisme etc. Graag wil ik een klein huisje ontwerpen en bouwen wat in zijn geheel autonoom met water, electriciteit etc. kan worden voorzien.

 18. Hallo allemaal, ik ben Gerard Janssen. Binnenkort ga ik met vrienden een tiny house bouwen, ontwerp e.d. is klaar. Ook de trailer staat al klaar. Ik ben echter op zoek naar bouwruimte in Brabant, omgeving Breda/Tilburg/Gilze- Rijen. Zijn er meer mensen met concrete bouwplannen in deze regio op zoek naar een bouwlocatie (binnen), zodat we misschien gezamelijk een locatie kunnen "huren" ?
  Graag hoor ik van jullie,

  Met vriendelijke groet, Gerard Janssen

 19. Hallo, Henk hier! Ik loop ook rond met plannen voor een Tiny House, in Friesland.
  Ik woon momenteel in de provincie Utrecht maar wil graag terug en een TH is, hoe ik het ook bekijk de ideale oplossing. Ik sta nu heel anders in het leven dan 5 jaar geleden en 'zelfvoorzienend' en 'weg uit de rat-race' zijn termen die ik heel graag werkelijkheid wil zien worden.
  Het grootste probleem is land.....kavels genoeg maar (voor mij) veel te duur; ik zou graag in contact komen met mensen die een kavel willen delen/samen kopen. Kunen we mooi een buurtje starten :)
  Mijn Tiny house krijgt een (schroef)fundering en zal ca. 40m2 oppervlak krijgen waardoor ik toch iets ruimte over houd voor de toekomst, bijvoorbeeld een bedrijfje of partner.
  De bedoeling is om met ICF blokken te gaan bouwen; zeer goede isolatie en relatief eenvoudig bouwen!
  Zelfvoorzienend d.m.v. zonnepanelen en windmolen, helofytenfilter en een waterput met pomp/filter.
  Koken ben ik van plan om wel op gas te blijven doen (50/100 liter gaflessen) en verwarming en warm water met een pelletkachel met ketel.
  Moestuin er naast...... ik zie het al helemaal voor me.....
  VIa dit forum hoop ik jullie af en toe op de hoogte te houden van waar ik mee bezig ben en, uiteraard, lijkt he me erg leuk om jullie avonturen te volgen!
  Groeten,
  Henk

 20. Bewerkt 2 jaren geleden door lila1989

  Hallo Allemaal,
  Mijn naam is Monique en ik ben op zoek naar grond waar ik ook mijn paarden neer kan zetten. Momenteel woon ik op de Utrechtse Heuvelrug met man en kinderen in een veel te groot huis. Ik wil graag een tiny house wat groot genoeg is voor 4 personen. Misschien is dit onmogelijk? En de paarden moeten dus ook mee <3 Noord en West vallen af voor mij, maar Midden, Oost en Zuid is prima.
  Groeten,
  Monique

 21. Hallo allen, mijn naam is Hannah en de afgelopen drie zomers hebben mijn man en ik met de kat in een zomerhuisje op een volkstuin gewoond en kwamen we erachter dat een (binnen) leefruimte van 25 m2 eigenlijk groot genoeg is, mits er een grote buitenruimte is en een extern atelier. In de wintermaanden wonen we in een appartement van 55 m2 waarvan we de helft van de woonkamer nauwelijks gebruiken en in de keuken hebben we gewoon te veel spullen. Als ik de slaapkamer weg denk (wordt loft) en de keuken in de woonkamer denk hebben we aan 30-36 m2 genoeg. We zijn ons aan het oriënteren op de indeling van ons huisje, willen we een trailer of niet en wat is het minimum oppervlakte. Verder ben ik weer bezig met ontspullen wat lastig is al kunstenaar, want je moet toch een stash/voorraad hebben en gereedschap.

 22. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!