Stel je even voor

 1. ‹ Ouder
 2. 2 jaren geleden

  Hi, ik ben Ayes (41) en heb afgelopen mei 2017 mijn koopwoning van 117m2 ingeruild voor een kamer van 12m2. Op dit moment ben ik druk bezig met de plattegronden en maquette van mijn droomhuisje op wielen. Ik hoop mijn huisje in de toekomst naar Schotland te verrijden naar een mooi plekje in de ruige natuur.
  Voor nu schijt ik dagelijks 80 kleuren stront omdat ik het best wel spannend vind om na 16 jaar geen koopwoning meer te hebben, na 12 jaar grafisch vormgever te zijn geweest van carrière te veranderen en na ruim 41 jaar te besluiten helemaal compleet en ongekend opnieuw te beginnen met mijn vier lieve kitties.

 3. Hoi allemaal!

  Nou ik ben Rick, ben net als vele hier avontuurlijk ingesteld, en bezig mij voor te bereiden op minimaliseren. Ik zou graag off-grid willen wonen, maar dat is een uiteindelijke doel. Tot die tijd druk aan het rond sneuvelen voor ideeën en ontwerpen om eerst "part off-grid" te gaan wonen:P! Super dat deze website bestaat en zo veel informatie bevat! Ga zo door!!

  Met vriendelijke groetjes,

  Rick.

 4. Hi Allemaal!
  Ik ben Richard Victor en ben ontwerper/ bouwer. Mijn bedrijf heet Lynnwood Living en heb mij gespecialiseerd in het ontwerpen van huizen en kantoren en met name ook de lastige onderdelen zoals badkamers. Mijn passie is verder om een compact huisje te realiseren voor mensen die iets meer ruimte willen hebben en mogelijk ook een gezin willen starten. Daarvoor heb ik een huisje ontworpen met de naam LYNN. ( spreek uit als LIN).
  Kom gerust met vragen over van alles en nog wat (bouw, ideeën,grond,techniek etc.) en dan zal ik reageren!
  Tot spoedig!

  Richard Victor

 5. Hi Allemaal!
  Een ter aanvulling van bovenstaande:
  Je kunt mij ook bereiken op info@lynnwoodliving.nl
  website www.lynnwoodliving.nl

  Met vriendelijke groet,

  Richard Victor

 6. Hey! Ik ben Laura en wij (resterende 2 leden van het gezin) zijn druk met de voorbereidingen om Tiny te gaan wonen, omdat graag meer echte ruimte willen en meer waarde willen toevoegen aan ons leven en de wereld ;-). We verhuizen deze winter naar het midden van het land (rondom Veluwe) en gaan daar aan de slag met het ontwerp en de bouw van ons Tiny house, tegelijk zijn we opzoek naar een plek waar we ons huis mogen neerzetten :-). Op www.dekarmafabriek.nl starten we binnenkort met het schrijven over o.a. dit avontuur :-). Veel succes iedereen met het 'bouwen' van jullie droom :-)

 7. Hoi,

  ik ben Ralf uit Groningen. Mijn doel is om binnen de komende twee jaar een stap te nemen uit het vicieuze circeltje van huurovereenkomsten, materialisme etc. Graag wil ik een klein huisje ontwerpen en bouwen wat in zijn geheel autonoom met water, electriciteit etc. kan worden voorzien.

 8. Hallo allemaal, ik ben Gerard Janssen. Binnenkort ga ik met vrienden een tiny house bouwen, ontwerp e.d. is klaar. Ook de trailer staat al klaar. Ik ben echter op zoek naar bouwruimte in Brabant, omgeving Breda/Tilburg/Gilze- Rijen. Zijn er meer mensen met concrete bouwplannen in deze regio op zoek naar een bouwlocatie (binnen), zodat we misschien gezamelijk een locatie kunnen "huren" ?
  Graag hoor ik van jullie,

  Met vriendelijke groet, Gerard Janssen

 9. Hallo, Henk hier! Ik loop ook rond met plannen voor een Tiny House, in Friesland.
  Ik woon momenteel in de provincie Utrecht maar wil graag terug en een TH is, hoe ik het ook bekijk de ideale oplossing. Ik sta nu heel anders in het leven dan 5 jaar geleden en 'zelfvoorzienend' en 'weg uit de rat-race' zijn termen die ik heel graag werkelijkheid wil zien worden.
  Het grootste probleem is land.....kavels genoeg maar (voor mij) veel te duur; ik zou graag in contact komen met mensen die een kavel willen delen/samen kopen. Kunen we mooi een buurtje starten :)
  Mijn Tiny house krijgt een (schroef)fundering en zal ca. 40m2 oppervlak krijgen waardoor ik toch iets ruimte over houd voor de toekomst, bijvoorbeeld een bedrijfje of partner.
  De bedoeling is om met ICF blokken te gaan bouwen; zeer goede isolatie en relatief eenvoudig bouwen!
  Zelfvoorzienend d.m.v. zonnepanelen en windmolen, helofytenfilter en een waterput met pomp/filter.
  Koken ben ik van plan om wel op gas te blijven doen (50/100 liter gaflessen) en verwarming en warm water met een pelletkachel met ketel.
  Moestuin er naast...... ik zie het al helemaal voor me.....
  VIa dit forum hoop ik jullie af en toe op de hoogte te houden van waar ik mee bezig ben en, uiteraard, lijkt he me erg leuk om jullie avonturen te volgen!
  Groeten,
  Henk

 10. Bewerkt 2 jaren geleden door lila1989

  Hallo Allemaal,
  Mijn naam is Monique en ik ben op zoek naar grond waar ik ook mijn paarden neer kan zetten. Momenteel woon ik op de Utrechtse Heuvelrug met man en kinderen in een veel te groot huis. Ik wil graag een tiny house wat groot genoeg is voor 4 personen. Misschien is dit onmogelijk? En de paarden moeten dus ook mee <3 Noord en West vallen af voor mij, maar Midden, Oost en Zuid is prima.
  Groeten,
  Monique

 11. Hallo allen, mijn naam is Hannah en de afgelopen drie zomers hebben mijn man en ik met de kat in een zomerhuisje op een volkstuin gewoond en kwamen we erachter dat een (binnen) leefruimte van 25 m2 eigenlijk groot genoeg is, mits er een grote buitenruimte is en een extern atelier. In de wintermaanden wonen we in een appartement van 55 m2 waarvan we de helft van de woonkamer nauwelijks gebruiken en in de keuken hebben we gewoon te veel spullen. Als ik de slaapkamer weg denk (wordt loft) en de keuken in de woonkamer denk hebben we aan 30-36 m2 genoeg. We zijn ons aan het oriënteren op de indeling van ons huisje, willen we een trailer of niet en wat is het minimum oppervlakte. Verder ben ik weer bezig met ontspullen wat lastig is al kunstenaar, want je moet toch een stash/voorraad hebben en gereedschap.

 12. @Esmee-B Hoi, ik ben Esmee en 19 jaar geleden lieten we een huis (175m2) in Zuid-Frankrijk bouwen. Gedurende de bouw woonde wij in een caravan op het terrein. Dat beviel heel erg goed. Toen na 2 jaar het huis klaar was en onze spullen arriveerde ( die in de opslag stonden), hadden we daarvan nix gemist. Dan gaan je ogen wel open. Sinds bijna 2 jaar wonen we in een, van afvalmateriaal, zelfgebouwd TH. (huis + grond verkocht maar zelf 2000m2 gehouden waar we zelf wonen) Het huis is 23m2 en heeft alles wat we willen. Zijn volledig off-grid. (internet uitgezonderd) We genieten volop van ons TH en de natuur om ons heen. Onze vaste lasten zijn 198€ per jaar (tax terrein) en 240€ per jaar internet. Ik hoop hier bij te dragen om een TH voor andere mensen ook mogelijk te maken.

  Dag Esmee,
  Ik zou graag eens met je willen babbelen over mogelijkheden!

 13. @Sanne081974 Hoi Allemaal,

  Ik ben Sanne (42 jaar) en ik ben al een tijdje op zoek naar een "andere manier van leven".
  Nu woonachtig midden in het centrum van Amsterdam maar ik merk dat de drukte en de hoeveelheid "prikkels" me te veel begint te worden (zal wel een midlife dingetje zijn ofzo).
  Een paar jaar geleden zag ik voor het eerst een TH op youtube voorbij komen en het laat me niet los.
  Wat mij te gek lijkt is om een groepje mensen te vinden die net als ik "anders" willen leven zonder daarbij gelijk in het extreme "geitenwollen sokken" stereotype te gaan.
  Een groep mensen die samen met mij aan een nieuwe plek willen werken...samen zoeken naar een plek, samen huisjes bouwen, samen moestuin e.d. maar wel ruimte om allemaal ook je eigen ding te doen.
  Het bestaat vast al maar ik kan het nog niet echt vinden in de manier die ik zoek...dus ik hoop hier mensen te vinden die het zelfde denken als ik.
  Ik ben er zelfs nog niet eens over uit of dat perse in Nederland zou moeten zijn.
  Land in bijv. Portugal is goedkoop en de regels daar zijn een stuk flexibeler heb ik het idee...maar misschien zit ik er wel helemaal naast hoor...dus ik hoop hier vooral sparrings partners te vinden en ideeen op te doen.

  Groetjes
  Sanne

  Hoi Sanne,
  Ik, vr. 37, heb veel gemeen met je, als ik je verhaal zo lees...als je wilt en dit leest, bericht me dan even! Lieve groetjes

 14. Bewerkt 2 jaren geleden door Tessa

  Hallo allemaal,
  Ik en mijn man willen erg graag een 'small' house (40 - 50 m2) in omgeving Schiedam/Vlaardingen/Rotterdam. Tiny is net wat te tiny voor ons en onze activiteiten, ook omdat m'n man 2 meter is. Ons ideaal is een kleine wijk van ecologische huisjes met gedeelde faciliteiten (wasmachine/auto/gereedschap/etc.). Het liefst willen we grond kopen maar dit is best lastig. Niet alleen financieel maar ook door hoe de markt in elkaar zit. Inmiddels zijn we zover dat we ook open staan voor een tijdelijke locatie waarvan uit we hopelijk in de toekomst kunnen doorgroeien naar een eigen stukje aarde. Of misschien zijn we dan zo gewend aan 't idee dat we opnieuw tijdelijk gaan staan.
  We wonen nu in een koop appartement van 90m2 waarvan we minstens de helft niet gebruiken en alleen vol staat met meuk die we al jaren niet bekeken hebben. Heel concreet zijn onze plannen nog niet maar 2018 wordt Small! Eerste stap: ontspullen (fijijijijn!) en op zoek naar een lokatie. Want een huisje bouwen of kopen lijkt mij vooralsnog de meest eenvoudige stap ;)

 15. Hoi allemaal,
  Mijn naam is Gerdine Vermeer, 39 jaar en momenteel woonachtig in Diepenveen (bij Deventer) op een leegstandsboerderij. Prachtige buitenplek! De boerderij deel ik met 2 anderen. Ik ben gewend 'klein' te wonen en faciliteiten te delen. Helaas komt aan deze woonplek een einde, over, naar verwachting, een (anderhalf) jaar. Mijn wens is zoveel mogelijk 'buiten' te blijven wonen, dichtbij de natuur.
  Sinds 2 weken heb ik mezelf ondergedompeld in de wereld van tiny houses. Het ontwerp van tumbleweed spreekt me aan met hier en daar een aanpassing naar mijn wens.
  Intentie is zoveel mogelijk gebruik te maken van sloop-/tweedehandsmateriaal en 'groen'/ecologisch verantwoord materiaal en het huisje volledig off-grid te krijgen. In verband met kostenbesparing wil ik zoveel mogelijk zelf doen. Uiteraard met hulp van handige mensen anders red ik het niet (zelfkennis).

  Ik overweeg een trailer te kopen van Vlemmix van 6,60 m. Tot nog toe heb ik niet veel andere aanbieders gevonden van trailers speciaal voor tiny houses. Mochten er betere of goedkopere opties zijn dan hoor ik graag tips!
  Wat ik belangrijk vind, is dat dit huisje zeer duurzaam is, zowel in levensduur als in materiaal gebruik dat zo min mogelijk impact zal hebben op het milieu.
  Ik zal voor mijn huisje een plek zo dicht mogelijk bij de natuur willen hebben. Uiteraard een zoektocht! Maar hoe meer mensen ervan weten, hoe meer info-bronnen bereikt worden!
  Ook sta ik open voor gezamenlijke initiatieven die staan voor ecologisch verantwoord, goede sfeer en ook... behoud van privacy ;)

  Grtz! /G/

 16. Bewerkt 2 jaren geleden door Matje

  Hallo allemaal! Jullie lijken me gezellige nette mensen. Ik krijg niet de indruk dat hier alleen maar luide agressieve zigeuners rondhangen. Ja ik durf mensen in te delen in stereotypen, schokkend. Zelf ben ik introvert maar zeker niet verlegen. Dwz dat ik durf te zeggen wat ik denk maar graag op mezelf ben. Ik ben 27 jaar, ICT'er en woon al een tijd zelfstandig in een studio in Eindhoven. Een hobby van me is wildkamperen en heb al vaak ervaren hoe hard maar uitdagend de natuur kan zijn.

  Toch wil ik graag in de natuur verblijven met de luxe van een klein gebouwtje, container, camper of caravan. Een lokatie met voornamelijk bomen om mij heen ipv andere woningen geeft me vrijheidsgevoel. De grootste uitdaging: de legaliteit daarvan. Lijkt me onmogelijk in Nederland want gemeenten zullen iedereen wel op een klein kluitje willen gooien. Lees: een woonwagenkamp creëren. Maar ik word graag hierin fout bewezen!

  Als het mogelijk is om ergens een stukje grond te kopen en daar legaal permanent iets kleins op te zetten "wat niet voldoet aan het bouwbesluit", maar waar je je wel mag inschrijven, stuur me dan aub een bericht <3

 17. Ik ben Frederiek, Haarlemse, 3 volwassen kinderen die nu uit huis zijn. Ik ben gek op de natuur (ja, wie niet) en ook gek op fietskamperen. Dat doe ik zo gauw het lekker weer wordt en ik geniet ervan om slechts het noodzakelijke op mijn fiets te laden en gaáaaan…. Ik heb daardoor ervaren dat het zó’n vrijheid geeft om weinig spullen met je mee te slepen en tòch prima in je levensonderhoud te kunnen voorzien en het naar je zin te hebben. Zo ontstonden bij mij nog voor ik over Tiny Houses had gehoord, dromerijen over permanent klein wonen en liefst in een groene omgeving.
  Het liefst zou ik samen met anderen in een Tiny House straatje/dorpje wonen waar met elkaar projecten worden opgezet, zoals bv een moestuintje/volkstuintje, andere projecten die het leven duurzamer en mooier maken met zorg voor elkaar en voor de natuur, auto’s delen, elektrische apparaten zoals wasmachine, gereedschap etc. delen. Eigenlijk een beetje terug naar het dorpse van vroeger misschien, waar je was opgenomen in een gemeenschap, en niet zoals nu vaak de realiteit is, allemaal achter je eigen voordeur en soms niet eens weten wie er naast je woont.
  Maar hoe dat valt te realiseren?
  In oktober ben ik op de Jamboree in Almere geweest. Ook sta ik ingeschreven bij Tinyhouse Nederland. Veel kennis heb ik nog niet opgedaan. Ik weet wel dat er 2 km bij mij vandaan op de Zwemmerslaan Tiny Tim’s komen.
  Zelf wil ik graag in Noord-Holland wonen, zeg maar ca. van Haarlem waar ik nu woon tot de provinciebrede grens van ongeveer Alkmaar, maar mijn wensen hebben wat dat aangaat nog geen vaste vormen aangenomen. Wel ben ik er uit dat ik op eigen grond wil wonen met nutsvoorzieningen zoals in ieder geval water.
  Na half maart 2018 zijn we van plan om met een paar mensen te gaan kijken bij Mill Home. Op de site van Mill Home kan je lezen dat je je kan aanmelden als je belangstelling hebt voor een straatje in je buurt en dat zij (van Mill Home) gesprekken aangaan met gemeenten om dat mogelijk te maken. Ook is er voor de huisjes van Mill Home in principe een (groene)hypotheek mogelijk.
  Reageer even als je graag met ons mee zou willen. Vooraf een kennismaking bij LaPlace Haarlem (Dreefzicht). Datum en tijd volgt nog. Hartelijke groet, Frederiek

 18. Hoi,

  Ik ben Rednew en woon samen met mijn dochter zelf in een stukje bos in het buiten gebied bij Zwolle. En ben ik op zoek naar gelijkgestemden die interesse hebben om bv op mijn perceel 1 of 2 tiny houses te bouwen. Waarbij er gekeken kan worden (uiteraard bij over en weer klik) om in een tiny house bij mij op het terrein voor (een periode?) te wonen. Zelf zou ik graag een tiny house bouwen in die samenwerking en die in Zeeland plaatsen. Omdat het toch zou kunnen zijn dat ik ooit op termijn richting Zeeland wil gaan verhuizen. Mochten er mensen zijn die interesse hebben om te brainstormen of om mogelijkheden te bekijken. Dan hoor ik het graag.

 19. hoi,

  Ik ben Esther, 53 jaar en woon samen met mijn zoon van 11 jaar en onze Jack Russel in Apeldoorn.
  Ik werk als zorgaanbieder WMO, ben ZZPer, hou van het ondernemen;-)
  IK woon in een erg leuk huurhuis, met een mooie tuin. Toch heb ik interesse in anders wonen , anders leven.
  Het kleiner wonen spreekt me erg aan, minder spullen,(ik ben er aan toe minder spullen, minder schoonmaken) duurzaam, zelfvoorzienend zo veel als mogelijk en minder kosten. Maar ook je eigen huisje te kunnen ontwerpen, lijkt me zo leuk!
  Ik ben in een orienterende fase en zou in de toekomst met andere gelijkgestemde mensen in een buurtje willen wonen van Tiny houses. Waarbij we oog hebben voor elkaar en spullen kunnen delen/moestuin en dicht bij de natuur.
  DIe toekomst mag nog duren, ik heb geen haast.. maar ik zou wel graag mensen ontmoeten met soortgelijke plannen, in mijn omgeving. Ik zie mezelf ook op deze manier ouder worden met gelijkgestemde mensen om me heen.

 20. Na 4 decenia zoektocht naar vrijheid, welk mij door veel banen en landen hebben gebracht, heb ik de vrijheid daar gevonden waar ik ze nooit had gezocht of verwacht, in mijzelf, in de verbinding met mezelf, onze (oer)menselijke natuur, onze aarde en het universum. Vrij zijn, en gelukkig zijn als mens in balans met anderen en met de natuur.
  Eindelijk los van status, carriere, geld, en verwachtingen van mijzelf en anderen om me heen. Nu vrij door spiritualiteit, inzicht, bewustzijn en verbinding met onze natuur, onze aarde en onze bestaan. Mental, emotioneel en spirituel heb ik deze stap al gezet van Ego naar Eco. Nu wil ik dit materieel omzetten. leifst samen met gelijkgestemnden.
  Ik ontmoet graag meer mensen die in de omgeving Eindhoven-Helmond (ik heb een locatie al) deze stap ook durven te zetten en in de vorm van een ecosysteeem/community (of hoe je dat ook wil noemen), voor een gezonde leven en wonen willen gaan.

 21. Hoi,
  Ik ben Judith en woon in Rotterdam.
  Hulpverlener in de zorg en een zeer actief leven in de natuur.
  Zojuist heb ik mij aangesloten om mee te participeren bij Vlaardingen/Schiedam/Rotterdam

  Het tinyhouse concept maakt mij erg enthousiast en Vind het mooi om er een gezamenlijk iets van te maken.
  Alleen zou ik niet goed weten waar te beginnen.

 22. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!