Stel je even voor

 1. 3 jaren geleden

  Dag. Ik heet Marcel en woon in Doetinchem. Momenteel wordt er aan mijn tiny house gebouwd. Naar verwachting zullen wij (we zijn met 2) in oktober in ons huis kunnen gaan wonen.
  Dat willen wij het liefst op een plek in de Achterhoek.

  Mijn plannen en doel: het concept 'tiny housing' voor het voetlicht krijgen bij gemeentelijke overheden en in de politiek. En ernaar streven om het wonen en leven in een tiny house een geaccepteerde, legale keuzemogelijkheid te laten worden.

 2. @Mho Dag. Ik heet Marcel en woon in Doetinchem. Momenteel wordt er aan mijn tiny house gebouwd. Naar verwachting zullen wij (we zijn met 2) in oktober in ons huis kunnen gaan wonen.
  Dat willen wij het liefst op een plek in de Achterhoek.

  Mijn plannen en doel: het concept 'tiny housing' voor het voetlicht krijgen bij gemeentelijke overheden en in de politiek. En ernaar streven om het wonen en leven in een tiny house een geaccepteerde, legale keuzemogelijkheid te laten worden.

  Hallo Marcel! Wat fantastisch, je doelstelling komt aardig overeen met die van ons (Tiny House Nederland ;) Heb je ook een website waar we jullie vorderingen kunnen volgen? Groetjes, Marjolein

 3. Dag Marjolein. Dank voor jouw reactie. Nee een website heb ik niet. Ons TH gaat worden gebouwd door Kernhout in Leek. Over doelstellingen etc, heb ik binnenkort een gesprek met Koen Derksen (ik heb enige tijd terug kenbaar gemaakt graag waar mogelijk een steentje bij te dragen aan THN). Vrgr. Marcel

 4. @Mho Dag Marjolein. Dank voor jouw reactie. Nee een website heb ik niet. Ons TH gaat worden gebouwd door Kernhout in Leek. Over doelstellingen etc, heb ik binnenkort een gesprek met Koen Derksen (ik heb enige tijd terug kenbaar gemaakt graag waar mogelijk een steentje bij te dragen aan THN). Vrgr. Marcel

  Heel goed Marcel! :)

 5. Hallo!

  Ik ben Marielle en woon al een paar jaar in een stacaravan op een weiland met open loods, midden tussen de boomgaarden, in de Alblasserwaard.

  Op de wei lopen pony's, een paard, kippen, ganzen en een konijn, de stacaravan wordt ook nog bevolkt door mijn hond en kat. Eigenlijk was het niet de bedoeling om er zo lang te blijven, maar inmiddels bevalt deze manier van leven prima (er zijn nog steeds wel een paar verbeteringen nodig).

  Wat ik het mooist vind aan deze manier van leven is het buiten leven, elke dag in de natuur en weinig spullen nodig hebben (al staat er binnen nog steeds een te grote verzameling boeken).

  Het idee van Tiny houses vind ik interessant, dus daarom aangemeld voor het forum. Ook hoop ik er ideeen tegen te komen waar ik iets aan heb.

 6. Hallo allen,
  Ik ben Wouter Klijn, 55 jaar, woon met mijn vrouw voor een groot deel van het jaar in een Finnhouse recreatie woning in Haaren (NB) en heb een woon-werkplaats in Tilburg.
  Sinds 2009 ben ik actief met het bouwen met stro. En van af dit jaar ben ik me steeds meer aan het oriënteren op het bouwen van Tiny house met natuurlijke materialen (dus kijk ook naar stro): Damp-open bio materialen. Ben aan het puzzelen met het bouwen van een demontabele woning.
  Eerst zoeken naar goede manieren om iets te bouwen. En van daar uit gaan kijken wat ik ga bouwen. En dan zie ik wel waar het komt te staan, en wie het gaat gebruiken, enz. Voor mij mag alles op-source zijn. Ik hou van kennis en ervaring opdoen en weer delen.
  Bouwen voor mezelf, of met een ander, of voor een ander, of een ander bij mij voor zichzelf bouwen, enz.
  En naast de bouw van een gezonde ruimte verdiep ik me ook graag in de installaties (zo eenvoudig mogelijk) die je kan gebruiken voor lucht, licht, warmte, water, enz.

 7. Tja, ik ben geïnteresseerd in de tiny houses, maar meer om andere redenen dan alléén de eco green redenen.
  Mijn grote reden is het te mogen wonen in een VRIJSTAAND huisje met eigen grond er om heen, wegens ontbreken van het contact geluid overlast, tussen de woningen van de buren in de conventionele woonvorm, zoals rijtjeswoningen, flats, appartementen, enz. , waar ik gek van wordt !
  Daar een gewoon vrijstaand huis met grond onbetaalbaar is voor een laag inkomen, zie ik dit als een mogelijkheid om vrij te kunnen wonen, als “gewone”man, zonder dat je bij de Elite behoeft te horen en eigenlijk miljonair moet zijn, om vrij te kunnen wonen. Maar de insteek van de kleine huisjes is blijkbaar alleen de eco green, dus voor dat andere is dan geen plaats?
  Daarbij ben ik een oudere, heb ik dan een kans? b.v. je hebt ook kant en klare tiny houses die er in een dag gebouwd kunnen worden, dus hoeft dan niet zelf te bouwen, hoewel ik heel handig ben met twee rechter handen, maar het zware werk zal me niet meer lukken. Ik wil later niet wegkwijnen in zo’n vreselijke verzorgings-tehuis, waar je ook veel last hebt van geluidsoverlast, van om 07 uur s’morgens al de slaande deuren, de rollators die tegen de deuren knallen, de lift die herrie maakt en het eeuwige geklets op de gang, wat je gewoon in je kamer hoort. Ik weet het van het verzorgingshuis waar mijn moeder in zat. En heb voor tijdelijk ook een paar maanden in zo'n seniorenflat gewoond en ben wegens deze geluiddovelast gillend weggevlucht. Nooit meer in zoiets wonen Vreselijk….. Woon nu in een gehorige flat op 4 hoog in Amsterdam en zal in de nabije toekomst naar beneden moeten. Maar wil niet doodliggen in zo'n vreselijke zorgflat ! .vandaar die belangstelling voor deze nieuwe woonvorm.

 8. Ons huisje is nog niet af, maar je bent van harte welkom om te komen kijken (in Bergen). Als je dat de 1e zaterdag van de maand doet, kun je gelijk door naar Marjolein in Alkmaar die dan (meestal) een open dag heeft. Het is wat uit de slinger, maar wel gelijk 2 in 1.

 9. Hoi,

  Ik ben Moniek (31) en ik heb me hier aangemeld om meer te leren over wat er allemaal bij komt kijken als je in een tiny house wilt wonen. Mijn interesses: off-the-grid leven, self-sustainability, permacultuur, natuur(behoud). Wonen in een tiny house zou dus mooi in mijn leven passen. Ik heb echter zelf geen kennis of ervaring qua bouwen, dus ik kom hier rondkijken naar andere mogelijkheden.

  Het lijkt mij ook leuk om bij anderen hun TH te mogen komen bewonderen, dus ik kom binnenkort langs bij een open dag Marjolein! :)

 10. Ik ben Linda (28) uit Katwijk. Ik woon op dit moment in een huisje van ongeveer 32 m2. Ik had niet gedacht dat zo'n klein woonoppervlak me zou bevallen. Ik ging erin met de gedachte 'dit is een tussenoplossing', maar nu heb ik het er prima naar mijn zin. Het enige wat mij niet bevalt is de vide als bovenverdieping. Hier slaap ik en er staat een kledingkast. Je kunt er niet rechtop staan, dus in het begin heb ik mijn hoofd vaak gestoten tegen de balken. Ook is het niet fijn voor je rug dat gebuk elke dag. Ik zou toch wel een normale slaapkamer willen waar je rechtop kunt staan in mijn volgende huisje. Wat ik ook jammer vind aan mijn huisje is de locatie. De randstad is mij veel te druk en er is maar weinig natuur. Gelderland trekt mij veel meer, dus ik zou ooit die kant op willen verhuizen.

  Ik heb een vriend en die is niet zo minimalistisch als ik, dus hij zou niet in zo'n klein huis kunnen wonen. We hebben afgelopen weekend in een 2-persoons bungalow gezeten van 50 m2 en hij zei dat hij dat wel een mooi woonoppervlak vindt. Echt tiny is het niet, maar daar zou ik happy mee zijn. Wat ik hier dus kom doen is inspiratie opdoen, mij oriënteren op de mogelijkheden (voor een klein, goedkoop, vast huis in de natuur) en de ervaringen lezen van andere mensen die al tiny wonen.

 11. Dag!
  Ik ben Eelste, 26, woonachtig bovenin Drenthe bij mijn ouders, onlangs afgestudeerd van een master in Zweden en dus net weer terug in Nederland. Mijn project op het moment heet 'Eelste's Vardo', en houd in dat ik uiteindelijk graag wil rondtrekken met een woonwagen, paarden ervoor, hond erbij. Mensen kunnen dan meereizen tegen betaling, en ik maak van allerlei creatieve dingen om te verkopen, zodoende mijn onderhoud te voorzien. In de winters kan ik bij wooff projecten of andere projecten verblijven om daar tegen kost en verblijf te werken.
  Ik ben dus nu een woonwagen van 2 bij 4 aan het bouwen, ben het ontwerp stadium voorbij, al is het ontwerp nog steeds aan het verfijnen, en ben nu een werkplaats aan het maken.
  Er zijn meningsverschillen of dat van mij een tiny house is of niet, maar het is klein en wordt mijn huis, dus in dat opzicht is het een tiny house. Mijn inspiratie kwam niet van de tiny house movement, maar uiteraard valt er veel inspiratie vandaan te halen. Ik ben vooral geinterseerd in het uitwisselen van technische dingen mbt het bouwen.

 12. 2 jaren geleden

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Els (50), woonachtig in Breda. Zo'n anderhalf jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in TH. Na enige tijd is het wat naar de achtergrond geschoven en sinds een half jaartje ben ik weer actief.
  TH Living past qua persoonlijkheid heel goed bij mij. Het tiny gaan wonen en ontspullen staat op mijn lijf geschreven. Duurzaamheid heb ik heel hoog zitten en zelfvoorzienend zijn, daar kan ik tot nu toe alleen maar van dromen vanuit mijn stadsappartement. Al draag ik mijn steentje bij door alleen maar eetbare dingen in potten op mijn balkon te hebben.
  Sinds 15 jaar heb ik een permanente loopbeperking wat inhoud dat ik, om zo onafhankelijk mogelijk te zijn, voor mijn dagelijks leven een scootmobiel en een elektrische fiets nodig heb. Ik kan lopen en traplopen.
  Ik zit nu in de fase van het puzzelen voor een plekje voor beide vervoersmiddelen in mijn (hopelijk) toekomstig TH en het (waarschijnlijk) extra prijskaartje dat daar aanhangt.
  Hoe en waar zie ik mijzelf in een TH in mijn dromen? Ergens in midden Brabant of zuid Gelderland op een permanente plaats, Of in ieder geval toestemming van een gemeente om er heel wat jaren te mogen staan in een THOW maatje XL (binnenmaat 9m lengte) vanwege een inpandige schuur, alleen aangesloten op water dat ik pas zal gebruiken als al mijn opgevangen water op is. Op een veld met bv 4 tot 6 andere TH om samen te delen, zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en elkaar te helpen waar nodig. Ik droom voor mezelf niet van een straatje, allemaal netjes op een rij in allemaal hetzelfde TH.
  DREAM BIG, EVENTUALLY SMALL NEEDS!!

 13. @Esmee-B Hoi, ik ben Esmee en 19 jaar geleden lieten we een huis (175m2) in Zuid-Frankrijk bouwen. Gedurende de bouw woonde wij in een caravan op het terrein. Dat beviel heel erg goed. Toen na 2 jaar het huis klaar was en onze spullen arriveerde ( die in de opslag stonden), hadden we daarvan nix gemist. Dan gaan je ogen wel open. Sinds bijna 2 jaar wonen we in een, van afvalmateriaal, zelfgebouwd TH. (huis + grond verkocht maar zelf 2000m2 gehouden waar we zelf wonen) Het huis is 23m2 en heeft alles wat we willen. Zijn volledig off-grid. (internet uitgezonderd) We genieten volop van ons TH en de natuur om ons heen. Onze vaste lasten zijn 198€ per jaar (tax terrein) en 240€ per jaar internet. Ik hoop hier bij te dragen om een TH voor andere mensen ook mogelijk te maken.

  Dag Esmee,
  Ik zou graag eens met je willen babbelen over mogelijkheden!

 14. vorig jaar

  Hoi,
  Ik ben Judith en woon in Rotterdam.
  Hulpverlener in de zorg en een zeer actief leven in de natuur.
  Zojuist heb ik mij aangesloten om mee te participeren bij Vlaardingen/Schiedam/Rotterdam

  Het tinyhouse concept maakt mij erg enthousiast en Vind het mooi om er een gezamenlijk iets van te maken.
  Alleen zou ik niet goed weten waar te beginnen.

 15. Hallo allemaal,

  Mijn naam is Remi (v), ik ben 27 en woon in Utrecht. Eigenlijk is dit forum voor mij de eerste stap om mijn droom te gaan verwezenlijken in een tiny house te wonen. Vooral ook om uit te zoeken waar te beginnen. Ik heb altijd in de stad gewoond, maar begin de ruimte van het buiten zijn steeds meer te missen. Ook een reden waarom ik afgelopen jaar van baan ben geswitcht om buiten te werken ipv de hele dag binnen te zitten. Hierbij ben ik een BBL opleiding bos- en natuurbeheer begonnen en kom zo steeds meer te weten over de natuur. Het liefst zou ik in een gemeenschap komen te wonen, ik had al gezien dat er steeds meer verschijnen over heel Nederland. Komt om, echt iets om naar uit te kijken voor de komende jaren.

  Groetjes

 16. Hoi allemaal,

  Ik ben Joost en erg geïnteresseerd in zelfvoorzienend of-the-grid leven. Een tiny house past hier perfect bij en ben dan ook actief opzoek naar mogelijkheden. Via dit forum hoop ik meerdere gelijkgezinden tegen te komen en eventueel mooie Tiny House projecten in Nederland te bezichtigen.

  Zelf leef ik regelmatig off-the-grid met mijn zelfbouw buscamper. Ik heb meerdere off-the-grid projecten in Nederland en Portugal bezocht welke mij enorm geïnspireerd hebben.

  Wie weet tot ziens!

  Joost