Stel je even voor

 1. 3 jaren geleden

  Hai,

  Mijn naam is Sher en ik studeer aan de kunst academie in Enschede. Voor het laatste jaar van mijn studie moet ik een scriptie schrijven, en als onderwerp voor deze scriptie heb ik gekozen voor: "de toekomst van wonen" Er zou ook een groot gedeelte over tiny houses gaan, omdat ik dit een interessante "nieuwe" woonvorm vind. Ook het duurzaam leven, ontspullen, zelfvoorzienend zijn, vrij van schulden/hypotheek en voor "terug naar de basis" in een wereld waar alles steeds sneller,beter en mooier moet zullen aanbod komen in mijn scriptie.

  Nu is het moeilijke punt voor deze scriptie, dat het over de toekomst gaat. Literatuur, docu's, enz vinden is voor mij nogal moeilijk. Nu hoop ik hier mensen te vinden die me kunnen helpen bij het adviseren van boeken, websites, docu's, enz.

  Ook het af kunnen nemen van interviews met mensen die in een tiny house wonen of architecten zouden erg welkom zijn. Of het zelf ervaren van een tiny house.

  Ik hoop dat er mensen zijn die wat informatie met me willen delen.

  alvast bedankt.

  Groet,
  Sher

 2. Hallo allen,
  Ik ben Wouter Klijn, 55 jaar, woon met mijn vrouw voor een groot deel van het jaar in een Finnhouse recreatie woning in Haaren (NB) en heb een woon-werkplaats in Tilburg.
  Sinds 2009 ben ik actief met het bouwen met stro. En van af dit jaar ben ik me steeds meer aan het oriënteren op het bouwen van Tiny house met natuurlijke materialen (dus kijk ook naar stro): Damp-open bio materialen. Ben aan het puzzelen met het bouwen van een demontabele woning.
  Eerst zoeken naar goede manieren om iets te bouwen. En van daar uit gaan kijken wat ik ga bouwen. En dan zie ik wel waar het komt te staan, en wie het gaat gebruiken, enz. Voor mij mag alles op-source zijn. Ik hou van kennis en ervaring opdoen en weer delen.
  Bouwen voor mezelf, of met een ander, of voor een ander, of een ander bij mij voor zichzelf bouwen, enz.
  En naast de bouw van een gezonde ruimte verdiep ik me ook graag in de installaties (zo eenvoudig mogelijk) die je kan gebruiken voor lucht, licht, warmte, water, enz.

 3. Hallo

  Ik ben Fred en samen met mijn vrouw zijn wij nu 2,5 jaar aan het werk om ons huisje op wielen te realiseren. Sinds 3 jaar wonen we in onze camper, waarvan het laatste jaar steeds meer in ons huisje op wielen omdat er steeds meer in gebruik genomen kan worden. Wij zijn een oplegger, na restauratie, aan het inbouwen. Het totale vloeroppervlak is 31 m2.
  Het is de bedoeling m te gaan reizen als het geheel klaar is.
  Over de voortgang hou ik een blog bij.
  Hier is een dia show te zien over de sloop en restauratie.
  En een dia show over de inbouw tot nu toe.

 4. Hela!
  Ik ben Sarina en ik woon momenteel in Gouda.. De Tiny house movement vind ik super inspirerend. Vooral de laatste maanden denk ik veel na over wat ik zelf zou willen qua woonsituatie en ondanks dat ik op een super leuke plek midden in de oude stad woon, mis ik de natuur en zou ik graag met mijn vriend het roer om willen gooien. kleiner, minder spullen, minder kosten en daarom meer tijd voor meer kunst en natuur.. Hoe meer tiny houses ik bekijk, hoe enthousiaster ik wordt..!!

  Om mijn vriend ook een beetje hiervoor "op te warmen" zouden we heel graag eens bij 1 of 2 huisjes te kijken. Heeft iemand enig idee of dat ergens kan .. Of dat een huidige bewoner voor zoiets open staat?

  Groetjes!
  Sarina

 5. 2 jaren geleden

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Els (50), woonachtig in Breda. Zo'n anderhalf jaar geleden ben ik mij gaan verdiepen in TH. Na enige tijd is het wat naar de achtergrond geschoven en sinds een half jaartje ben ik weer actief.
  TH Living past qua persoonlijkheid heel goed bij mij. Het tiny gaan wonen en ontspullen staat op mijn lijf geschreven. Duurzaamheid heb ik heel hoog zitten en zelfvoorzienend zijn, daar kan ik tot nu toe alleen maar van dromen vanuit mijn stadsappartement. Al draag ik mijn steentje bij door alleen maar eetbare dingen in potten op mijn balkon te hebben.
  Sinds 15 jaar heb ik een permanente loopbeperking wat inhoud dat ik, om zo onafhankelijk mogelijk te zijn, voor mijn dagelijks leven een scootmobiel en een elektrische fiets nodig heb. Ik kan lopen en traplopen.
  Ik zit nu in de fase van het puzzelen voor een plekje voor beide vervoersmiddelen in mijn (hopelijk) toekomstig TH en het (waarschijnlijk) extra prijskaartje dat daar aanhangt.
  Hoe en waar zie ik mijzelf in een TH in mijn dromen? Ergens in midden Brabant of zuid Gelderland op een permanente plaats, Of in ieder geval toestemming van een gemeente om er heel wat jaren te mogen staan in een THOW maatje XL (binnenmaat 9m lengte) vanwege een inpandige schuur, alleen aangesloten op water dat ik pas zal gebruiken als al mijn opgevangen water op is. Op een veld met bv 4 tot 6 andere TH om samen te delen, zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en elkaar te helpen waar nodig. Ik droom voor mezelf niet van een straatje, allemaal netjes op een rij in allemaal hetzelfde TH.
  DREAM BIG, EVENTUALLY SMALL NEEDS!!

 6. Hoi,
  Ik ben Judith en woon in Rotterdam.
  Hulpverlener in de zorg en een zeer actief leven in de natuur.
  Zojuist heb ik mij aangesloten om mee te participeren bij Vlaardingen/Schiedam/Rotterdam

  Het tinyhouse concept maakt mij erg enthousiast en Vind het mooi om er een gezamenlijk iets van te maken.
  Alleen zou ik niet goed weten waar te beginnen.

 7. vorig jaar

  Hoi Allemaal, mijn naam is Heidi. Ik heb vier jaar geleden ongeveer al mijn spullen doorgegeven aan mensen die het konden gebruiken, op een koffer en een rugzak na en mijn huurhuis vaarwel gezegd en 3 jaar lang rondgereisd in Nederland om te kijken of de juiste plek er al is om een zelfvoorzienende tinyhouses~natuurlijke huizen woongemeenschap met biomoestuinen en biovoedselbos te creeren waar in Liefde geleefd wordt met alle levensvormen.
  Een plek waar mensen zelf al een bepaalde mate van hoog bewustzijn hebben om werkelijk in Liefde en Respect met elkaar en alle levensvormen samen te leven en samen te creeren. Essentieel.
  Ik heb de juiste plek tot nu toe nog niet ontdekt, woon tijdelijk even in een lief huisje met uitzicht op de prachtige rivier en oneindig liefdevolle bomen.
  Wel prachtig om te zien dat er de laatste 4 jaar heel veel meer tinyhouse en vergelijkbare initiatieven zijn ontstaan!
  Ik ben 7 jaar bezig met ontwerpen van biologische moestuinen en nu ook voedselbossen en sta open voor de juiste plek en de juiste mensen om samen in Vreugde mee te creeren. De bossen, Veluwe heeft een bijzondere plek in mijn hart en ook Schiermonnikoog, Haarlem, Bergen, de zee heeft een hele diepe plek in mijn hart. Resoneert dit ook met jouw Hart en Ziel dan kan je altijd contact opnemen met me via mijn email worldofwellbeingwonderandjoy@gmail.com
  Liefs en Infinite Blessings, Magic and Miracles, Heidi

 8. Hoi allemaal,

  Ik ben Joost en erg geïnteresseerd in zelfvoorzienend of-the-grid leven. Een tiny house past hier perfect bij en ben dan ook actief opzoek naar mogelijkheden. Via dit forum hoop ik meerdere gelijkgezinden tegen te komen en eventueel mooie Tiny House projecten in Nederland te bezichtigen.

  Zelf leef ik regelmatig off-the-grid met mijn zelfbouw buscamper. Ik heb meerdere off-the-grid projecten in Nederland en Portugal bezocht welke mij enorm geïnspireerd hebben.

  Wie weet tot ziens!

  Joost