Stel je even voor

 1. 3 jaren geleden
  Bewerkt 3 jaren geleden door ria simons

  Mijn naam is Ria Simons.
  Ik woon al 30 jaar in Tiel. De Betuwe heeft mijn Limburgse hart gestolen.
  Sinds jaren ben ik bezig om duurzaam wonen in Tiel van de grond te krijgen.
  Nu lijkt het er op dat het met de Tiny Houses gaat lukken!!
  Groen Links en de PvdA staan er achter en zijn enthousiast.
  Met behulp van Stefan Haaksman en Rick Veenendaal van het CVJO Rivierenland, gaan we dit traject realiseren! Ik weet het zeker!
  We gaan er in elk geval 200% voor.
  Mijn droom is binnen 1,5 jaar mijn eigen Tiny House met homeopathische praktijk aan huisje, te bewonen!
  Facebook: Woondromers Tiny Houses Tiel

 2. Hoi, ik ben Esmee en 19 jaar geleden lieten we een huis (175m2) in Zuid-Frankrijk bouwen. Gedurende de bouw woonde wij in een caravan op het terrein. Dat beviel heel erg goed. Toen na 2 jaar het huis klaar was en onze spullen arriveerde ( die in de opslag stonden), hadden we daarvan nix gemist. Dan gaan je ogen wel open. Sinds bijna 2 jaar wonen we in een, van afvalmateriaal, zelfgebouwd TH. (huis + grond verkocht maar zelf 2000m2 gehouden waar we zelf wonen) Het huis is 23m2 en heeft alles wat we willen. Zijn volledig off-grid. (internet uitgezonderd) We genieten volop van ons TH en de natuur om ons heen. Onze vaste lasten zijn 198€ per jaar (tax terrein) en 240€ per jaar internet. Ik hoop hier bij te dragen om een TH voor andere mensen ook mogelijk te maken.

 3. Hi all...

  Ik ben Frank en 65 plusser, op dit moment alleenstaand met een partner in het buitenland. Ik leef in Utrecht, dat bevalt me uitstekend maar door mijn verblijf in het buitenland zoek ik een betaalbare en efficiënte woonoplossing. Vanuit mijn vastgoed-achtergrond heb ik een concept ontwikkeld dat een efficiënt gebruik van woonruimte (duurzaam, flexibel, energieneutraal e.d.) als uitgangspunt heeft. Dat concept is ook heel goed toe te passen op klein wonen.
  Onze wetgeving werpt allerlei, soms onbegrijpelijke, belemmeringen op om 'te wonen zoals je dat zelf wilt'. Ik zoek jonge en enthousiaste partners (websitebouw, crowdfunding, marketing ed) om het concept verder uit te werken.
  Veel initiatieven gaan uit van vrijstaande bouw.... mijn focus is vooral op het realiseren van gestapelde tiny's.

  Ik hoop hier draagvlak te vinden en een 'gezamenlijk' vertrekpunt voor een mooi concept.

 4. Hela!
  Ik ben Sarina en ik woon momenteel in Gouda.. De Tiny house movement vind ik super inspirerend. Vooral de laatste maanden denk ik veel na over wat ik zelf zou willen qua woonsituatie en ondanks dat ik op een super leuke plek midden in de oude stad woon, mis ik de natuur en zou ik graag met mijn vriend het roer om willen gooien. kleiner, minder spullen, minder kosten en daarom meer tijd voor meer kunst en natuur.. Hoe meer tiny houses ik bekijk, hoe enthousiaster ik wordt..!!

  Om mijn vriend ook een beetje hiervoor "op te warmen" zouden we heel graag eens bij 1 of 2 huisjes te kijken. Heeft iemand enig idee of dat ergens kan .. Of dat een huidige bewoner voor zoiets open staat?

  Groetjes!
  Sarina

 5. Ons huisje is nog niet af, maar je bent van harte welkom om te komen kijken (in Bergen). Als je dat de 1e zaterdag van de maand doet, kun je gelijk door naar Marjolein in Alkmaar die dan (meestal) een open dag heeft. Het is wat uit de slinger, maar wel gelijk 2 in 1.

 6. 2 jaren geleden

  Hallo iedereen!
  Wij zijn Yanick en Ylvie, sinds 2010 woonachtig in Lunteren (op de Veluwe). Ylvie, van oorsprong ecologe en al haar hele leven besmet met het paardenvirus, heeft hier haar eigen stal opgezet vanuit een duurzaam en paardvriendelijk perspectief. Nu het paardengedeelte klaar is en onze paarden een natuurlijk paardenleven kunnen leiden in een zogenaamd paddock-paradise, is onze volgende stap het ontwikkelen van ons recreatieterrein. Wij hebben een recreatiebestemming op het terrein en momenteel staan er een paar oer-oude chalets op het terrein die we voor langere termijn (seizoen) en kortere termijn (week/weekenden) verhuren. Ons plan is uiteindelijk over te stappen op 100% duurzame recreatie-accommodaties. Ook denken we aan de optie om sta-plaatsen te verhuren aan mensen met hun eigen huisje. Eigenlijk delen we onze plek het liefst niet met de doorsnee-recreant, maar met mensen die onze visie voor duurzaamheid en wonen in de natuur delen. We zijn net begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden om zelf tiny houses neer te zetten om te verhuren, of een aantal mensen met hun eigen tiny houses bij ons op het terrein te laten verblijven (een mini-tiny house community wellicht?). We zullen in de komende weken hierover moeten praten met de gemeente (wat mag wel en niet) en een duidelijk plan gaan opstellen. We zouden graag in contact komen met mensen die al een tiny house hebben of van plan zijn op korte termijn er een te gaan bouwen en die op zoek zijn naar een (tijdelijke?) sta plaats op de Veluwe. Ook zouden we graag contact leggen met mensen die ervaring hebben met het bouwen van (verplaatsbare) tiny houses.

 7. Bewerkt 2 jaren geleden door Guy

  Hallo,

  ik ben Guy,zaakvoerder van een Belgisch bedrijf in bedrijfswageninrichting.
  Ik heb onlangs een grote trailer gebouwd voor mijn eigen voorziening in transport en in de zoektocht naar een gepast chassis heb ik het idee Tiny house ontdekt.
  Aangezien de wachttijd voor een chassis erg lang was,heb ik in die tijd voor mezelf de mogelijkheid uitgezocht om wettelijk zelf een chassis te bouwen en dat is gelukt.
  Ondertussen is dat project uitgevoerd en staat de 7.5 meter lange trailer er en hij doet zijn taak perfect zoals gepland.
  Nu heb ik met die bouw best wel wat ervaring opgedaan in materialenkennis en gebruik van isolatie en profielen.
  Ik zou graag het idee Tiny house willen aanbieden in de vorm van chassis en de nodige materialen om een moderne versie ervan te bouwen.Dit wil zeggen met naadloze zijkanten in thermisch geisoleerde sandwichpanelen,die eventueel achteraf nog kunnen bekleed of bestickerd worden.
  Dit is een grote gewichtsbesparing aangezien er daardoor maar beperkt gebruik van frame nodig is en het gedeelte frame buiten de chassis is volledig in aluminium,waardoor een trailer van 7.5 meter lang inclusief opbouw van 1.8 breed en 2 m hoog slechts 1400 kg weegt,met 3 assen. In 2-assige vorm kan dit nog 100 kg minder worden.
  Wie interesse heeft om dit concept mee uit te bouwen,is welkom om op deze post te reageren.

 8. Bewerkt 2 jaren geleden door Judith G

  Hoi! Gisteren is mijn 10-meter lange trailer toegekomen dus mijn avontuur kan beginnen! Ik ben 27 jaar, woon in West-Vlaanderen (België) en ben verpleegkundige en journalist van opleiding :) Samen met mijn vriend, die ook weinig bouwkennis heeft, volgen we toch ons hart en gaan we voor een Tiny House! We gaan zelf bouwen - en hopen af en toe te kunnen rekenen op kennissen met kennis - en vanzelfsprekend willen we het budget zo laag mogelijk houden, maar toch met deftige materialen werken. Ik ga veel zoeken op 2dehands en heb alvast via via gratis ramen op de kop kunnen tikken. Je zal me hier alvast veel horen ivm technisch advies. Alvast bedankt voor jullie input!
  Je kan ons volgen op https://www.facebook.com/hakunamatatatinyhouse/ .

 9. Ik ben Marlies (27) wonend in Epe (Veluwe). Ik ben al lange tijd aan het nadenken wat voor mij een passende manier van wonen zou zijn als alleenstaande. Huren is veelal duur en voelt niet goed. Kopen is op één niet al te hoog salaris niet makkelijk. Weinig keus en kans dat het huis(je) echt bij mij past. Dat is vervelend hoor ik mijn omgeving zeggen, maar wel de realiteit voor iedereen. Maar daar wil ik mij eigenlijk niet bij neerleggen. Er zijn wel andere manieren, alleen deze zijn nog niet algemeen geaccepteerd door onze samenleving. Ik zou graag klein willen wonen, in een ruimte waar ik genoeg aan heb. Met spullen, waar ik genoeg aan heb. Met meer tijd en aandacht voor de belangrijke dingen in mijn leven. Familie, vrienden, muziek, creativiteit, natuur en genieten van de kleine dingen. Duurzaamheid, bewust en ecologisch leven heeft mij altijd geïnteresseerd. In hoeverre ik dat wil toepassen is nog een zoektocht. Helemaal tot het uiterste daarin gaan trekt mij niet. Het moet wel bij mij passen.

  Ook ik kwam de Tiny House movement tegen en was gelijk geïnspireerd. Alles valt daarin samen. Ik ben mij nu aan het oriënteren of het iets voor mij kan zijn. Ik weet dat het erg onzeker is of je een woonplek gaat vinden en dat dit een lang proces is. Ik vind het daarom erg dapper dat velen gewoon beginnen met bouwen. Ik weet niet of ik dat zou kunnen.
  Tot op heden kan ik niemand vinden die in de omgeving van Epe soort gelijke plannen heeft. Ik zou het super vinden als diegene zich wil melden bij mij. Dan kunnen we samen op zoektocht en dit avontuur aangaan. Groetjes en succes iedereen !

 10. Hallo, ik ben Nicolien, 55 jaar.Zou graag in ckntact komen met mensen uit deT iny house groep Gooise Meren.Wie kan nij vertellen of de Gemeente Weesp een plek heeft aangewezen voir TH of is er misschien iemand bezig met een aanvrasg hiervoor?

 11. @Esmee-B Hoi, ik ben Esmee en 19 jaar geleden lieten we een huis (175m2) in Zuid-Frankrijk bouwen. Gedurende de bouw woonde wij in een caravan op het terrein. Dat beviel heel erg goed. Toen na 2 jaar het huis klaar was en onze spullen arriveerde ( die in de opslag stonden), hadden we daarvan nix gemist. Dan gaan je ogen wel open. Sinds bijna 2 jaar wonen we in een, van afvalmateriaal, zelfgebouwd TH. (huis + grond verkocht maar zelf 2000m2 gehouden waar we zelf wonen) Het huis is 23m2 en heeft alles wat we willen. Zijn volledig off-grid. (internet uitgezonderd) We genieten volop van ons TH en de natuur om ons heen. Onze vaste lasten zijn 198€ per jaar (tax terrein) en 240€ per jaar internet. Ik hoop hier bij te dragen om een TH voor andere mensen ook mogelijk te maken.

  Dag Esmee,
  Ik zou graag eens met je willen babbelen over mogelijkheden!

 12. vorig jaar

  Hoi!

  Ik ben Claudia, 22 jaar en heb een tiny house gebouwd van een oude paardentram/ bruiloftswagen. Deze kan door zowel trekpaard als trekker getrokken worden. Ik zoek een plekje waar ik alles kan samenbrengen: mijn honden, wagen, paard, moestuin en atelier/ workshopruimte. Een heel eind op weg al en sinds ik hem heb ben ik er niet uit weg te slaan (behalve nu met de kou, ik heb nog geen houtkachel...). Ik deel graag mijn opgedane kennis en zoek mensen om mee samen te werken om een echt vrije plek te realiseren in de buurt van Zwolle, waar ik werk. Waar je je in mag schrijven, maar het niet aan de eisen van een huis hoeft te voldoen. Dus geen camping, geen woonwagenkamp, geen nieuwbouw.... Waar landbouw, nijverheid en wonen samen kan komen en we elkaar kunnen ondersteunen.

  Dus.....
  Ik hoor graag reacties! Groetjes, Claudia

 13. Hallo iedereen,

  Mijn naam is Luuk, ben 22 jaar oud en woon / werk (als webdesigner) in Arnhem. Ik ben al een tijd geïnteresseerd in het onderwerp en het plan is ook om in de toekomst mijn kamer in te ruilen voor een Tiny House. Nog geen idee hoe en waar ik dit ga realiseren, maar ik hoop via dit forum in ieder geval kennis op te doen en mensen met hetzelfde idee te leren kennen.

  Als er iemand meer info heeft over Tiny House projecten in de omgeving van Arnhem dan hoor ik het natuurlijk graag!

 14. Groetjes van Patrick (37) & Wilma (34) uit Schiedam, ook wij zijn al ruim 2 jaar aan het oriënteren en fantaseren een Tiny House. Halverwege dat proces en die gedachten werden wij verblijd door gezinsuitbreiding en ,belande onze Tiny House droom even in de vriezer. Het is nu dus Patrick, Wilma & Jaina (1,5) uit Schiedam geworden ;)

  De tijd is nu;

  Onze dochter is nu bijna 1,5 jaar oud en wij hebben een langetermijnplan voor de komende 10 jaar opgezet. Wij zetten ons huis deze maand te koop, hebben hobby's de deur uit gedaan en alles wat er nu nog in onze woning staat heeft voor ons geen waarde meer. Ook is de financiering gedekt en hebben wij een tijdelijke verblijfplaats bij familie weten te bemachtigen.

  Alles is nieuw en alles is spannend, en we krijgen veel kritiek over ons heen vanuit onze directe omgeving. Toch laten wij ons niet belemmeren en gaan we alles op alles zetten dit een realiteit te maken die perspectief, en vrijheid voor de toekomst van onze dochter biedt.

  We staan aan het front van een nieuw begin en nemen jullie graag mee tijdens deze reis, er komt binnenkort een website en een vlog en zullen hierin trachten een concrete documentatie te maken.

  Ik heb de neiging om een wall-of-tekst te schrijven dus voor nu moet ik het hierbij laten.

  Bedankt voor dit forum en al jullie toekomstige reacties, tips en wijsheden.

  Met bijzondere groeten,
  Jaina, Wilma & Patrick

  JWP.

 15. Hoi Allemaal, mijn naam is Heidi. Ik heb vier jaar geleden ongeveer al mijn spullen doorgegeven aan mensen die het konden gebruiken, op een koffer en een rugzak na en mijn huurhuis vaarwel gezegd en 3 jaar lang rondgereisd in Nederland om te kijken of de juiste plek er al is om een zelfvoorzienende tinyhouses~natuurlijke huizen woongemeenschap met biomoestuinen en biovoedselbos te creeren waar in Liefde geleefd wordt met alle levensvormen.
  Een plek waar mensen zelf al een bepaalde mate van hoog bewustzijn hebben om werkelijk in Liefde en Respect met elkaar en alle levensvormen samen te leven en samen te creeren. Essentieel.
  Ik heb de juiste plek tot nu toe nog niet ontdekt, woon tijdelijk even in een lief huisje met uitzicht op de prachtige rivier en oneindig liefdevolle bomen.
  Wel prachtig om te zien dat er de laatste 4 jaar heel veel meer tinyhouse en vergelijkbare initiatieven zijn ontstaan!
  Ik ben 7 jaar bezig met ontwerpen van biologische moestuinen en nu ook voedselbossen en sta open voor de juiste plek en de juiste mensen om samen in Vreugde mee te creeren. De bossen, Veluwe heeft een bijzondere plek in mijn hart en ook Schiermonnikoog, Haarlem, Bergen, de zee heeft een hele diepe plek in mijn hart. Resoneert dit ook met jouw Hart en Ziel dan kan je altijd contact opnemen met me via mijn email worldofwellbeingwonderandjoy@gmail.com
  Liefs en Infinite Blessings, Magic and Miracles, Heidi

 16. Bewerkt vorig jaar door TinyXL

  Hii,

  Wat een leuke berichten allemaal:)
  Ik wilde al langer iets posten op het forum maar tot nu toe nog niet echt de tijd voor genomen.

  wij zijn een stel van rond de 30 jaar en hopen einde van het jaar tiny te gaan wonen op een vaste standplaats voor een periode van ruim 9 jaar.

  De bouw van ons TinyHouseXL start over ongeveer 6 weken.. Waarom XL?;) Omdat onze trailer 9,5x3 meter is en daarmee ietsje groter dan de meeste trailers. Nog steeds klein, maar ik kan me voorstellen dat mensen ons huisje naast een huisje van 7 meter een soort villa op wielen vinden.

  Onze grootste wens was om ons eigen bed mee kunnen nemen en een slaapruimte te hebben waarin je kan staan. Hoe stom misschien, ik zag het niet zitten om ’s avonds kruipend via een smalle trap over mijn man heen, die uren eerder naar bed gaat, mijn bed in te moeten kruipen. Daarbij moet onze slaapruimte gescheiden zijn van het woongedeelte wegens het afwijkende werk en slaapritme tussen mij en mijn man.

  Na vele ontwerpen, met veel puzzelen en schuiven, bleek toch dat dit niet echt mogelijk was met de standaard rijbewijs BE-trailers, qua grootte en qua gewicht niet. Een hoge slaapkamer betekent dat je hier de badkamer niet onder kwijt kunt, deze moet je er dan weer naast plaatsen.

  De zoektocht naar een trailer van deze grootte, en de bijbehorende regels, was niet gemakkelijk, dit heeft maanden in beslag genomen. Uiteindelijk is dit gelukt bij een landbouwcarrosserie. Gelukkig, want onze slaapkamerwens is voor ons doorslaggevend geweest in het wel of niet tiny wonen.
  Voordeel van deze landbouwtrailer is, dat je ook minder rekening hoeft te houden met het gewicht, we kunnen er rijdend tot 7500kg totaal op plaatsen.

  Wij zijn super blij met het ontwerp van ons huisje hoe het nu is, met een slaapkamertje op ongeveer 1,00m hoog, hieronder een kruipruimte voor alle techniek, waar de waterfilters, de accu’s en een horizontale zonneboiler etc. netjes zijn weggestopt.
  Het badkamertje komt naast de slaapkamertrap en hiernaast is het woon/keukengedeelte. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg zover zijn!

  Groetjes:):)

 17. Beste,

  Heeft u nog interesse in een soort 'Tiny House'?

  Mijn naam is Arjan van de Watering, 21 jaar en woonachtig in Bergen op Zoom. Ik ben twee jaar geleden gestart met het idee om van zeecontainers (tijdelijke) huisvesting te maken. Uiteindelijk heb ik samen met mijn compagnons Jorn van Daele en Nathan Blommerde het voor elkaar gekregen om het idee te realiseren.

  Naar aanleiding van jullie berichten op dit forum neem ik contact op, omdat ik denk dat wij kunnen helpen! Ik zou ons product / bedrijf graag in het kort willen toelichten.

  Als startup genaamd Guwa hebben wij de intentie de markt te betreden met een innoverende manier van huisvesting, namelijk: containerwoningen. We willen ons onderscheiden door middel van duurzaamheid en keuzevrijheid. Inmiddels is dit product uitgewerkt en zitten we in een vergevorderd stadium wat betreft onderhandelingen met leveranciers. Dit betekent dat wij als bedrijf zo goed als klaar zijn om te beginnen. Met de containerwoningen spelen we in op het tekort van huisvestingsprobleem voor onder andere huisvesting.

  Guwa maakt containeroplossingen op maat. Zowel voor tijdelijke projecten als voor permanente gebouwen werken wij realisaties uit. Het is een nieuw woonconcept dat meegroeit met de samenleving of krimpt als dat noodzakelijk is. Wij bouwen dynamisch, met ongekende mogelijkheden. Gebaseerd op de gewenste situatie, aantal bewoners, comfort en design. Maar ook eindeloos aanpasbaar en blijvend inzetbaar. Ondernemen met oog voor de omgeving. Door de mobiliteit en functionaliteit van het product spelen wij eenvoudig in op elke situatie.

  Een van de voordelen is dat deze containerwoningen geen gebruik maken van gas. Dit betekent dat dit een milieuvriendelijke manier van wonen zal zijn. Daarnaast komt duurzaamheid naar voren in de keuze van de materialen die gebruikt worden voor de containerwoningen en het gebruik van LED-verlichting. Door middel van de gestandaardiseerde maat, zal de containerwoning gebruik maken van schroeffundering om de containerwoning eenvoudig te verplaatsen. Wij voldoen tevens aan de normen van het bouwbesluit.

  Ondanks dat een containerwoning een gestandaardiseerde afmeting heeft, bestaat er nog veel keuzevrijheid voor de klant. Zo is het uiterlijk van de woning volledig te bepalen door de klant, heeft de keuken meerdere apparatuur- en kleurmogelijkheden en is de betegeling van de badkamer en vloer naar wens in te richten. Tevens kunnen er, wanneer de klant dit wenst, raamdecoratie en zonnepanelen geplaatst worden.

  Ik hoop dat wij jullie voldoende hebben geïnformeerd over ons idee en zouden deze ideeën graag in een persoonlijk gesprek nader toelichten (waar nodig). Jullie initiatief om circulair economische huisvesting te realiseren is fantastisch, waarbij wij graag willen kijken hoe wij jullie hiermee verder kunnen helpen!

  www.guwahomes.com

  Met vriendelijke groet,

  Arjan van de Watering