Stel je even voor

 1. ‹ Ouder
 2. 3 jaren geleden

  Hai,

  Mijn naam is Sher en ik studeer aan de kunst academie in Enschede. Voor het laatste jaar van mijn studie moet ik een scriptie schrijven, en als onderwerp voor deze scriptie heb ik gekozen voor: "de toekomst van wonen" Er zou ook een groot gedeelte over tiny houses gaan, omdat ik dit een interessante "nieuwe" woonvorm vind. Ook het duurzaam leven, ontspullen, zelfvoorzienend zijn, vrij van schulden/hypotheek en voor "terug naar de basis" in een wereld waar alles steeds sneller,beter en mooier moet zullen aanbod komen in mijn scriptie.

  Nu is het moeilijke punt voor deze scriptie, dat het over de toekomst gaat. Literatuur, docu's, enz vinden is voor mij nogal moeilijk. Nu hoop ik hier mensen te vinden die me kunnen helpen bij het adviseren van boeken, websites, docu's, enz.

  Ook het af kunnen nemen van interviews met mensen die in een tiny house wonen of architecten zouden erg welkom zijn. Of het zelf ervaren van een tiny house.

  Ik hoop dat er mensen zijn die wat informatie met me willen delen.

  alvast bedankt.

  Groet,
  Sher

 3. @chriss638 Ik ben Chris en ik woon in de prachtige Bollenstreek.
  Vanuit mijn achtergrond als bouwingenieur en gezien mijn ruime ervaring met, en contacten bij, woningcorporaties en overheden wil ik graag een bijdrage leveren aan het onderdeel 'regelgeving' van deze site. Heb geen andere manier gevonden om me aan te melden, dus bij deze!
  Zelf wil ik over een aantal jaren op een mooi en betaalbaar plekje in de natuur wonen, hoe en waar daar droom ik lekker nog even over door. Ondertussen zet ik me in om de mogelijkheden daartoe zo breed mogelijk te faciliteren!

  @cptemp Ik heb of Facebook gezien dat er een projectgroep wordt opgestart. Bij deze laat ik weten dat ik geïnteresseerd ben een bijdrage hieraan te leveren. Aangezien ik via mijn werk (als toezichthouder grotstedelijke projecten in A'dam en omgeving) dicht bij het vuur zit en zelf ook een stuk grond zoek in de Zaanstreek waar ik een Tiny house kan bouwen In Almere zijn ze al een tiny house farm aan het ontwikkelen. Almere maakt gebruik van een Bouwbesluit licht. Gezien de vakantieperiode zal ik de 2e week van aug. weer aanwezig zijn. Tot horens mvg Peter

  Goedemorgen!

  Bedankt voor jullie aanmeldingen en excuses voor de late reactie. Aanmelden kan via tinyhousewetgeving@gmail.com Geldt ook voor andere geïnteresseerden trouwens!

 4. @Mho Dag Marjolein. Dank voor jouw reactie. Nee een website heb ik niet. Ons TH gaat worden gebouwd door Kernhout in Leek. Over doelstellingen etc, heb ik binnenkort een gesprek met Koen Derksen (ik heb enige tijd terug kenbaar gemaakt graag waar mogelijk een steentje bij te dragen aan THN). Vrgr. Marcel

  Heel goed Marcel! :)

 5. Vraag ik aan jullie om je voor te stellen en dan doe ik het zelf niet eens! Ik ben Jan-Willem en woon/werk als architect in Rotterdam. Samen met mijn vriendin Noortje ga ik een eigen tiny house op wielen bouwen. Hiervoor zien we kansen op Heijplaat RDM voor een tijdelijk initiatief. We willen aanhaken op het plan van Camping Heijplaat . We denken dat een aantal tiny houses (6 tot 8) een mooie aanvulling zullen zijn. In samenwerking met Concept House Village en ICDUBO denken wij dat dit helemaal goed gaat komen. En dan zijn er zelfs nog plannen voor doorontwikkeling van de innovatie door studenten van SUSateliers . Zo zijn we hier met veel betrokken partijen bezig om meer draagvlak te creëren voor Tiny Houses in de omgeving van Rotterdam. We zijn overtuigd dat, door het gewoon te doen, we de gemeente kunnen prikkelen om na te denken over meer permanente oplossingen. Via onze eigen website Tiny House Rotterdam informeren we over de vorderingen en bouwen we een netwerk van geïnteresseerden. Zodra we gaan bouwen zullen we op de site een blog bijhouden ;)

 6. Hallo allemaal,

  Ik ben Agnes en woonachtig in Drachten, gemeente Smallingerland. Twee weken geleden zag ik het initiatief in de gemeente Den Helder en dacht...wow dat wil ik! Al eens eerder geinspireerd geraakt door Floortje Dessing die jaaaaren geleden al besloten had om tiny te gaan wonen en te ontspullen...maar toen was het voor mij nog te vroeg. Ik woon nu met mijn man in 175m2 huis en aangezien we met zijn 2en zijn en blijven voelt het veel te groot aan. Mijn man is nog niet overtuigd maar hij gaat er vast in meegroeien. Ik heb geen haast, al lijkt het me wel leuk om eens te peilen bij de gemeente en hun ook de tijd en ruimte geven om te wennen aan het idee en uit eindelijk mee te gaan werken. Tot die tijd teken en droom ik alvast over ons tiny house.

 7. Hallo!

  Ik ben Marielle en woon al een paar jaar in een stacaravan op een weiland met open loods, midden tussen de boomgaarden, in de Alblasserwaard.

  Op de wei lopen pony's, een paard, kippen, ganzen en een konijn, de stacaravan wordt ook nog bevolkt door mijn hond en kat. Eigenlijk was het niet de bedoeling om er zo lang te blijven, maar inmiddels bevalt deze manier van leven prima (er zijn nog steeds wel een paar verbeteringen nodig).

  Wat ik het mooist vind aan deze manier van leven is het buiten leven, elke dag in de natuur en weinig spullen nodig hebben (al staat er binnen nog steeds een te grote verzameling boeken).

  Het idee van Tiny houses vind ik interessant, dus daarom aangemeld voor het forum. Ook hoop ik er ideeen tegen te komen waar ik iets aan heb.

 8. Hi all...

  Ik ben Frank en 65 plusser, op dit moment alleenstaand met een partner in het buitenland. Ik leef in Utrecht, dat bevalt me uitstekend maar door mijn verblijf in het buitenland zoek ik een betaalbare en efficiënte woonoplossing. Vanuit mijn vastgoed-achtergrond heb ik een concept ontwikkeld dat een efficiënt gebruik van woonruimte (duurzaam, flexibel, energieneutraal e.d.) als uitgangspunt heeft. Dat concept is ook heel goed toe te passen op klein wonen.
  Onze wetgeving werpt allerlei, soms onbegrijpelijke, belemmeringen op om 'te wonen zoals je dat zelf wilt'. Ik zoek jonge en enthousiaste partners (websitebouw, crowdfunding, marketing ed) om het concept verder uit te werken.
  Veel initiatieven gaan uit van vrijstaande bouw.... mijn focus is vooral op het realiseren van gestapelde tiny's.

  Ik hoop hier draagvlak te vinden en een 'gezamenlijk' vertrekpunt voor een mooi concept.

 9. Hallo allen,
  Ik ben Wouter Klijn, 55 jaar, woon met mijn vrouw voor een groot deel van het jaar in een Finnhouse recreatie woning in Haaren (NB) en heb een woon-werkplaats in Tilburg.
  Sinds 2009 ben ik actief met het bouwen met stro. En van af dit jaar ben ik me steeds meer aan het oriënteren op het bouwen van Tiny house met natuurlijke materialen (dus kijk ook naar stro): Damp-open bio materialen. Ben aan het puzzelen met het bouwen van een demontabele woning.
  Eerst zoeken naar goede manieren om iets te bouwen. En van daar uit gaan kijken wat ik ga bouwen. En dan zie ik wel waar het komt te staan, en wie het gaat gebruiken, enz. Voor mij mag alles op-source zijn. Ik hou van kennis en ervaring opdoen en weer delen.
  Bouwen voor mezelf, of met een ander, of voor een ander, of een ander bij mij voor zichzelf bouwen, enz.
  En naast de bouw van een gezonde ruimte verdiep ik me ook graag in de installaties (zo eenvoudig mogelijk) die je kan gebruiken voor lucht, licht, warmte, water, enz.

 10. Hoi, ik ben Ingrid, kleine zefstandige en ik woon in Eindhoven. Ik word helemaal blij van TH's jes :-). Ik ben op zoek naar mensen in en rond Eindhoven die al bezig zijn met bv een plek zoeken hier waar ik me bij mag aansluiten (meerder TH's op een stuk grond?) , of dat samen willen doen, maar ook willen brainstormen, fantaseren over een TH, praktisch en zakelijk. Dus deze oproep onder het motto, samen sta je sterk!!

 11. Tja, ik ben geïnteresseerd in de tiny houses, maar meer om andere redenen dan alléén de eco green redenen.
  Mijn grote reden is het te mogen wonen in een VRIJSTAAND huisje met eigen grond er om heen, wegens ontbreken van het contact geluid overlast, tussen de woningen van de buren in de conventionele woonvorm, zoals rijtjeswoningen, flats, appartementen, enz. , waar ik gek van wordt !
  Daar een gewoon vrijstaand huis met grond onbetaalbaar is voor een laag inkomen, zie ik dit als een mogelijkheid om vrij te kunnen wonen, als “gewone”man, zonder dat je bij de Elite behoeft te horen en eigenlijk miljonair moet zijn, om vrij te kunnen wonen. Maar de insteek van de kleine huisjes is blijkbaar alleen de eco green, dus voor dat andere is dan geen plaats?
  Daarbij ben ik een oudere, heb ik dan een kans? b.v. je hebt ook kant en klare tiny houses die er in een dag gebouwd kunnen worden, dus hoeft dan niet zelf te bouwen, hoewel ik heel handig ben met twee rechter handen, maar het zware werk zal me niet meer lukken. Ik wil later niet wegkwijnen in zo’n vreselijke verzorgings-tehuis, waar je ook veel last hebt van geluidsoverlast, van om 07 uur s’morgens al de slaande deuren, de rollators die tegen de deuren knallen, de lift die herrie maakt en het eeuwige geklets op de gang, wat je gewoon in je kamer hoort. Ik weet het van het verzorgingshuis waar mijn moeder in zat. En heb voor tijdelijk ook een paar maanden in zo'n seniorenflat gewoond en ben wegens deze geluiddovelast gillend weggevlucht. Nooit meer in zoiets wonen Vreselijk….. Woon nu in een gehorige flat op 4 hoog in Amsterdam en zal in de nabije toekomst naar beneden moeten. Maar wil niet doodliggen in zo'n vreselijke zorgflat ! .vandaar die belangstelling voor deze nieuwe woonvorm.

 12. Hallo Theddy, welkom op het forum. Het kiezen voor een Tiny House is op zichzelf al "eco green". Een klein huis betekent minder warmte die je hoeft op te wekken, minder materialen die je erin verwerkt en minder van alles eigenlijk. Als je in hout bouwt ben je voor een groot deel al weer groen bezig. Dus de vraag of het ook anders kan hoef je je geen zorgen over te maken. Tenzij je een plastic met teer besmeurde wand gaat toepassen of een vloer van lood en een chemisch toilet.
  Een vrijstaand huis met een stuk grond eromheen dromen we allemaal van. Maar die grond moet je wel eerst zien te kopen, of anders bij een boer op het veld kunnen staan. Hoewel de movement sterker begint te worden is er nog een hoop onzeker en onduidelijk. De locaties waar nu huisjes staan zijn voornamelijk op tijdelijke basis (5 jaar) of op bijvoorbeeld een camping. Het is dus nog flink pionieren voordat de huisjes als woonvorm geaccepteerd zullen worden.

 13. Hallo

  Ik ben Fred en samen met mijn vrouw zijn wij nu 2,5 jaar aan het werk om ons huisje op wielen te realiseren. Sinds 3 jaar wonen we in onze camper, waarvan het laatste jaar steeds meer in ons huisje op wielen omdat er steeds meer in gebruik genomen kan worden. Wij zijn een oplegger, na restauratie, aan het inbouwen. Het totale vloeroppervlak is 31 m2.
  Het is de bedoeling m te gaan reizen als het geheel klaar is.
  Over de voortgang hou ik een blog bij.
  Hier is een dia show te zien over de sloop en restauratie.
  En een dia show over de inbouw tot nu toe.

 14. Ben Stefan en zal samen met mijn vriendin vanaf november een eigen tiny house gaan bouwen en dan hopelijk ergens in het voorjaar erin te gaan wonen. We gaan gebruik maken van een Vlemminx trailer, de enige echte serieuze optie, mijn inziens. Ik ben meer 'bezorgd' over of we een plek kunnen vinden, dan het bouwen van ons huisje zelf. Het ontwerp wat ik op dit moment voor ogen heb geeft ons ruim 29 vierkante meter aan intern woonoppervlakte. En op dit moment wonen we op 38 m2, dus we gaan er nauwelijks op achteruit.

  Als alles goed gaat, wil ik ook casco en/of ruwbouw tiny houses gaan bouwen voor andere mensen. Ik hoef gelukkig niet te veel eraan te verdienen als de tiny house bouwers uit de VS, dus ik ga voor uitstekende prijs/kwaliteit inclusief een volledige off the grid tiny house voor de ultieme liefhebbers.

  Ik wil ook graag helpen met het organiseren cq structureren van informatie en mogelijkheden over tiny houses in Nederland. Op dit moment lijkt het enorm versnipperd en is het meer zoeken dan lezen. Ik zou graag mee willen werken aan een puur informatief document, zonder levensverhalen e.d. Uiteindelijk hebben we er alleen maar zelf baat bij. Hoe meer mensen in een tiny house willen wonen, hoe sneller gemeentes er iets aan willen doen.

 15. Hallo allemaal, ik ben Anne en woon in Limburg. Ik woon in een veels te duur huurhuis in een
  volkswijk. Mijn dochter studeert in Rotterdam aan de Willem de Koning ABK. In 2017 gaat de hele straat in mijn buurt op de schop vanwege herstructurering. Het enige groen rond mijn huis wordt gerooid en de oude huisjes gesloopt, dat gaat heel veel overlast geven. Het zal nog jaren duren voordat de gehele wijk is vernieuwd. Ik heb geen zin om dit voor de komende jaren mee te maken. Er zijn vele mooie, grote bomen slachtoffer geworden van deze nieuwbouw. Ook het lawaai en de drukte van de stad staan me tegen. In mijn leven ben ik meer dan 15 keer verhuisd. Het lijkt voor mij een goed idee om een einde te maken aan 'het verhuizen'. Een huisje dat je meeneemt is voor mij de oplossing. Het moet ook een stukje rust gaan brengen. Dus ik ben in de oriënterende fase en zoek goede raad en mensen die mij verder kunnen helpen.

 16. Goedendag, ik ben Lennard en woon in Eindhoven.
  Mijn droom is om eind 2017 met mijn vrouw in een tiny house in (omgeving) Rotterdam te gaan wonen. Nu alleen nog uitzoeken waar dat kan :)

 17. Hallo allemaal, ik ben Margot en ik woon momenteel in Twente.
  Ik wil al een paar jaar in mijn eigen tiny house wonen en ben bijna zover om te gaan bouwen, maar ik moet de eerste stap nog zetten :)

 18. Hallo,

  Wij zijn Gerbrand en Natasja, 32 en 34 jaar, uit Den Haag. We wonen nu met drie katten in een huurhuis van zo'n 75 vierkante meter, maar willen dit graag verruilen voor een tiny house. Het verlagen van onze maandlasten, leven met alleen die spullen die we nodig hebben én een groen en duurzaam leven is wat ons hierin aanspreekt.

  We staan nu nog aan het begin van ons tiny-house-avontuur en houden hierover een blog bij op www.vangrootnaarklein.nl

  We volgen Tiny House Nederland en Marjolein al een tijdje met veel interesse en hopen hier in contact te komen met gelijkgestemden om informatie en ervaringen uit te wisselen en gemakkelijk op de hoogte te blijven van een mogelijke locatie voor ons tiny house.

 19. Wat leuk @Gerbrand&Natasja! Ik zal Koen vragen jullie website toe te voegen aan onze 'handige links' pagina :) Goed kaartje ook, ik wil al een hele tijd een kaart op THN waar we mogelijke woonlocaties kunnen aangeven. Gaat nog wel gebeuren hoor, hopelijk snel! :)

 20. Mijn naam is Jorien, woonachtig in Utrecht. Ik ben zeer geïnteresseerd om 'tiny te gaan wonen' (liefst in Utrecht). Nu zit ik in de fase van "groots klein dromen, kijken op websites & youtube, schetsen & veranderen.
  Weet iemand trouwens iets van de mogelijkheden in Utrecht?

 21. Hela!
  Ik ben Sarina en ik woon momenteel in Gouda.. De Tiny house movement vind ik super inspirerend. Vooral de laatste maanden denk ik veel na over wat ik zelf zou willen qua woonsituatie en ondanks dat ik op een super leuke plek midden in de oude stad woon, mis ik de natuur en zou ik graag met mijn vriend het roer om willen gooien. kleiner, minder spullen, minder kosten en daarom meer tijd voor meer kunst en natuur.. Hoe meer tiny houses ik bekijk, hoe enthousiaster ik wordt..!!

  Om mijn vriend ook een beetje hiervoor "op te warmen" zouden we heel graag eens bij 1 of 2 huisjes te kijken. Heeft iemand enig idee of dat ergens kan .. Of dat een huidige bewoner voor zoiets open staat?

  Groetjes!
  Sarina

 22. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!