Stel je even voor

 1. ‹ Ouder
 2. vorig jaar

  Hoi Allemaal,
  Ik ben Carola uit Rotterdam. Zelfstandig verpleegkundige en na jaaaaren weer terug in Nederland. Ik heb voornamelijk in Indonesie gewoond. Ik ben een redelijke nieuwe tiny house liefhebber en zou graag mogelijkheden ontdekken in Zuid Holland. Het liefst natuurlijk, zoals bijna iedereen, in de natuur, zelfvoorzienend en klein. Ik ben heel benieuwd waar deze reis naartoe gaat!

 3. Hoi Allemaal,

  Ik ben Stefan uit de buurt van Rotterdam. Op dit moment nog student, maar bijna klaar met de studie. Sinds een half jaar ben ik mij gaan interesseren in Tiny houses. Vooral de vrijheid en de lage kosten spreken mij erg aan. Als het er ooit van komt hoop ik mijn huisje helemaal zelf te bouwen en daar samen met mijn vriendin in te gaan wonen.

 4. Bewerkt vorig jaar door Anjanas

  Hi allemaal!

  Anja hier: 32 jaar, 2 katten, ICT-er en ik kom uit Den Haag. Sinds twee weken woon ik in Veenoord, Drenthe. Samen met een vriendin (Marlies) ga ik op zoek naar gelijkgestemden in de omgeving Emmen om samen naar de gemeente te gaan voor een locatie en hopelijk ook samen te bouwen.

  Eerst ga ik hier beginnen met mijn nieuwe baan, mijn rijbewijs halen, auto regelen en ondertussen heel hard sparen! Hopelijk kan ik over 6 - 10 maanden beginnen met bouwen. Ik heb er 2 jaar voor uitgetrokken: in de zomer van 2020 wil ik erin kunnen wonen (helemaal af hoeft nog niet).

  Onze website is nog niet live, maar ik heb wel mijn persoonlijke blog: My Tiny Home (page) . Hier kan iedereen mijn avontuur volgen.

  Woon je in Drenthe / omgeving Emmen? Laat het ons weten! Misschien dat we iets met elkaar kunnen ondernemen :) info@anjavanhagen.nl

 5. Hallo allemaal,

  Ik ben HansMPL. Getrouwd met Karin. Wij willen als jong-gepensioneerden een klein TH kopen en deze als vaste woonlocatie gaan gebruiken. Meer met minder. Ook komt onze huidige woning dan beschikbaar voor de jongere mensen <doorstromen, plaats maken>. Wij zijn op zoek naar een lijst van gemeentes - als die er al is - waar je een TH permanent mag bewonen en dus mag inschrijven op die locatie. Wij stellen ons flexibel op m.b.t. de locatie, maar hebben een lichte voorkeur voor Limburg, Zuid Brabant en Zeeland. Licht, dus ook elders zijn wij in geïnteresseerd. Wens: aansluiting op nutsvoorzieningen als riool, water, elektriciteit.

 6. Hallo iedereen,

  Mijn naam is Luuk, ben 22 jaar oud en woon / werk (als webdesigner) in Arnhem. Ik ben al een tijd geïnteresseerd in het onderwerp en het plan is ook om in de toekomst mijn kamer in te ruilen voor een Tiny House. Nog geen idee hoe en waar ik dit ga realiseren, maar ik hoop via dit forum in ieder geval kennis op te doen en mensen met hetzelfde idee te leren kennen.

  Als er iemand meer info heeft over Tiny House projecten in de omgeving van Arnhem dan hoor ik het natuurlijk graag!

 7. Groetjes van Patrick (37) & Wilma (34) uit Schiedam, ook wij zijn al ruim 2 jaar aan het oriënteren en fantaseren een Tiny House. Halverwege dat proces en die gedachten werden wij verblijd door gezinsuitbreiding en ,belande onze Tiny House droom even in de vriezer. Het is nu dus Patrick, Wilma & Jaina (1,5) uit Schiedam geworden ;)

  De tijd is nu;

  Onze dochter is nu bijna 1,5 jaar oud en wij hebben een langetermijnplan voor de komende 10 jaar opgezet. Wij zetten ons huis deze maand te koop, hebben hobby's de deur uit gedaan en alles wat er nu nog in onze woning staat heeft voor ons geen waarde meer. Ook is de financiering gedekt en hebben wij een tijdelijke verblijfplaats bij familie weten te bemachtigen.

  Alles is nieuw en alles is spannend, en we krijgen veel kritiek over ons heen vanuit onze directe omgeving. Toch laten wij ons niet belemmeren en gaan we alles op alles zetten dit een realiteit te maken die perspectief, en vrijheid voor de toekomst van onze dochter biedt.

  We staan aan het front van een nieuw begin en nemen jullie graag mee tijdens deze reis, er komt binnenkort een website en een vlog en zullen hierin trachten een concrete documentatie te maken.

  Ik heb de neiging om een wall-of-tekst te schrijven dus voor nu moet ik het hierbij laten.

  Bedankt voor dit forum en al jullie toekomstige reacties, tips en wijsheden.

  Met bijzondere groeten,
  Jaina, Wilma & Patrick

  JWP.

 8. Heyhoi,
  Mijn naam is Ashley, 22 jaar. Heel graag leef ik zo simpel mogelijk, dit omdat het gewoon fijn is voor het brein ;) . Heel graag zet ik in een mooi natuurgebied een tiny home neer waar ik voor korte periode heen zou kunnen vluchten om tot rust te komen van het stadse leven

 9. Hallo allemaal, ik ben Monique, ik ben 55 jaar en woon in Arnhem. Mijn huurwoning is vorig jaar opgeknapt (op initiatief van de verhuurder) en voelt niet meer helemaal als thuis. Theoretisch heb ik nu meer ruimte, maar erg handig is het allemaal niet ingedeeld.

  Minder ruimte, handig ingedeeld, dat lijkt me wel wat. Vandaar dat ik me oriënteer op Tiny Houses en de mogelijkheden rond Apeldoorn en Arnhem.

 10. Hoi Allemaal, mijn naam is Heidi. Ik heb vier jaar geleden ongeveer al mijn spullen doorgegeven aan mensen die het konden gebruiken, op een koffer en een rugzak na en mijn huurhuis vaarwel gezegd en 3 jaar lang rondgereisd in Nederland om te kijken of de juiste plek er al is om een zelfvoorzienende tinyhouses~natuurlijke huizen woongemeenschap met biomoestuinen en biovoedselbos te creeren waar in Liefde geleefd wordt met alle levensvormen.
  Een plek waar mensen zelf al een bepaalde mate van hoog bewustzijn hebben om werkelijk in Liefde en Respect met elkaar en alle levensvormen samen te leven en samen te creeren. Essentieel.
  Ik heb de juiste plek tot nu toe nog niet ontdekt, woon tijdelijk even in een lief huisje met uitzicht op de prachtige rivier en oneindig liefdevolle bomen.
  Wel prachtig om te zien dat er de laatste 4 jaar heel veel meer tinyhouse en vergelijkbare initiatieven zijn ontstaan!
  Ik ben 7 jaar bezig met ontwerpen van biologische moestuinen en nu ook voedselbossen en sta open voor de juiste plek en de juiste mensen om samen in Vreugde mee te creeren. De bossen, Veluwe heeft een bijzondere plek in mijn hart en ook Schiermonnikoog, Haarlem, Bergen, de zee heeft een hele diepe plek in mijn hart. Resoneert dit ook met jouw Hart en Ziel dan kan je altijd contact opnemen met me via mijn email worldofwellbeingwonderandjoy@gmail.com
  Liefs en Infinite Blessings, Magic and Miracles, Heidi

 11. Hoi, ik ben Annemieke, 50 jaar en woon in Franeker. Samen met mijn vriend wil ik tiny gaan wonen in Friesland, het liefst in de omgeving Heerenveen. De bedoeling is om wonen te combineren met werken en ruimte te maken voor een praktijk. Hoe we dat gaan doen is nog niet duidelijk, we zitten nu volop in de oriëntatiefase.

 12. In a nutshell....wij zijn Antoon en Alexa en ons eerste tiny house was een WIBO 930 zeiljachtje, daar woonden wij op. Toen gingen we een maatje groter, geheel zelf gebouwd en daarop is onze zoon geboren. Daarna hebben wij vijf jaar in Zuid Afrika gewoond. Niet tiny, wel basic. Nu alweer 10 jaar in NL (was wat veiliger op dat moment), maar nu willen wij een tiny house project op ons land in Portugal beginnen. We spreken jullie graag en iedereen heel veel succes met alle ideeën en het bouwen!

 13. Hallo.
  Mijn Naam is Arjan E.
  Mijn ideaal is een Tiny house ergens in het oosten van het land. minimaal 10 meter boven de zeespiegel. Ook heb ik samen met gelijkgestemden Ecodorp plannen. We werken en leven vanuit de Antroposofie. De websites www.wortelvanleven.nl en www.ecodorpgelderland.nl worden vernieuwd. Er zijn weer nieuwe plannen. Mede door dat er nu meer mogelijk is met Tiny house.
  Noem me maar Elbert. mag ook.

 14. Hallo, ik ben Joost. Ik woon nu in een rijtjeshuis in Breda, maar ben aan het denken over een Tiny House. Enerzijds vanwege het milieu en anderzijds om mijn financiële lasten te verlagen. Het zou ideaal zijn als ik met de overwaarde op mijn huidige huis ergens hypotheekvrij in een Tiny House zou kunnen wonen. Met uiteraard zonnepanelen voor stroom, warmte en koken zodat ik alleen nog afhankelijk ben van water en riolering.
  Ben wel een beetje bezorgd of ik met mijn lengte van 1.95 in een Tiny House pas :-) Ik wil overal kunnen staan zonder te bukken.

 15. Hoi, ik ben Ellen en samen met mijn man en onze bijna 3 kinderen (in november wordt de derde geboren) gaan wij een Tiny house bouwen.
  We zitten nog in het begin van het proces, nu eerst de maten en soort trailer bepalen.
  Ik kom graag in contact met andere gezinnen met meer kinderen voor wat inspiratie;)

 16. Hallo,
  Ik ben Mariëlla en woon in Eindhoven. Nadat ik van de Portugese Camino ben teruggekomen heb ik besloten dat ik het roer echt om wil gooien, ik wil de natuur in in een klein huisje waar alles in zit wat ik nodig heb. En dat is helemaal niet veel, zo ondervind je als je weken uit een backpack leeft.
  Nu dus eerst aan het ontspullen, en ik wil echt stappen gaan zetten om een tiny house te realiseren voor mezelf, om rustig de overgang te maken rondom Eindhoven. Ik lees dat er initiatieven zijn in de regio, dus dat stemt me hoopvol!

 17. Hi iedereen!

  Mijn naam is Janneke, getrouwd met B en moeder van 2 dochtertjes (1,5 en 2,5 jaar oud). Momenteel wonen we in het prachtige Noord-Groningen in een grote huurwoning met vrij kleine tuin. Mijn partner en ik zijn van het avontuur en na 2,5 jaar lang doen wat er van nieuwe ouders verwacht wordt zijn we er klaar mee... We zijn onze "wilde haren" niet verloren en vergeleken met de gezinnen om ons heen zijn we nogal alternatief.

  Echt voldoening halen we uit onze "knutsel"projecten, zoals een moestuin, naar een speeltuin gaan, met onze kinderen in de modder spelen, samen met onze kinderen boekjes lezen. We zijn op zoek naar duurzamere alternatieven dan het kopen van een bestaande woning. Willen/ kunnen we off grid? Willen we een mobiele Tiny House, zoals ie bedoeld is? Of willen we toch settlen? We zijn dus nog erg zoekende en daarom lees ik ook met veel plezier dit forum door.

 18. Hallo allemaal,

  Mijn naam is Remi (v), ik ben 27 en woon in Utrecht. Eigenlijk is dit forum voor mij de eerste stap om mijn droom te gaan verwezenlijken in een tiny house te wonen. Vooral ook om uit te zoeken waar te beginnen. Ik heb altijd in de stad gewoond, maar begin de ruimte van het buiten zijn steeds meer te missen. Ook een reden waarom ik afgelopen jaar van baan ben geswitcht om buiten te werken ipv de hele dag binnen te zitten. Hierbij ben ik een BBL opleiding bos- en natuurbeheer begonnen en kom zo steeds meer te weten over de natuur. Het liefst zou ik in een gemeenschap komen te wonen, ik had al gezien dat er steeds meer verschijnen over heel Nederland. Komt om, echt iets om naar uit te kijken voor de komende jaren.

  Groetjes

 19. Bewerkt vorig jaar door Gege

  Ik ben Gea en ben sinds enkele maanden bezig met een Tiny house en wil in mijn mooie dorpje in de achterhoek blijven wonen. Ik heb al een gesprek gehad met de woningstichting en de gemeente het is nu afwachten tot de volgende vergadering en dan hoop ik meer te horen.

 20. Zo, hier ben ik dan: Rene, 38, Single. Van origine ben ik half-Tiroler / half-Nederlander en ben mijn hart verloren op Schouwen-Duiveland (Zeeland). Zou hier ook graag willen blijven, maar dan Tiny. Heb nu een best groot (en ook best mooi) koophuis en kan het ook wel betalen, maar ja... ik leef en werk bijna uitsluitend voor het huis. Veel onderhoud, schoonmaak, hoge kosten (jaren 30 huis, dus vraag niet naar isolatie) en omdat je alle ruimte hebt ook veel meer spullen dan nodig en geen overzicht meer.

  Een jaar of drie geleden ben ik via de minimalisme-beweging gaan volgen - en heb daar nog een heel eind te gaan. Uiteraard op YouTube opgezocht hoe anderen dit aanpakken en zo kreeg ik dan gauw de eerste Tiny House videos getoond en ik was direct verkocht.

  Onafhankelijk, voordelig, vrij en ook nog eens duurzaam. Mijns inziens de weg naar de toekomst en de oplossing voor vele grote problemen die wij hier hebben.

  Maar al gauw bleek, dat men in Nederland / Europa algemeen nog niet zo ver is. Van de verkaveling begonnen (kleinste lap grond op Schouwen is 200k+ EUR) over de bouwbedrijven (kennen het niet / kunnen het niet) tot regelgeving (mag gewoon - nog - niet) toe. Een grote ramp, wat ik zo ver kon vinden.

  Het is m.i. dus nog wachten. Als het dan zo ver is, ga ik dus volgens plan met de opbrengst van mijn huis een Tiny House kopen en daar mijn pensioen doorbrengen. Het liefst helemaal passief en off-grid. Van niemand afhankelijk zijn behalve mezelf. Hout, steen en glas als materialen, met een mooie veranda erbij en een schuurtje ernaast, waar ik lekker met mijn hobbies (oa houtbewerking en analoge fotografie) bezig kan zijn. Tenminste zo hoop ik mijn pensioen door te kunnen brengen. Als ik dat dan met misschien 70 jaar een keer mag... ;-)

 21. Hallo allemaal,
  Mijn naam is Suzanne en ik ben 43 jaar oud. Ik loop al een paar jaar met het idee rond om in een tiny house te gaan wonen. En toen ik een brief kreeg van de woningstichting dat ze over 2 jaar m’n appartement gaan afbreken en ik dus een vervangende woonplek moet gaan zoeken, werd het idee ineens een serieus plan. Ik ben een groot fan van de minimalistische levensstijl, dus dit past absoluut bij mij. Maar zoals velen weet ik niet goed waar te beginnen. Zoveel vragen en onduidelijkheden. Dus ik hoop via dit forum wat duidelijkheid te krijgen en hopelijk wat antwoorden. Ik woon zelf in Drenthe en als er een groep is die in deze omgeving wat wil opstarten dan wil ik mij graag aansluiten en helpen om iets van de grond te krijgen

 22. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!