Stel je even voor

 1. ‹ Ouder
 2. vorig jaar
  Bewerkt vorig jaar door TinyXL

  Hii,

  Wat een leuke berichten allemaal:)
  Ik wilde al langer iets posten op het forum maar tot nu toe nog niet echt de tijd voor genomen.

  wij zijn een stel van rond de 30 jaar en hopen einde van het jaar tiny te gaan wonen op een vaste standplaats voor een periode van ruim 9 jaar.

  De bouw van ons TinyHouseXL start over ongeveer 6 weken.. Waarom XL?;) Omdat onze trailer 9,5x3 meter is en daarmee ietsje groter dan de meeste trailers. Nog steeds klein, maar ik kan me voorstellen dat mensen ons huisje naast een huisje van 7 meter een soort villa op wielen vinden.

  Onze grootste wens was om ons eigen bed mee kunnen nemen en een slaapruimte te hebben waarin je kan staan. Hoe stom misschien, ik zag het niet zitten om ’s avonds kruipend via een smalle trap over mijn man heen, die uren eerder naar bed gaat, mijn bed in te moeten kruipen. Daarbij moet onze slaapruimte gescheiden zijn van het woongedeelte wegens het afwijkende werk en slaapritme tussen mij en mijn man.

  Na vele ontwerpen, met veel puzzelen en schuiven, bleek toch dat dit niet echt mogelijk was met de standaard rijbewijs BE-trailers, qua grootte en qua gewicht niet. Een hoge slaapkamer betekent dat je hier de badkamer niet onder kwijt kunt, deze moet je er dan weer naast plaatsen.

  De zoektocht naar een trailer van deze grootte, en de bijbehorende regels, was niet gemakkelijk, dit heeft maanden in beslag genomen. Uiteindelijk is dit gelukt bij een landbouwcarrosserie. Gelukkig, want onze slaapkamerwens is voor ons doorslaggevend geweest in het wel of niet tiny wonen.
  Voordeel van deze landbouwtrailer is, dat je ook minder rekening hoeft te houden met het gewicht, we kunnen er rijdend tot 7500kg totaal op plaatsen.

  Wij zijn super blij met het ontwerp van ons huisje hoe het nu is, met een slaapkamertje op ongeveer 1,00m hoog, hieronder een kruipruimte voor alle techniek, waar de waterfilters, de accu’s en een horizontale zonneboiler etc. netjes zijn weggestopt.
  Het badkamertje komt naast de slaapkamertrap en hiernaast is het woon/keukengedeelte. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg zover zijn!

  Groetjes:):)

 3. Hoi! ik had me ook nog niet helemaal voorgesteld ;)
  Ik ben Nathalie, 22 jaar en woon sinds deze maand volledig in mijn zelf gebouwde Tiny House On Wheels. Mijn huisje staat in Alkmaar op het weiland en het woont erg fijn. Het voelt groter dan ik had gedacht :). Vorig jaar december heb ik besloten om samen met mijn vader een eigen huisje te gaan bouwen. Mijn vader is erg handig en de andere optie was om te gaan huren (wat erg duur is op het moment).
  Zelf werk ik bij de bank/verzekeringskantoor en we zijn in de avonduren en de weekenden gaan bouwen. Erg veel gehad aan deze facebookgroep en veel inspiratie kunnen vinden. Afgelopen weken was het dan eindelijk zover om er in te kunnen wonen. Veel mensen zijn ook al langs geweest om te kijken en ik verbaas me over het enthousiasme.
  Ik heb recentelijk ook een instagram account aangemaakt (https://www.instagram.com/tinyhousenathalie/ ) en ben nog bezig met mijn website (www.nathaliesombroek.com ).
  Neem gerust een kijkje! :)

 4. Hoi, ik ben Ton 57 jr een globetrotter of te wel een wereldfietser. 3 jr geleden heb ik een lange fietsreis door Z.Amerika kunnen maken en bij terugkomst was mijn huis die verkoop stond verkocht en het gekochte appartement die in aanbouw was is tijdens mijn reis gestaakt door de aannemer. Bij terugkomst had ik geen huis meer, maar ja als je over de wereld trekt volsta je met een tentje die niet groter is dan 1.20 bij 2 (1100 gr) waarom ook dan niet tijdelijk in een tent en later in oud caravan van 4,5 bij 2 wonen, uiteindelijk 2,5 jaar gedaan tot dat ik mijn huis gebouwd was en kijk er graag op terug die mooie tijd. Sinds vorig jaar ben ik op zoek naar een mooi plekje ergens in de Achterhoek, Drenthe en Limburg naar een Tiny houses. Het concept van MillHomes staat mij goed aan. Al dat grote wat ik nu bezit doe ik niks mee vindt het zonde van tijd en geld en kan met weinig tevreden zijn. Ik sluit mij graag bij een ander aan of samen zoeken, overleggen met gemeente voor een plek energie neutraal.
  De komende maand vertrek ik naar Afrika, wederom genieten van een kleine ruimte.
  groet, Ton

 5. Beste,

  Heeft u nog interesse in een soort 'Tiny House'?

  Mijn naam is Arjan van de Watering, 21 jaar en woonachtig in Bergen op Zoom. Ik ben twee jaar geleden gestart met het idee om van zeecontainers (tijdelijke) huisvesting te maken. Uiteindelijk heb ik samen met mijn compagnons Jorn van Daele en Nathan Blommerde het voor elkaar gekregen om het idee te realiseren.

  Naar aanleiding van jullie berichten op dit forum neem ik contact op, omdat ik denk dat wij kunnen helpen! Ik zou ons product / bedrijf graag in het kort willen toelichten.

  Als startup genaamd Guwa hebben wij de intentie de markt te betreden met een innoverende manier van huisvesting, namelijk: containerwoningen. We willen ons onderscheiden door middel van duurzaamheid en keuzevrijheid. Inmiddels is dit product uitgewerkt en zitten we in een vergevorderd stadium wat betreft onderhandelingen met leveranciers. Dit betekent dat wij als bedrijf zo goed als klaar zijn om te beginnen. Met de containerwoningen spelen we in op het tekort van huisvestingsprobleem voor onder andere huisvesting.

  Guwa maakt containeroplossingen op maat. Zowel voor tijdelijke projecten als voor permanente gebouwen werken wij realisaties uit. Het is een nieuw woonconcept dat meegroeit met de samenleving of krimpt als dat noodzakelijk is. Wij bouwen dynamisch, met ongekende mogelijkheden. Gebaseerd op de gewenste situatie, aantal bewoners, comfort en design. Maar ook eindeloos aanpasbaar en blijvend inzetbaar. Ondernemen met oog voor de omgeving. Door de mobiliteit en functionaliteit van het product spelen wij eenvoudig in op elke situatie.

  Een van de voordelen is dat deze containerwoningen geen gebruik maken van gas. Dit betekent dat dit een milieuvriendelijke manier van wonen zal zijn. Daarnaast komt duurzaamheid naar voren in de keuze van de materialen die gebruikt worden voor de containerwoningen en het gebruik van LED-verlichting. Door middel van de gestandaardiseerde maat, zal de containerwoning gebruik maken van schroeffundering om de containerwoning eenvoudig te verplaatsen. Wij voldoen tevens aan de normen van het bouwbesluit.

  Ondanks dat een containerwoning een gestandaardiseerde afmeting heeft, bestaat er nog veel keuzevrijheid voor de klant. Zo is het uiterlijk van de woning volledig te bepalen door de klant, heeft de keuken meerdere apparatuur- en kleurmogelijkheden en is de betegeling van de badkamer en vloer naar wens in te richten. Tevens kunnen er, wanneer de klant dit wenst, raamdecoratie en zonnepanelen geplaatst worden.

  Ik hoop dat wij jullie voldoende hebben geïnformeerd over ons idee en zouden deze ideeën graag in een persoonlijk gesprek nader toelichten (waar nodig). Jullie initiatief om circulair economische huisvesting te realiseren is fantastisch, waarbij wij graag willen kijken hoe wij jullie hiermee verder kunnen helpen!

  www.guwahomes.com

  Met vriendelijke groet,

  Arjan van de Watering

 6. Hallo tinyhousers,

  Ik ben Wouter en ben op zoek naar een standplaats om te huren/ kopen in de regio Utrecht - Amsterdam - Almere. Een tijdje geleden heb ik behalve mijn fiets, al mijn spullen weg gedaan en ik merkte dat ik heel blij werd van de vrijheid en verlossing van allerlei papierwerk etc. Ik werk zelfstandig als fietsgids, artiest, geef workshops, lessen wiskunde en heb geen schulden of wat dan ook voor onnodige ballast.

  Graag kom ik in contact met andere enthousiastelingen, mensen die al offgrid wonen, of bezig zijn met een nieuwe woongemeenschap en veel natuurlijkere manier van samenleven

  Met vriendelijke groet,
  Wouter
  instagram.com/guidewouter

 7. Bewerkt vorig jaar door Charliefox

  Beste mensen,

  Ik ben Raymond, 58 jaar en woon samen met mijn vrouw, dochter en pleegdochter, beiden 17 jaar. Onze oudste dochter van 20 is sinds 'n jaar uitwonend en studerend in onze stad Amsterdam. Just ter info: Zij betaalt nu 508 euro voor 'n kamer van 6m2 op hospita basis, gezamenlijk gebruik van woonkamer/keuken en sanitair. Achterom kijkend leef ik eigenlijk al m'n hele leven tiny, vanaf mijn slaapkamertje in het ouderlijk huis.

  Ook nu wonen we alweer bijna 25 jaar in het 3-hoog achter 3-kamer appartementje van 55 m2 in de pijp Amsterdam. Geen enkel probleem. Onze dochters zijn er geboren en getogen. Buiten ons stulpje in Amsterdam hebben we in de weekenden en vakanties 15 jaren in 'n oude gepimpte stacaravan op het aloude camping Bakkum vertoefd.

  Sinds 2 jaren hebben we dat opgegeven en hebben er nu 'n tuinhuis van 25m2 op 300m2 grond voor in de plaats. Ongeveer 20 min fietsen van huis. Jaarkosten grond 'n schamele 600 euro. We kunnen er 365 dagen per jaar in, waarvan 6 maanden ook slapen. Geen riool, wél 'n septic tank. Voor gasfornuis en geiser hebben we gasflessen. Water hebben we van Waternet. Stroom, momenteel nog 12V, hebben we van zonnepanelen. Nu vooral in gebruik voor smartphones en tablet. Verder 'n lekkere houtkachel met oventje en buiten natuurlijk 'n grote vuurpot en BBQ.

  Kijkend naar onze eigen toekomst, van de ouders samen en de beide dochters afzonderlijk, volg ik al enige tijd de TH ontwikkelingen. Vind het zeer interessant en ook goed t.o.v. beschikbare ruimte en vooral ook de consumptie maatschappij. Less is more, vind ik.

  Ik denk dat de overstap naar 'n TH om permanent in te gaan wonen, voor ieder van ons geen grote stap zal zijn. Veel dingen uit het TH gebeuren doen we in feite al, incluis het leven op 'n klein oppervlak.

  Met vriendelijke groet,

  Raymond alias Charliefox

 8. Hoi allemaal,

  Ik ben Joost en erg geïnteresseerd in zelfvoorzienend of-the-grid leven. Een tiny house past hier perfect bij en ben dan ook actief opzoek naar mogelijkheden. Via dit forum hoop ik meerdere gelijkgezinden tegen te komen en eventueel mooie Tiny House projecten in Nederland te bezichtigen.

  Zelf leef ik regelmatig off-the-grid met mijn zelfbouw buscamper. Ik heb meerdere off-the-grid projecten in Nederland en Portugal bezocht welke mij enorm geïnspireerd hebben.

  Wie weet tot ziens!

  Joost

 9. Hallo!

  Ik ben Stan, 30 jaar uit Eindhoven en zou dolgraag een Tiny House willen realiseren. Mijn inziens is het DE oplossing om de woonlasten te verlagen en daarbij ook een flink steentje bij te dragen aan de energietransitie / terugdringen van broeikasgassen. En een Tiny House past binnen de flexibiliteit ten aanzien van werk/carrière en daarmee kan ik tevens mijn droom uit laten komen om mijn 'eigen huis' te bouwen/ontwerpen. Zoveel redenen om dit te realiseren.

  Ik heb het idee om een Tiny House te maken die met een normale vrachtwagentrailer te transporteren is, een lading die voldoet aan de wettelijke eisen. Bovendien moet deze uit te breiden zijn naar een groter woonhuis mocht dat in ons leven passen vanwege bv. kinderen in de toekomst en uiteraard zo energie efficiënt mogelijk.

  Op dit moment woon ik met zn 2en in een rijtjeshuis van 42 m2 voor €875,- per maand. Maar een andere kant kan ik voorlopig niet op, hopelijk biedt een tiny house een mogelijkheid/toekomst. Probleem wat ik nu zie is ruimte en hypotheek/financiering, zelf ben ik natuurlijk aan het sparen maar dat gaat niet snel genoeg.

  Groet,

  Stan

 10. Hi,

  Ik ben Yvon uit Lochem, 30 jaar en momenteel bezig met het ontwerpen van mijn TH. Momenteel woon ik ook al klein, maar niet op de plek waar ik graag zou willen wonen: in het groen en aan de goede kant van de IJssel.
  Eerst maar eens het ontwerp af en dan verder met de precieze locatie.

 11. 9 maanden geleden
  Bewerkt 9 maanden geleden door nathalie19966

  Hallo allemaal!

  Ik ben Nathalie :). Ik woon op het moment in mijn eigen gebouwde Tiny House in Alkmaar. Nu hebben we het plan om nog een Tiny House te maken maar dan ingericht als werktuimte/praktijkruimte ipv een woning. Het gaat sowieso gebeuren en deze gaan we ook verhuren aan beginnende ondernemers. Het plan is om deze in de toekomst meer te gaan maken.

  Vind je het een leuk idee en wil je ons helpen om de tiny thuispraktijk te realiseren?
  Je kan gemakkelijk €5 of meer doneren --> www.nathaliesombroek.com/tiny-thuispraktijk/
  Alles is welkom. Ook kan je langskomen in mijn al bestaande Tiny House of kijken tijdens de bouw van de Tiny Thuispraktijk.

 

of Meld je aan om te reageren!