Zelf afbouwen

 1. 3 jaren geleden

  Beste allemaal,

  Ik zag op de belgische site van http://www.tinyhouseprojects.org/diy dat zij een lege 'Schelp' kunnen bouwen, om daarna zelf in te richten/ afbouwen voor € 15000.
  Maar is dat wel zo handig ? goedkoop is vaak duurkoop zeggen ze in Nederland. Bovendien zonder zonnecollectoren en installatie kun je er ook niet 'alvast in gaan wonen'. Om pas daarna het interieur af te bouwen. Wie heeft hier een idee over ?

  gr anne, maastricht

 2. Het is ideaal voor de mensen die niet weten waar ze moeten beginnen en toch een beetje handig zijn. Maar als je die schelp weer moet openbreken omdat je elektra kabels wilt aanleggen, dan is het geen oplossing. Ik ben er zelf ook over aan het nadenken om op deze manier casco's te gaan aanbieden. Maar dat soort praktische zaken moet je wel inbouwen. Uiteindelijk zal ieder huisje maatwerk moeten worden aangezien iedereen andere wensen heeft. Het is dus nog de vraag of het aantrekkelijk genoeg is zodat er een markt voor zal ontstaan.

 3. Dat is voor het skelet, met zeer weinig fratsen. Ik ben al een tijdje aan het bouwen, ik plaats vandaag mijn laatste order voor hout en plaatmateriaal, folies e.d. en dat is al bijna € 2.500 euro. En de trailer is € 3.750. Prima, ik heb dan een fatsoenlijke nagelpistool gekocht uit de VS, maar dat scheelt tijd. Ik doe het part-time en om dan veel met de hamer te gaan doen is best leip. Het kan prima, maar het is best veel werk. En hoe meer dingen als kozijnen en lofts je hebt, hoe meer werk het wordt. Als je alles van te voren exact weet en je hebt het gelijk dat al je materiaal inclusief trailer maatvast zijn met een uiteindelijke tolerante van <10mm (wat het allemaal niet is) dan besteed je een volledige dag met zagen en misschien twee dagen met het in elkaar timmeren van het frame. Uiteraard heb je dan een loods met voldoende ruimte. Een tweede persoon is handig, vooral om delen of hele muren verticaal te leggen. Ik doe alles in mijn eentje en dat kost af en toe wat extra hout en moeite, maar het kan.