Tiny houses Limousin (F)

 1. 3 jaren geleden

  Bij mij in de buurt is er zat nog betaalbare grond voor zelfbouw huizen, ook TH.
  Weinig papierwerk, geen architect of berekeningen nodig, geen inschrijving burgerlijke stand (is er niet).

  Kijk bijvoorbeeld bij ons op www.vastengoedfrankrijk.nl of op elke andere Franse site (bv. www.leboncoin.fr )
  Bijvoorbeeld dit mooie recreatieterrein van 19Ha voor € 52.000, geschikt voor een tiental TH. http://www.vastengoedfrankrijk.nl/nl/woning/hautevienne/1876-c/53441

  Wij kunnen voor ALLE Franse makelaars advertenties bemiddelen voor dezelfde prijs als in de advertentie, voor particuliere advertenties rekenen wij een kleine toeslag. De enige voorwaarde is dat wij het eerste contact leggen (= onderlinge makelaars overeenkomst).

 2. Dit is Tiny House Nederland Paul, niet Tiny House France ;)
  En dit forum is niet bedoeld om reclame te maken.

 3. Bewerkt 3 jaren geleden door Paul

  Het is niet om reclame te maken maar om te laten zien dat er in de Limousin (nu nog) veel meer mogelijkheden zijn om zelf een huis te bouwen dan in Nederland.
  Als je in Frankrijk een Tiny (vakantie) huisje wilt bouwen kan dat als Nederlander, je hoeft er niet voor te emigreren. Gewoon een stuk grond kopen, zelf een ontwerp maken en een bouwvergunning aanvragen, 2 maanden wachten en als je niks hoort is de vergunning verleend en kan je beginnen met bouwen.

  In Nederland is dat zo goed als onmogelijk vandaar nu al die THOW plannen, maar dan, waar laat je die?

  Dat ik een link naar onze website heb geplaatst is zuiver informatief bedoeld, mijn vrouw is nou eenmaal makelaar. Van ons kun je eerlijk advies verwachten, langskomen en met oud klanten praten op onze twee wekelijkse kennismakings-apéro, dan kun je je eigen oordeel vellen en kijken of de Limousin wat voor je is.
  Maar je kan die link gewoon weghalen en belangstellenden mij hierover vragen stellen via jullie website of langskomen om te kijken waar ik mee bezig ben.

  We kennen hier veel mensen die zelf een (bv. strobalen) huisje (ver)bouwen en zelfvoorzienend willen zijn omdat dat in Nederland nou eenmaal niet kan. Eerst komen ze alleen voor vakanties maar later verhuizen de meesten. Zelf ben ik hier ook zo bezig.

  Dus als je een Tyni huis wilt bouwen en het lukt maar niet in Nederland, probeer je kansen in de Limousin ;) waar er nog veel vrijheid voor zelfbouwers heerst.

 4. Ja dat raakt aan het punt waar ik (nu op Curacao wonend) tegen aan loop: Nederland is klein en vol en daarom is er heel veel vastgelegd in regels. Ik zou het liefst ergens in een weiland met bosje gaan staan, samen met nog een stuk of wat mensen/ tiny homes op wielen. Ik merk dat ik erg terugdeins voor gemeentes/voorwaarden e.d. Ik zie me niet in een rijtje staan ergens, als op een camping met stacaravans. Vandaar eerdere ideeen over Belgie en over Portugal. SToevallig vandaag las ik 2 berichten over Frankrijk. Als land nooit aan gedacht maar de beschrijvingen spreken me zeer aan moet ik zeggen.

 5. Kom eens langs en kijk rond of het iets voor je is ;)

 

of Meld je aan om te reageren!