Kopen land en opdelen?

 1. 3 jaren geleden
  Bewerkt 3 jaren geleden door Jan-Willem

  Voor zover ik het heb kunnen uitzoeken ligt het heel erg aan het bestemmingsplan dat hangt aan een stuk land. En vaak zal de bestemming wonen ook verder gedefinieerd zijn in een percentage van het land en soms zelfs in een kader aangegeven. Het verdelen van plotjes kan dan best lastig zijn.
  Je zult je ook moeten houden aan het bouwbesluit en dus minimaal 18m2 verblijfsgebied bouwen. Waarvan minimaal 55% een verblijfsruimte moet zijn en minimaal 1 ruimte 11m2 en 3m breed. Alle andere ruimtes moeten minimaal 1,8m breed zijn. Het is dus theoretisch mogelijk om 1 huisje te bouwen van 4,5m bij 4m met daaromheen Tiny Houses van minimaal 1,8m bij 1,8m. (binnenmaat)
  Stel je Tiny Houses worden gezien als woonwagens dan moet het stuk land de bestemming recreatie hebben. Dan mag je er in de winter niet wonen. (edit: heeft fact check nodig)
  Kortom, de regelgeving houdt alleen rekening met "studentenwoningen" als kleinste optie en niet met Tiny Houses. Het is dus zaak om genoeg draagkracht op te bouwen om deze regels aangepast te krijgen binnen de gemeentes.

 2. Hey Dennis,

  Kan die ruimte een schuur zijn? dus niet perse een verblijfsruimte maar voor opslag van bijvoorbeeld gereedschap voor de moestuin etc.

  En als je met zijn alles grond mag kopen maar je het niet mag opdelen onder de mensen (en opdelen bedoel ik meer van met zijn vieren of vijven ieder een tiny house neerzetten in een goede opstelling dat iedereen privacy heeft) wat mag je dan wel met die grond?