In mijn beleving past het heel goed bij de visie van een tiny house: Blij zijn met minder. Dus ook minder stroom. En als je dan af en toe zonder zit dan is het maar zo. Het is dan de kunst om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van stroom, wat volgens mij heel goed haalbaar is.
Wat betreft water begin ik toch wel een beetje te twijfelen. Het zuiveren van water is wel leuk, maar voor drinkwater is dit zelfs verboden. Toevallig hoorde ik vandaag hoeveel er mis kan gaan als het zuiveren niet goed gaat. Dan is een wateraansluiting lang zo gek nog niet.
Wat betreft afvalwater is het heel simpel, ecologische zepen gebruiken en de urine aanlengen. Dat is zelfs goed voor de planten. En voor deel 2 kun je eenvoudig composteren en dan na een half jaar tot een jaar ook gebruiken voor de planten.
Dan kom je aan bij de laatste fase en dat is zelfvoorzienendheid. Verzorgen van je eigen groente e.d. Ik zie daar wel een mooie uitdaging in. Alles om zoveel mogelijk voor jezelf te kunnen zorgen. Altijd handig als er een zombie uitbraak komt ;)