Koelbox koel houden

 1. 2 jaren geleden

  Dit is waarschijnlijk een heel simpele vraag, maar ik heb geen kampeer-ervaring en ik kon het antwoord ook niet vinden op Google.

  Stel het is winter en je hebt een koelbox buiten je huisje staan. Is het dan mogelijk dat hij koel blijft als je er 2x per week nieuwe ijsblokjes (van de supermarkt) ingooit? Zodat je er dus maximaal 3/4 dagen lang een aantal pakjes vlees in kan bewaren?

  Ik denk namelijk dat ik niet helemaal zonder koeling kan, maar ik denk dat ik (in de winter) het gebruik van gekoelde producten wel tot zo'n kleine hoeveelheid kan beperken dat ik maar hoogstens 2x per dag iets uit de koeling nodig heb. (bijvoorbeeld alleen om voor het koken wat vlees te pakken en daarna wat restjes eten te bewaren voor de volgende dag). Om daarvoor dan een koelkast in mijn verwarmde huisje te zetten, lijkt me dan wel weer erg zonde van alle energie die dat kost, vooral omdat er in de winter al niet veel zonne-energie is en je al veel nodig hebt voor verwarming. In zonnige zomermaanden lijkt het mij daarentegen wel handiger om de koelbox voor meer dingen te gebruiken en ook binnen zetten en aan te sluiten op elektriciteit.

  Ik begrijp dat steeds ijsblokjes kopen totaal geen voordelige optie is, maar ik vraag me vooral af of het mogelijk is? De ijsblokjes zouden bijvoorbeeld ook vervangen kunnen worden door een (gezamelijke) vriezer elders met koelelementen om maar wat te noemen...

 2. Bedankt voor de tip! Ik kwam daardoor deze Instructable tegen. De zelfgemaakte koelbox werd in de zon in een warme auto geplaatst en volgens de schrijver bleef de temperatuur wel 4 dagen goed. Dat kan ik me bijna niet voorstellen, maar wie weet. :)
  "After running the box in the car for a few weeks, I can say the calculations are pretty accurate. The ice blocks come out of the fridge at 14dF. With 4kg of ice, it can easily maintain acceptable temperatures for four days even when it's opened four-six times per day."

  Dat lijkt me dan inderdaad een veel betere optie dan een gewone koelbox, want ik las ook dat veel mensen die op reis zijn hun eten maar 1 dag in een (gewone) koelbox bewaren.