Help! Welke indeling...

 1. 2 jaren geleden

  Het huis van Anna heeft 2 lofts, 1 aan elke kant. Om te zorgen dat het geen hokjes worden moet je goed rekening houden met licht/ramen, anders wordt het zo'n opgesloten gevoel.
  http://www.50pluswijzer.nl/allereerste-tiny-house-in-bergen/

  Ik weet niet wat het gewicht is van Anna's huisje, het wordt niet verplaatst dus daar is geen rekening mee gehouden.
  Maar met 8,40 moet je sowieso al flink gaan rekenen en heel goed letten op het gewicht.

 2. Waarom zouden twee lofts het gewicht dramatisch verhogen? Ik kan niet inzien hoe dit kan. Ik heb het frame net af van mijn tiny house met twee lofts die een volledige meter uitsteken. En ja, een frame van 50x100. Misschien is dit overkill, maar 69x44 voelt wat meh aan en zoveel win je er niet mee. Het is al vaker geschreven op dit forum, even afgezien wat voor inhoud (koelkasten e.d.) je wilt plaatsen, het plaatmateriaal op je frame zal veruit het meeste je gewichtsbudget beinvloeden. Ik heb ook de keuze moeten maken om alleen binnen multiplex of populierenplaten te plaatsen en buiten alleen dampfolie en rabatdelen.

  Glas is zwaar? Valt reuze mee. Ik heb kunststof kozijnen met dubbelglas en dat weegt echt niet bijzonder veel i.v.m. de rest.

  Ik heb een persoon gehad die met twee kleine kinderen in een tiny house wilde wonen. Is allemaal geen probleem, maar je zult moeten accepteren dat iedereen een stuk minder privacy heeft. Dat heeft weinig met de bouw te maken, maar een consequentie van klein wonen. Afhankelijk van hoe groot je je woonkamer wilt hebben, zou je onder een van de lofts een full-size kamer kunnen maken. Onder de andere loft badkamer, keuken en gezamenlijke eetmogelijkheid/woonkamer. Een loft is voor jou en de andere loft voor de jongste. Je kunt best veel privacy creeren door dunne wandjes te maken met geluidsdempend materiaal en gordijntjes.

  Of, als je wat inventief en handig bent, kun je een verrijdbare wand maken. Als je veel tijd hebt, zoek eens op Tiny House Nation en kijk zoveel als je kunt voor inspiratie.