Verzekeren

 1. 3 jaren geleden

  Een samenvatting van de Facebook groep: De vraag, hoe jouw Tiny House / Trailer te verzekeren. Een lastige vraag waar we allen mee te maken zullen krijgen. De belangrijkste vraag is dan eigenlijk: Wat en waarvoor wil je je verzekeren?
  De meest eenvoudige manier van verzekeren is natuurlijk zelf geld opzij te zetten en te sparen om mogelijke tegenslagen op te vangen zoals: inbraak, diefstal, schade, brand, etc.
  Voor schade aan derden (stel je rijdt ergens tegenaan) ben je verzekerd via je WA-autoverzekering of WA+casco in het geval van de combinatie met trailer. Je kunt natuurlijk ook een bedrijf inschakelen voor het vervoer. Die zijn ook verzekerd voor wat zij vervoeren.
  Marjolein heeft een CAR constructie verzekering afgesloten voor de bouw, duur geintje (600,-) maar als het huisje half klaar zou zijn en dan zou af fikken zou ze verder van huis zijn, letterlijk, zo redeneerde ze. Vervoer zat er bij inbegrepen. Nu heeft zij een Oom verzekering voor brand etc.
  Philip Pelgrom komt uit de live concerten/entertainment wereld. Daar hebben ze productieverzekeringen etc voor transport en zaken op locatie. Hij gaat het e.e.a. uitzoeken.
  Het is ook mogelijk om je Tiny House te laten verzekeren als caravan mits deze door de RDM keuring komt.
  ASR doet op dit moment geen Tiny Houses verzekeren, maar houden de trend wel in de gaten. Dus wellicht dat er in de toekomst meer opties zullen komen.
  Tot zo ver de samenvatting. Als er mensen zijn die meer weten of meer kunnen betekenen dan is dit het platform om je te laten horen ;)

 2. http://www.lastpointverzekeringen.nl/

 3. "Uw inboedel bestaat uit alle spullen die u meeneemt, wanneer u bijvoorbeeld gaat verhuizen."

  In dat geval, is ons hele huis inboedel. Maar ik heb toch het idee dat ze dat niet bedoelen.

 4. Het gaat er natuurlijk om ofje een opstalverzejering kunt krijgen. Wa is verplicht als je de weg opgaat, maar opstal en inboedel krijg je toch alleen als je een adres hebt. Heb je eigen adres voor je tiny house, dan ben je klaar.

  Dit is mijn inziens meer een probleem war betreft gba en kadaster. Gewoon verzekering opbellen en vragen om dit te verzekeren, net als bij dure verzamelingen.

 5. Je hoeft niet te verzekeren, dan bespaar je nog meer geld.

 6. Wij hebben ooit gebruik moeten maken van onze inboedelverzekering. Om de kosten ging het niet, maar al het werk dat ze uit handen namen scheelde zoveel tijd dat ik me daar graag voor wil verzekeren.

 7. Daar heb je wel een punt. Desalniettemin vind ik wel dat je met een inboedelverzekering gauw oververzekerde ben. Daar moet je in elk geval wel voor waken.

 8. Ja inderdaad, ze gaan uit van een standaard bedrag en als je zelf niets regelt dan betaal je vaak te veel. Zeker omdat TH-ers vaak al minder spullen hebben, of minder dure spullen hebben dan gemiddeld. Ik heb echt moeten uitleggen dat ik geen 10 broeken van €100 in de kast had liggen, maar broeken van €3 van de kringloop.

 9. Loont het dan wel om te verzekeren?

 

of Meld je aan om te reageren!