Een samenvatting van de Facebook groep: De vraag, hoe jouw Tiny House / Trailer te verzekeren. Een lastige vraag waar we allen mee te maken zullen krijgen. De belangrijkste vraag is dan eigenlijk: Wat en waarvoor wil je je verzekeren?
De meest eenvoudige manier van verzekeren is natuurlijk zelf geld opzij te zetten en te sparen om mogelijke tegenslagen op te vangen zoals: inbraak, diefstal, schade, brand, etc.
Voor schade aan derden (stel je rijdt ergens tegenaan) ben je verzekerd via je WA-autoverzekering of WA+casco in het geval van de combinatie met trailer. Je kunt natuurlijk ook een bedrijf inschakelen voor het vervoer. Die zijn ook verzekerd voor wat zij vervoeren.
Marjolein heeft een CAR constructie verzekering afgesloten voor de bouw, duur geintje (600,-) maar als het huisje half klaar zou zijn en dan zou af fikken zou ze verder van huis zijn, letterlijk, zo redeneerde ze. Vervoer zat er bij inbegrepen. Nu heeft zij een Oom verzekering voor brand etc.
Philip Pelgrom komt uit de live concerten/entertainment wereld. Daar hebben ze productieverzekeringen etc voor transport en zaken op locatie. Hij gaat het e.e.a. uitzoeken.
Het is ook mogelijk om je Tiny House te laten verzekeren als caravan mits deze door de RDM keuring komt.
ASR doet op dit moment geen Tiny Houses verzekeren, maar houden de trend wel in de gaten. Dus wellicht dat er in de toekomst meer opties zullen komen.
Tot zo ver de samenvatting. Als er mensen zijn die meer weten of meer kunnen betekenen dan is dit het platform om je te laten horen ;)