Tiny House Lifestyle

 1. 2 jaren geleden

  @KoenDerksen Ik denk dat 'anders leven' de juiste term is. Of je nu in een karntonnen doos, een TH(OW), een flat, een rijtjeshuis of op Het Loo woont, uiteindelijk heb je in de basis allemaal dezelfde spullen nodig. Denk hierbij aan een bed, een bord, een pan, bestek, een stoel, een tandenborstel enz.

  Daarnaast zal er nog een stapel functionele spullen zijn. Niet direct basis, maar wel erg handig om te hebben. Denk hierbij aan een pasje voor de bibliotheek of een laptop.

  Als laatste heb je nog die groep overbodige spullen. Denk aan een enorme kast vol boeken die je ook gewoon van de bibliotheek kan lezen.

 2. @Jan-Willem Mijns inziens heb je in een TH(OW) in de basis niet minder spullen als in een gewoon huis. Sterker nog, als ik met mijn rugzak op mijn rug de natuur in trek om tot mijzelf te komen heb ik alles bij me wat ik nodig heb en thuis ook gebruik. Blijf ik gewoonlijk 1 of 2 nachten weg, maar ben ook wel langere periodes weggeweest. Als ik zie wat ik in mijn rugzak heb zitten, ben ik ervan overtuigd dat ik nog heel veel dingen uit jouw toekomstige THOW kan halen en jij in de basis nog steeds alles hebt wat je nodig hebt.

  Waar de bewoners van een TH(OW) relatief gezien meer spullen hebben, gebruiken bewoners van een TH(OW) relatief gezien minder energie.

  Of ze ook minder afval hebben weet ik niet, dat is heel erg afhankelijk van je levensstijl. Familie van mij heeft een joekel van een huis, maar hun vuilcontainer wordt iets van 1 keer per jaar geleegd. Reden, ze leven compleet van wat hun land hen bied en slaan alles op in de kelder van hun woning.

  Als laatste nog 1 puntje wat echt een nadeel is van klein wonen. Wij besparen jaarlijks duizenden euro's door van veelgebruikte producten grote voorraden in te slaan. Dat gaat je bij een TH(OW) echt niet lukken, want dan breek je je nek over de rotzooi die overal ligt te slingeren.