Tiny House Lifestyle

 1. 2 jaren geleden

  Ik denk dat een 'tiny house' bewoner relatief meer spullen heeft dan iemand in een groot huis. Dus dat is ook niet helemaal waar.

 2. @KoenDerksen @Vrijbuiter hoezo niet?

  @Vrijbuiter Ik denk dat een 'tiny house' bewoner relatief meer spullen heeft dan iemand in een groot huis. Dus dat is ook niet helemaal waar.

 3. @Jan-Willem Mijns inziens heb je in een TH(OW) in de basis niet minder spullen als in een gewoon huis. Sterker nog, als ik met mijn rugzak op mijn rug de natuur in trek om tot mijzelf te komen heb ik alles bij me wat ik nodig heb en thuis ook gebruik. Blijf ik gewoonlijk 1 of 2 nachten weg, maar ben ook wel langere periodes weggeweest. Als ik zie wat ik in mijn rugzak heb zitten, ben ik ervan overtuigd dat ik nog heel veel dingen uit jouw toekomstige THOW kan halen en jij in de basis nog steeds alles hebt wat je nodig hebt.

  Waar de bewoners van een TH(OW) relatief gezien meer spullen hebben, gebruiken bewoners van een TH(OW) relatief gezien minder energie.

  Of ze ook minder afval hebben weet ik niet, dat is heel erg afhankelijk van je levensstijl. Familie van mij heeft een joekel van een huis, maar hun vuilcontainer wordt iets van 1 keer per jaar geleegd. Reden, ze leven compleet van wat hun land hen bied en slaan alles op in de kelder van hun woning.

  Als laatste nog 1 puntje wat echt een nadeel is van klein wonen. Wij besparen jaarlijks duizenden euro's door van veelgebruikte producten grote voorraden in te slaan. Dat gaat je bij een TH(OW) echt niet lukken, want dan breek je je nek over de rotzooi die overal ligt te slingeren.

 4. @Janwillem Dat minimale aan spullen is juist het relatieve begrip. Waar je ook woont, een bestek is altijd handig. En inderdaad, ik zal geen bad op mijn rugzak meedragen, maar die heb je ook niet nodig in een TH(OW). Maar ik neem soms wel een douche mee.

  Ik denk dat @Yvette het precies verwoord wat ik bedoel. Ze heeft geen zin om haar slaapmatje uit te rollen en te koken op een Primusbrandertje. Ze ligt kennelijk liever op een matrasje en kookt op een klein kookstelletje. Uiteindelijk liggen we nog steeds beiden op een matrasje en koken we beiden ons potje op een kookstelletje. Dus beiden hebben we nog steeds 2 dingen bij ons.

  En daarin maakt het geen verschil hoe groot je woont, want als je in een woning van 1000m3 woont, dan slaap je nog steeds op een matras en kook je nog steeds op een kookstelletje.

  Jouw opmerking van multi-inzetbare objecten is daarmee wel zo'n uitstekend voorbeeld van een TH(OW) leefstijl.

 5. Dan kunnen we misschien ook stellen dat de levensstijl in een tiny house ook over comfort gaat. Goede isolatie, fijne warmte opwekking, bad/douche, degelijk kooktoestel, lekker matras. Allemaal dingen die in een kampeersituatie toch in mindere kwaliteit aanwezig kunnen zijn. Vanwege reisgemak.
  Het is natuurlijk wel zo dat comfort voor iedereen een andere betekenis heeft. De een vind een primusbrandertje genoeg, de ander heeft graag een 5 pitsbrander. Uiteindelijk is er in een tiny house niet genoeg ruimte om teveel comfort toe te passen. Je zult dus toch prioriteiten moeten stellen. En dat vind ik zo leuk aan alle verschillende huisjes. Iedereen vind weer iets anders belangrijk.
  Misschien kunnen we dan ook zeggen dat een tiny house de identiteit van de bewoner(s) goed tot z'n recht kan laten komen.