Tiny Houses in Heemskerk

 1. 3 jaren geleden

  Afgelopen vrijdag hebben we een heel verhelderend gesprek gehad met gemeente Heemskerk. De ambtenaar aldaar was naar de info-avond in Alkmaar geweest, vond het een heel tof idee en is ermee aan de slag gegaan. Toen wij daarna contact opnamen sprong hij een gat in de lucht (zo kan het dus ook), want door ons kan hij aantonen dat er echt behoefte is.
  Op dit moment ligt het weer bij deze of gene die er een zegje over moet doen, daarna moet het weer verder en dan pas kan er gekeken worden of er locaties mogelijk zijn en hoelang dat nog gaat duren.
  Nog geen plekje, dat zou wel heel rooskleurig gedacht zijn, maar wel heel enthousiaste medewerking! Ook gemeente Beverwijk is er mee bezig, helaas nog niet in samenspraak, maar wie weet wat daar van gaat komen. Gemeente Uitgeest stond er helaas niet open voor.
  We kregen wel de tip om ook in Zaandam/Zaanstad te kijken, voor ons geen optie, maar misschien wel voor een ander?

  We zoeken nog mede Tiny Housers in de omgeving Heemskerk en Beverwijk, als je geïnteresseerd bent horen we het graag!

 2. Hoi Yvette,

  Ik ben zelf woonachtig in Heemskerk en vind dat tiny houses wel erg interessant om eens nader te onderzoeken. ik heb nu een huurwoning maar zou graag wel een eigen huis(je) willen maar de huizenmarkt bied binnen mijn prijsklasse nou niet echt heel veel soeps. als er een mooi stukje groen is in omgeving van Heemskerk en Beverwijk waar je een tiny house neer kan zetten met een kleine investering (hypotheek) voor koop grond + een tiny house woning zou ik daar wel voor openstaan.

  Hou me maar op de hoogte als er ontwikkelingen zijn binnen de gemeente. Lage lasten en meer leef plezier wil toch iedereen.

 3. Bewerkt 3 jaren geleden door Yvette

  Wat leuk Giedo!
  De grond voor Tiny Houses, als we dat kunnen vinden, zal waarschijnlijk huur worden. Nog meer vrijheid! Het huis is dan wel van jezelf, zelf laten bouwen of kant en klaar kopen is een mogelijkheid.
  Ik zal updates hier posten.

 4. Super Yvette! Hoe heet die man ook al weer? Hij heeft me gesproken op de avond in Alkmaar en ik heb 'm mijn kaartje gegeven, hij zou contact opnemen maar dat heeft hij nooit meer gedaan. Ik heb z'n naam niet onthouden ;)

 5. Fred Phlippeau. Ik mail je zijn gegevens wel even.

 6. Hi Yvette, wat leuk! Ik ben zeker geïnteresseerd.

 7. Super Iwan, je kan even via Regenbooghuisje.com een bericht sturen, dan heb ik je e-mail en hou ik je op de hoogte. Als het goed is horen we deze maand meer van beide gemeentes.

 8. Ik woon in Beverwijk en heb zeker belangstelling!
  sinds het eerste bericht in juli zijn er nauwelijks updates. Er zal toch wel iets gebeurd zijn in Beverwijk/Heemskerk?

 9. Hoi!

  Er is genoeg gebeurd, maar we zijn echt stikdruk met bouwen, werk en studie. We zullen aankomende week (lang leven de herfstvakantie...) contact opnemen met beide gemeentes om te kijken hoe het er voor staat. Je kan me ook even mailen, of ik jou als je dat goed vindt. Met een groep staan we sterker dan alleen.

 10. Hoi Yvette,

  Ik ben erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van Tiny houses in de omgeving van Heemskerk en zou ook graag op de hoogte blijven. Ik en mijn vriend dromen ervan om klein en vrij te leven, alleen mag het nog op zo weinig plekken. Ik zou graag in contact komen met je!

 11. "Ambtelijk gezien staan alle neuzen dezelfde positieve richting uit. Dat is dus goed nieuws. Wel zijn er nog hobbels te nemen over de wijziging bestemmingsplan en de stedenbouwkundige randvoorwaarden.

  Binnenkort dient mijn collega Eppo Oosterhoff een collegeadvies bij burgemeester en wethouders in om dit fenomeen verder binnen de gemeente Heemskerk een plaats te geven."

  Dus het gaat traag (wat we natuurlijk hadden verwacht), maar het is in ontwikkeling. Van Beverwijk moeten we nog antwoord krijgen. Ze zijn iets minder in het contact houden en zoeken het het liefst zonder ons uit. Ik zoek nog een manier waarop jullie contact met ons kunnen opnemen zonder dat mijn privé e-mailadres online staat. Misschien via de FB pagina? https://www.facebook.com/Regenbooghuisje/ Dan kun je een privé bericht sturen met je e-mail adres.

 12. Het ziet er wel goed uit hoor, vooruitgang! Dat het niet snel gaat dat weten we inderdaad, toch? ;)

 13. Voor de Heemskerkers en de Beverwijkers onder ons is dit ook handig! We krijgen vaak vragen die tijdens de workshop volgens mij wel beantwoord worden.

  https://www.marjoleininhetklein.com/workshop-realiseer-eigen-tiny-house/

  Donderdag 12 en 19 januari van 19:00 – 22:00 uur
  Locatie: Het Urban Earthship, Helderseweg 28 Alkmaar

 14. bedankt voor het delen Yvette! :)

 15. 2 jaren geleden

  Goedendag kun je je opgeven voor een Tiny House in Heemskerk ?

 16. Hoi Yvette (en andere meelezenden),

  Ik ben zelf woonachtig in Heemskerk en ben de tiny houses (community) pas sinds korte tijd geleden op het spoor gekomen. Ik vind dit zeer interessant en ook zeker een aantrekkelijk idee! Ik blijf graag op de hoogte van hoe het er in Heemskerk (en omgeving) voor staat en ga deze pagina dan ook zeker in de gaten houden..

  Hartelijke groet, Sanne.

 17. https://www.facebook.com/Regenbooghuisje/

  Hier houden we iedereen op de hoogte. Alle informatie die we kunnen delen komt daar te staan. Geïnteresseerden kunnen het beste mailen naar de gemeente Heemskerk (of Beverwijk, daar zijn ze ook 2 locaties aan het onderzoeken). Zo weten zij hoeveel vraag er naar is en dat stimuleert ze om door te gaan.
  Dit geeft geen garantie op een plek overigens, er is meer vraag dan aanbod.

 18. Hallo! Joeri hier. Weet iemand de status/opties in de gemeente beverwijk? Mn kleine huisje is een kwestie van tijd. Ik woon sl jaren in caravans en nu in een stacaravan (in t paradijs:)) Een plek is t belangrijkste. Voor t surfen ga ik richting kust wonen. Beverwijk is dan dicht bij Wijkiki :) vandaar de interesse in Beverwijk.:) Zijn hier mensen praktisch mee bezig? Zoja dan wil ik daar graag mee babbelen en ook het gesprek met de gemeente aangaan. Ik kan goed babbelen en bruggen bouwen :) Joeri

 19. Ik weet t verschil tussen een caravan en een tiny house overigens :) ik ga er zelf 1 knutselen met een vriend. Idee is eerst ff een paar jaar aan de kust in NL en dan een landje in Portugal. Mn zus woont er al :) ik ben van de praktijk en de actie :) Geen gelul maar poetsen :) Alle info en netwerk is welkom. Mijn keus om mobiel te wonen heb ik jaren geleden al gemaakt en in de praktijk uitgevoerd. Beter dat er nu ook een beweging is die wat ruimte bij gemeenten weet te krijgen. Ik zet me daar graag voor in ook. Joeri

 20. Hoi Joeri, we hebben al contact gehad. Heb jij nog iets gehoord van gemeente Beverwijk? Wij hebben gemerkt dat de communicatie erg moeizaam gaat. Het zou tof zijn als je daar zou kunnen staan!

  Met de gemeente Heemskerk komen we stapje voor stapje steeds verder. Het ziet er heel goed uit! We hebben veel meer aanmeldingen dan plaatsen, dus dat gaat nog lastig worden. Wie weet komt er nog een andere locatie, dat zou helemaal tof zijn.

 21. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!