Ontwerpsoftware

 1. 3 jaren geleden

  Hallo!

  Ik ben de laatste tijd bezig met het werken aan verschillende ideeën om wat dingen uit te werken. Heb een aantal ideeën in mijn hoofd zitten en wil die graag uitwerken. Heb het programma Sketchup al goed leren kennen en wilde hier eigenlijk mee aan de slag gaan maar het programma bleef telkens vastlopen. Dat deed voorheen BabaCad ook al en Nanocad doet het trouwens ook.. Ik was in de veronderstelling dat het met mijn nieuwe laptop wel goed moest komen (voor iemand die geen laptop voor bijzondere software gebruikt en hem niet nodig heeft voor zijn werk vond ik 750 euro meer als genoeg geld voor een nieuwe laptop )
  maar ik heb het idee dat de processor danwel de videokaart niet sterk genoeg zijn voor de tekensoftware. Ik vond de layout van Sketchup echter heel erg fijn en het feit dat je met afmetingen kan werken ook heel erg fijn. Heeft iemand hier goed verstand van laptops om mij te kunnen vertellen of dit probleem simpel op te lossen is door het aanschaffen van een goede grafische kaart ( geen idee hoe dat zit in een laptop ipv pc ), of ik een nieuwe laptop moet gaan aanschaffen als ik per se die software wil gebruiken, of dat er misschien een bruikbaar ( 3d ) tekenprogramma is welke gebruik maakt van maatvoering welke minder belastend is?
  De systeemeisen van Sketchup zijn als volgt:

  Aanbevolen systeemeisen:

  • 2.4+ GHz processor ( ik heb 2.2 )
  • 8 GB RAM ( ik heb 8 )
  • 500 MB schijfruimte ( heb ik ruim voldoende )
  • Videokaart 1+ GB 100% OpenGL * ( ik kan zo direct niet de waarde van mijn videokaart vinden, en weet niet hoe dat zit

  met 100% open GL )
  * 3-knops muis met scrollfunctie ( heb ik )

  Groetjes,

  Johan

 2. Is het geen idee om een potlood, papier en liniaal te gebruiken?

 3. Hoi Johan,

  Zelf gebruik ik ook Sketchup.
  Heb wel een baas-pc maar ik denk dat het met jouw systeem ook wel moet lukken.
  Houd er rekening mee dat je niet te veel modellen van het internet download om in je model te plaatsen. Hiermee heb ik zelfs mijn pc kunnen laten stressen.

  Maak je model in plaats daarvan met placeholders. (Wc = cilinder, wasmachine = kubus)
  En gewoon lekker experimenteren.

  Ik heb zelf wel een eender plugin geïnstalleerd. Hiervoor gebruik ik vray maar die is best zwaar.

  Het ontwerp is nu al weer verouderd maar de renners kan je hier vinden: http://GrwN.nl/th

  Succes !

  Mvg,
  Gerwin

 4. misschien kun je eens kijken op http://pcon-planner.com/nl/download.html
  is ook een gratis programma
  B

 5. @Johanblesgraaf Heb het programma Sketchup al goed leren kennen en wilde hier eigenlijk mee aan de slag gaan maar het programma bleef telkens vastlopen.

  Vreemd. Ik heb daar geen last van. Mijn laptop is een oudje (4 GiB geheugen) en voldoet dus niet aan de eisen. Nu gebruik ik geen modellen van het internet. Ik teken grof het interieur indien nodig voor een indruk. Mij gaat het meer om een idee qua open ruimtes...

  @Johanblesgraaf simpel op te lossen is door het aanschaffen van een goede grafische kaart

  Lastig in een laptop. Ik zou eerder Windows eens goed opschonen (desnoods opnieuw installeren) en checken of de meest recente videodrivers en chipsetdrivers geïnstalleerd zijn.

 

of Meld je aan om te reageren!