Verzekering

 1. 3 jaren geleden

  Hallo allemaal, ik heb contact met Marnix van Bokhorst verzekeringen, hij is erg enthousiast over THs en wil 'een zo passend mogelijke verzekering op te stellen die aansluit bij het concept van de Tiny Houses'. Dat is mooi, vind je niet? Het zou fijn zijn als ik wat input uit de community kan aanleveren, mijn vraag aan jullie is daarom:
  1 Waar moet een TH verzekering aan voldoen, welke schades moeten gedekt zijn, etc.
  2 van welke verzekerde sommen zouden we in de basis zouden moeten uitgaan.

  • Tiny-house Opstal (Alles wat aard- en nagelvast zit)
  • Tiny-house Inboedel (Alles wat zich "los" in, op en rond de woning bevindt)

  Bedankt voor het meedenken! :)

 2. Compilatie van antwoorden uit de Facebook groep:

  Karl Krause:
  Hoe zou je denken oven vandalisme? Een TH wordt door sommige onverlaten misschien als een 'bouwkeet' aangezien. Of hagelstenen van golfbal formaat of overstroming? Daar heb ik mijn mijn opstalverzekering al problemen mee gehad door een exclusie van 'natuurrampen'.

  Jan Aart Bos:
  en gevoeligheid van een TH voor storm en windhozen

  Ria Simmons:
  Stormschade? Diefstal

  Jan-Willem van der Male:
  Als het gaat om schade zou ik persoonlijk alleen dekking nodig denken te hebben voor "total-loss" schade. Dus brand, storm, watersnood, verkeersongeval, diefstal van het huisje. Iedere andere schade kun je zelf wel opvangen (noem het onderhoud)
  Wat betreft diefstal uit het huisje zou het mij puur om de duurdere objecten gaan zoals een laptop, telefoon, camera, etc.
  Maar eigenlijk vind ik dat de discussie meer moet gaan over de voorwaarden om te kunnen verzekeren. Moet ik een alarminstallatie installeren? Hoe moeilijk moet ik gaan doen wat betreft brandpreventie? Als ik bij zelfbouw een fout maak in de constructieve stevigheid, ben ik dan nog wel gedekt? (moet ik dan een constructief rapport laten maken?) Mag mijn huisje wel staan in de uiterwaarden van een rivier?
  Kortom: In hoeverre moet ik mijzelf straks gaan beperken om te kunnen voldoen aan de verzekeringsvoorwaarden? Is dat het waard? Of gaat dat ten koste van de vrijheid die ik zoek in deze woonvorm?

  Niels Sinke:
  Ik vind dit ook zeer goede punten. Die vrijheid moet gewaarborgd blijven wil de woonvorm zijn waarde blijven behouden.

  Esmee Berenschot:
  Bij welke verzekering dan ook, ze gaan moeilijk doen als het op uitbetalen aankomt. Je hebt je TH op een * inbraakgevoelige plek* neergezet bijv. (dat gebeurde toen onze auto werd gestolen in Amsterdam! We woonde daar! Gewoon bij ons voor de deur gestolen, niet uitbetaald!) Of bij brand moet je kunnen aantonen dat je een certificaat van een erkend elektricien hebt die het geïnstalleerd heeft. Bij storm of overstroming ben je bijna nooit verzekerd (natuur geweld) Kortom, open een aparte rekening en stort daar elke maand het bedrag op wat je normaal kwijt zou zijn aan verzekering! Dat loopt snel op, leuk spaarpotje!, en de kans dat je echt schade krijgt is relatief laag! :)

 3. Bewerkt 3 jaren geleden door Noordwijk Klein

  Hi Marjolein,
  wij moeten ook snel een verzekering gaan afsluiten aangezien de bouw al is begonnen en we al aardig wat uitgaven hebben gehad. Ben jij al wat verder gekomen bij Marnix van Bokhorst of kunnen we nog iets voor je betekenen hierin? Klopt het dat jij nu Via OOM verzekeringen iets heby lopen, ik schat in de strandhuisjesverzekering?

  Grtjs Wendy

 4. Hi, ik heb contact gehad met verschillende verzekeraars. Veel van hen kappen het gesprek meteen af. Het kan niet. Veel, maar niet alle.

  Ik krijg de indruk van InShared dat ze open houding hebben. Ze geven echter aan dat ze op dit moment nog een beperkt assortiment hebben en daarom nog niet in een TH verzekering kunnen voorzien.

  Centraal beheer kan hier wel in voorzien. In hun reactie benoemde ze de volgende voorwaarden. Verzekeren is mogelijk met vaste standplaats;
  Gelijk aan verzekeren van stacarvan/recreatiewoning;
  U bent zelf hoofgebruiker

  Je verliest hiermee de vrijheid van een tiny house op wielen, maar je bent in ieder geval verzekerd. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

  Groetjes Lisa

 5. Als je je tiny house verplaatst, dan heb je een nieuwe, vaste standplaats. Moet je even je verzekering aanpassen.

 6. Erg benieuwd of en onder welke voorwaarde verzekerd kan worden

 7. Dezelfde verzekeringen die je ook bij een "gewoon" woonhuis kan afsluiten.

 

of Meld je aan om te reageren!