Compilatie van antwoorden uit de Facebook groep:

Karl Krause:
Hoe zou je denken oven vandalisme? Een TH wordt door sommige onverlaten misschien als een 'bouwkeet' aangezien. Of hagelstenen van golfbal formaat of overstroming? Daar heb ik mijn mijn opstalverzekering al problemen mee gehad door een exclusie van 'natuurrampen'.

Jan Aart Bos:
en gevoeligheid van een TH voor storm en windhozen

Ria Simmons:
Stormschade? Diefstal

Jan-Willem van der Male:
Als het gaat om schade zou ik persoonlijk alleen dekking nodig denken te hebben voor "total-loss" schade. Dus brand, storm, watersnood, verkeersongeval, diefstal van het huisje. Iedere andere schade kun je zelf wel opvangen (noem het onderhoud)
Wat betreft diefstal uit het huisje zou het mij puur om de duurdere objecten gaan zoals een laptop, telefoon, camera, etc.
Maar eigenlijk vind ik dat de discussie meer moet gaan over de voorwaarden om te kunnen verzekeren. Moet ik een alarminstallatie installeren? Hoe moeilijk moet ik gaan doen wat betreft brandpreventie? Als ik bij zelfbouw een fout maak in de constructieve stevigheid, ben ik dan nog wel gedekt? (moet ik dan een constructief rapport laten maken?) Mag mijn huisje wel staan in de uiterwaarden van een rivier?
Kortom: In hoeverre moet ik mijzelf straks gaan beperken om te kunnen voldoen aan de verzekeringsvoorwaarden? Is dat het waard? Of gaat dat ten koste van de vrijheid die ik zoek in deze woonvorm?

Niels Sinke:
Ik vind dit ook zeer goede punten. Die vrijheid moet gewaarborgd blijven wil de woonvorm zijn waarde blijven behouden.

Esmee Berenschot:
Bij welke verzekering dan ook, ze gaan moeilijk doen als het op uitbetalen aankomt. Je hebt je TH op een * inbraakgevoelige plek* neergezet bijv. (dat gebeurde toen onze auto werd gestolen in Amsterdam! We woonde daar! Gewoon bij ons voor de deur gestolen, niet uitbetaald!) Of bij brand moet je kunnen aantonen dat je een certificaat van een erkend elektricien hebt die het geïnstalleerd heeft. Bij storm of overstroming ben je bijna nooit verzekerd (natuur geweld) Kortom, open een aparte rekening en stort daar elke maand het bedrag op wat je normaal kwijt zou zijn aan verzekering! Dat loopt snel op, leuk spaarpotje!, en de kans dat je echt schade krijgt is relatief laag! :)