Wie gaat er mee naar Portugal?

 1. 3 jaren geleden
  Bewerkt 3 jaren geleden door Sanne081974

  Hoi allemaal,

  Mijn ideeen zijn nog pril, maar ik zou graag in contact willen komen met mensen die net als ik het roer drastisch om willen gooien.
  Land in Portugal is relatief goedkoop en het klimaat is aangenaam.
  Mijn idee is om met een groepje mensen een stuk land te kopen ergens liefst in de buurt van bijvoorbeeld Monchique (vlak bij de Algarve en dat maakt het mogelijk om er ook iets toeristisch mee te gaan doen) en daar samen iets op te bouwen (een mini camping misschien? of een yoga retraite? of????)
  In eerste instantie gewoon vertrekken, allemaal een oude caravan kopen en gewoon gaan!
  Geloven dat het universum (en ik ben echt niet zo spiritueel ofzo maar daar geloof ik dan weer wel in) het allemaal wel oplost.
  Tuurlijk moet je een plan maken, maar ik denk dat als je met z'n allen bent je elkaar kunt helpen en het plan vanzelf een vaste vorm aan zal nemen.
  Als we zouden beginnen met hier al dingen te verzamelen, wellicht heeft 1 van de mensen die mee wil wel een schuur, waar we langzaam aan bijvoorbeeld bouwmateriaal wat we op sloop sites hebben gevonden kunnen verzamelen, we kunnen hier al zaden inkopen en met het geld dat we hier sparen kunnen we daar het land kopen.
  Vele handen maken licht werk en ik mijn mijn uppie heb niet genoeg spaargeld om nu te vertrekken, maar als je allemaal een beetje hebt kun je samen wellicht wel iets heel moois maken en een droom sneller verwezenlijken dan dat je dat alleen ooit zou kunnen.
  Het is een idee....ik dacht ik gooi het gewoon in de lucht, want ik kan het wel in mijn hoofd houden maar dan gebeurd er sowieso nooit iets mee en dat zou dan ook weer zonde zijn...toch?!
  Misschien stort het ter aarde en komt er nooit wat van....maar voor het zelfde geld zitten hier mensen die er het zelfde over denken, die dezelfde ideeen hebben...Hoe mooi zou dat zijn?

  Liefs San

  p.s. ter illustratie even een linkje naar een stuk land, dit is niet bij Monchique maar het maakt het er zeker niet minder mooi om.
  http://pureportugal.co.uk/listman/listings/l0382.html

 2. Beste San,

  portugal is één van de opties in mijn hoofd. Het heeft één nadeel: de taal. Ik heb in Frankrijk gewoond en kwam er daar achter dan mijn concentratie zo slecht was dat een taal leren (frans was nooit mijn favoriet om te leren) niet erg hard ging. En ik heb ook gemerkt dat ik het heel belangrijk vind om gewoon met iedereen in de buurt te kunnen comminuceren. Een praatje met de kassajuffrouw, een grapje op straat, dat soort dingen. Nu is de Algarve erg engels georienteerd, maar toch. Qua klimaat zoek ik warmte maar vooral weinig wind, ik blijk niet tegen wind te kunnen. Enig idee hoe dat daar? Heb je al verschillende plekken bezocht? Waarom monichique? Ik was zelf van plan eerst alvast in een tiny house in NL te gaan wonen en in elk geval komende winter alvast te gebruiken om met te orienteren op de plek en gebieden uit te proberen. Ik wil al snel een tiny house, want ik wil rustig in de natuur wonen. De zomers in NL vind ik nog te doen, maar de winters wil ik graag weg kunnen. Kan jij een tiny house kopen of heb je daar ook geen geld voor?

  ELke

 3. Zuid-Portugal is koud in de winter, ook de Algarve (10C-12C). http://www.klimaatinfo.nl/portugal/monchique.htm

  Voor de warmte moet je aan de zuid- en oostkust van Spanje zitten; Malaga, Almeria, Benidorm. Kijk maar op de klimaatkaarten.

 4. al heel wat beter dan NL. Het hoeft niet het hele jaar super heet te zijn, als er zon is ben ik al snel blij. Windarm is veel belangrijker

 5. Omgeving Monchique voornamelijk omdat het vlak bij de algarve is en dus mogelijkheden bied om iets van een camping en dus inkomen te genereren.
  Ik heb een paar jaar geleden een rondreis gemaakt door portugal en heb verschillende stukken land bekeken, dus qua locaties weet ik wel wat ik mooi vind.
  Mijn plan is om een caravan te kopen en daar in te wonen tot ik genoeg materiaal heb om een TH te bouwen.
  Maar zoals ik al aangaf, het is een idee, niks staat nog vast en alles kan nog veranderen :)

 6. Zo'n beetje iedere Nederlander die naar het buitenland wilt vertrekken wilt daar een camping beginnen.
  Hoeveel campings kun je daar hebben?
  Zou daar echt niets anders te doen zijn?

 7. Beste Sanne, voor mij ook zo, ik wil deze winter eens wat plekken zoeken evt uitproberen. Eén van de plekken waar ik welkom ben is deze:www.casafeliz.nl www.los-dioses.nl spanje dus. kan je een persoonlijk berichtje sturen?

 8. OK Sanne heb je een e-mail adres dan kan ik waarschijnlijk veel voor je betekenen.

 9. Verwijderd 3 jaren geleden door Sanne081974
 10. Wij wonen al in Portugal alleen dan nog in Lissabon , zou graag met je in contact blijven , over je toekomstige plannen .

 11. Deze Nederlanders wonen sinds een paar jaar aan de voet van de Monchique .Ze zouden je w.s. veel info kunnen geven.
  https://www.facebook.com/groups/vamosverdenl/?fref=ts

 12. Theninaisabella waar woon je in Lisboa, je kan mij ook prive mailen, ik wil samen met iemand een huis kopen in de buurt van Sesimbra prive joaonl@yahoo.com

 13. Wie wil er samen met mij een huis kopen in Portugal ik denk zelf aan de regio van Setubal.

  Ik kan een heel huis inrichten en heb Portugese vrienden genoeg welke willen adviseren bij de aankoop van een huis.

  Dus als je vervroegd met pensioen wil gaan of je bent het hier ook zat in Nederland schrijf dan een reactie

  muito obrigado

 14. Hoi Sanne,

  Wat een leuk initiatief! Ik ben me nu een beetje aan het orienteren op tiny houses. Mijn droom is namelijk het opzetten van een zelfvoorzienende boerderij/stuk grond of community met tiny houses, zoiets, in portugal. En dan vooral met als doel om ook een plek te creeren waar mensen kunnen helen, dichter tot zichzelf kunnen komen, kunnen helpen, werken, enzovoort. Ook met yoga en meditatie, misschien therapie, massage. Een plek met veel dieren ook, waar mensen in harmonie met natuur leven. Ik kan dit ook zeker niet in mijn eentje en lijkt me daarom erg leuk om dit met anderen te doen! Ik ga deze zomer een paar maanden naar portugal om meer ervaring op te doen met zelfvoorzienendheid/permacultuur. Weet nog niet preces waar ik dit ga doen, maar keus genoeg!
  Misschien kunnen we een keer brainstormen? en heb je al andere enthousiaste mensen gevonden?

  Tot horens!
  Groetjes,
  Annemarie

 15. Hoi Annemarie,

  Nee ik heb vooralsnog geen andere enthousiaste mensen gevonden.
  En al helemaal niet die dan ook nog een beetje het zelfde idee hebben.
  Waar ga je heen in Portugal? mijn hart ligt een beetje in het zuiden, rondom Monchique.
  Land meer noordelijk is goedkoper maar een van de redenen dat ik hier weg wil is toch ook wel het weer....
  ik ben heel benieuwd naar je ervaringen...keep me posted

 16. Hoi Sanne.

  Ook ik ben in onderzoek om een tiny house te bouwen,
  Maar jou Idee zie ik ook wel zitten!
  ook al vanwege het klimaat.
  Ik ben wel technisch onderlegd , heb wel wat opslagruimte en ik zou wel willen
  Investeren.
  Een caravan daar meer zetten, goed id!
  ik hoor graag van je.

 17. 2 jaren geleden

  Dag Sanne, bij toeval stuitte ik op jouw oproep van augustus 2016. Sinds december is er niet meer over gecorrespondeerd en je laatste bericht was niet al te positief....Maar aangezien ik al enige tijd min of meer hetzelfde idee heb en onlangs heb besloten om deze zomer de daad bij het woord te voegen, ben ik toch benieuw naar de stand van zaken omtrent jouw initiatief. Ik ga medio juni naar Portugal met de bedoeling om me te orienteren en zomogelijk daadwerkelijk iets te kopen.
  Gr. Hans

 18. Leuk!!!!

 19. Mooi initiatief Sanne! Idd jammer dat de communicatie is gestopt. Volg graag de ontwikkelingen...
  Gr Marisca

 20. Hallo Hans(Havanho)
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen, ik ben zelf beginapril geweest om
  Te kijken naar (vakantie)woning en/of grond.
  Het was 1e oriëntatie

  Groet,
  Simon

 21. Nieuwer ›
 

of Meld je aan om te reageren!