Wie gaat er mee naar Portugal?

 1. 3 jaren geleden
  Bewerkt 3 jaren geleden door Sanne081974

  Hoi allemaal,

  Mijn ideeen zijn nog pril, maar ik zou graag in contact willen komen met mensen die net als ik het roer drastisch om willen gooien.
  Land in Portugal is relatief goedkoop en het klimaat is aangenaam.
  Mijn idee is om met een groepje mensen een stuk land te kopen ergens liefst in de buurt van bijvoorbeeld Monchique (vlak bij de Algarve en dat maakt het mogelijk om er ook iets toeristisch mee te gaan doen) en daar samen iets op te bouwen (een mini camping misschien? of een yoga retraite? of????)
  In eerste instantie gewoon vertrekken, allemaal een oude caravan kopen en gewoon gaan!
  Geloven dat het universum (en ik ben echt niet zo spiritueel ofzo maar daar geloof ik dan weer wel in) het allemaal wel oplost.
  Tuurlijk moet je een plan maken, maar ik denk dat als je met z'n allen bent je elkaar kunt helpen en het plan vanzelf een vaste vorm aan zal nemen.
  Als we zouden beginnen met hier al dingen te verzamelen, wellicht heeft 1 van de mensen die mee wil wel een schuur, waar we langzaam aan bijvoorbeeld bouwmateriaal wat we op sloop sites hebben gevonden kunnen verzamelen, we kunnen hier al zaden inkopen en met het geld dat we hier sparen kunnen we daar het land kopen.
  Vele handen maken licht werk en ik mijn mijn uppie heb niet genoeg spaargeld om nu te vertrekken, maar als je allemaal een beetje hebt kun je samen wellicht wel iets heel moois maken en een droom sneller verwezenlijken dan dat je dat alleen ooit zou kunnen.
  Het is een idee....ik dacht ik gooi het gewoon in de lucht, want ik kan het wel in mijn hoofd houden maar dan gebeurd er sowieso nooit iets mee en dat zou dan ook weer zonde zijn...toch?!
  Misschien stort het ter aarde en komt er nooit wat van....maar voor het zelfde geld zitten hier mensen die er het zelfde over denken, die dezelfde ideeen hebben...Hoe mooi zou dat zijn?

  Liefs San

  p.s. ter illustratie even een linkje naar een stuk land, dit is niet bij Monchique maar het maakt het er zeker niet minder mooi om.
  http://pureportugal.co.uk/listman/listings/l0382.html

 2. Beste San,

  portugal is één van de opties in mijn hoofd. Het heeft één nadeel: de taal. Ik heb in Frankrijk gewoond en kwam er daar achter dan mijn concentratie zo slecht was dat een taal leren (frans was nooit mijn favoriet om te leren) niet erg hard ging. En ik heb ook gemerkt dat ik het heel belangrijk vind om gewoon met iedereen in de buurt te kunnen comminuceren. Een praatje met de kassajuffrouw, een grapje op straat, dat soort dingen. Nu is de Algarve erg engels georienteerd, maar toch. Qua klimaat zoek ik warmte maar vooral weinig wind, ik blijk niet tegen wind te kunnen. Enig idee hoe dat daar? Heb je al verschillende plekken bezocht? Waarom monichique? Ik was zelf van plan eerst alvast in een tiny house in NL te gaan wonen en in elk geval komende winter alvast te gebruiken om met te orienteren op de plek en gebieden uit te proberen. Ik wil al snel een tiny house, want ik wil rustig in de natuur wonen. De zomers in NL vind ik nog te doen, maar de winters wil ik graag weg kunnen. Kan jij een tiny house kopen of heb je daar ook geen geld voor?

  ELke

 3. 2 jaren geleden

  Hai Sanne,

  Ik heb ook het plan opgevat om in Portugal te gaan wonen, nu ik de reactie van Peter heb gelezen, ga ik ook even wat meer informatie over de Azoren bekijken. Ik ben bijna 60 en ben een einzelgänger, maar ik vind het altijd erg interessant om te zien wat anderen willen doen. Op fb zijn trouwens wel leuke groepen met enorm veel informatie, bijvoorbeeld: Nederlandse en Vlaamse ondernemers in het buitenland, de beheerder Cees Alias Cornelis heeft ook een eigen groep. Succes, gaat helemaal goedkomen

 4. Goeie dag allemaal.
  Mijn vrouw en ik zijn ook erg serieus opzoek naar mensen die een project, zoals meerdere hierboven hebben omschreven, op te starten. Na een jaar rond te hebben gereisd hebben we de smaak te pakken. we willen graag iets opbouwen in het buitenland. Een mooie plek vinden en bouwen aan ons leven. Vrij wonen in de natuur. We hebben drie kinderen van 5,2 en 3weken oud.
  En die willen we zelf onderwijzen. Een vette natuurcamping beginnen met boomhutten, yurts, pipowagens etc en dan eigen groente verbouwen en koken voor de gasten, is een idee. Ik ben technisch aangelegd en werk al 25 jaar met kinderen dus een opvang voor de camping bezoekers is ook een idee. Mijn vrouw is kok en heeft 10 jaar een eigen restaurant gehad dus een eetgelegenheid is ook een dikke optie. Ze heeft ook een opleiding tot yogadocent gevolgd en heeft een shihatsu diploma. Ook weer mogelijkheden om in te zetten.
  Elders werken is een ander plan of werk vinden op afstand. Wij staan nog helemaal open voor ideeen. Ik kan nl nog wel even verder gaan met de ideeen stroom. We zouden graag in contact komen met mensen met het zelfde idee. Niet geschoten is sowieso mis vandaar dit bericht. Ik las sanne’s spontane bericht van 2 jaar terug en dacht hoppa gelijk een bericht plaatsen en maar zien of er een connectie is. Mijn mailadress is jelle11577@gmail.com dus mail me als je wil. Tips zijn ook altijd welkom. O ja en voor ons ligt het ook nog open waar we dit precies willen doen. Frankrijk italie portugal maakt ons niks uit als het maar langer zomer is en korter winter en als er maar natuur is.
  Hopelijk tot ooit.

 5. Hoi Sanne en anderen,
  Ik man (64) woon sinds kort in midden Portugal.
  Het is hier een prachtig natuurgebied met veel kleine historische dorpjes.
  Heb zelf ook overwogen iets te kopen in Portugal en na veel zoeken en overwegen ben ik tot de conclusie gekomen dat iets huren veel goedkoper en gemakkelijker is dan kopen.
  Heb nu een vrijstaand boerderijtje weten te bemachtigen met 4ha grond en een ruim vernieuwd huis erop voor maar 150 euro per maand, en zo staan er nog wel meer in deze streek.
  Zelf ben ik net met pensioen en wil ik me bezig houden met permacultuur, natuur, lezen, filosofie, bezinning (o.a. advaita) etc.
  Mijn idee is hier de oudere (door kinderen verlaten) bevolking een hart onder de riem te kunnen steken betreft de zin van het leven en omgaan met ouderdom dmv. Lezingen en gesprekken te organiseren.
  Omdat ik in vroeger jaren 14 jaar in Brazilie gewoont heb spreek en schrijf ik vloeiend portugees.
  Sanne, mocht ik bij u of bij anderen interesses opgeroepen te hebben en ik u evt. van dienst kan zijn met verdere zoektochten zal ik mij vrijblijvend van diensten ter uwer beschikking stellen.
  P.S. Mijn buurman (boer) heeft een mooi apartement (huisje) met alles erop en eraan voor verhuur voor maar 15 euro per dag of 300 per maand en dat nog meestal met inclusieve warme maaltijden!
  Mischien een hint om even een plekje (onderkomen) te hebben om de regio hier verder te verkennen?
  Sanne en anderen.... graag mag ik u welkom heten en wensen in het mooie, gastvrije en vriendelijke land Portugal.
  Met een vriendelijke groet,
  Yan.
  P.S. u kunt mij ook contacteren via: jandenstef@icloud.com