zoals:

  • niet vergelijkbaar met woonwagenkamp: woonwagen verplaats je met hijskraan. in woonwagen wonen gezinnen. in tiny house 1 persoon of 2. duurzaam gebouwd (ecologische voetprint) en makkelijk verplaatsbaar. elk huisje is een pareltje. winst voor de gemeente.
  • je kunt zo vertrekken, dat klopt, maar er komen ook zo weer huisjes bij: mobiel op een trailer.
  • allerlei huisjes bij elkaar, dat valt wel mee. de gemeente geeft toestemming aan de hand van een plan (zelf gemaakt)
  • kadastraal aan de slag: het kadaster verwijst door naar de notaris, die beslist of een tiny house ingeschreven moet worden. de Koninklijke Bond van Notarissen zegt: tiny houses worden niet als onroerende zaken gezien. Banken bieden geen hypothecaire financiering aan voor de aankoop hiervan. Dit past ook niet bij de filosofie: vrijheid blijheid beginsel, zonder financiële of andere gebondenheid).

Verder moet het feitelijk/plaatselijk worden beoordeeld en daarnaast wetenschappelijk ingevlogen worden. Het is nog zo'n nieuw fenomeen dat een rechter hierover nog geen oordeel heeft geveld.
- alternatieve gedoe: dankzij dit "gedoe" wordt er meegedacht hoe een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Een kleinere ecologische voetprint..... Waarom is hier nog geen subsidie voor?