Tussenstap voor studenten

 1. 2 jaren geleden

  Mogelijke tussenoplossing voor studenten.

  Heeft iemand informatie/ideeën over de mogelijkheden als je nog niet klaar bent om aan het grote project te beginnen: je eigen tinyhouse.
  Kan ik een tijdelijke (ong. 6 jaar) woonplek kopen waar ik vanuit studeer en tegelijk voorbereid op mijn eigen permanente tinyhouse. (als een soort tussen stap voordat je begint aan je tinyhouse)
  Ik zit nu met redelijk wat spaargeld maar nog niet genoeg om een permanente tinyhouse van te realiseren, ik woon nu nog bij mijn ouders maar als ik op mezelf ga wonen wil ik niet huren, want dan gebruik ik elke maand juist dat geld dat ik later wil gebruiken voor mijn grote project.

  Als student ben je druk met school/sport/hobby's, geld verdienen voor je tinyhouse kan niet je prioriteit zijn.
  Het is de bedoeling dat je na je studie in ieder geval niet verder van huis bent door de kosten van zelfstandig wonen en studeren.
  Na de studie wil ik niet 15 jaar werken voordat ik eindelijk mijn tinyhouse kan realiseren, iets waar ik voordat ik aan studeren begon al redelijk dichtbij was.

  Zijn er mogelijkheden voor zelfstandig wonen tijdens het studeren en daarnaast beginnen met de (financiële) voorbereiding voor je tiny house?
  Ik kan voorzieningen van mijn ouders gebruiken maar het liefst zoveel mogelijk zelfvoorzienend.

  Kort om: kan ik iets kopen waar ik in kan leven voor ong. 6 jaar zodat ik ontkom aan het huren van te dure appartementen waardoor ik elke maand verder word verwijderd van mijn droom.

 2. Hee Mark,

  Ik zit in dezelfde situatie. ik volg een studie, heb een sport en een bijbaantje waarbij ik niet vel geld verdien met maar 2 dagen per week. Toch wil ik heel erg graag op mezelf wonen. huren zou ik op zich wel redden alleen dat kost wel erg veel geld en je bouwt niks op. Dus nu heb ik besloten om mijn studie op pauze te zetten, zoveel mogelijk te werken dit jaar om mijn ouders terug te betalen voor het geld dat ze me lenen om mijn tiny house te realiseren. Naast werken ben ik van plan samen met mijn vader er zelf een te bouwen. Ons ontwerp is klaar en deze week gaan we de trailer bestellen. Als die binnen is kunnen we beginnen met bouwen.

  Ik heb dan misschien vertraging met mijn studie maar ja dan woon ik wel op mezelf zonder onnodige kosten uit te geven aan huur.

 3. Thanks voor je bericht nathalie, ik had daar nog niet eens bij stil gestaan... je zit zo vast in die mind set die iedereen heeft.
  iedereen wil eigenlijk dat je gelijk maar door gaat met je scholing en geen vertraging oploopt, alleen er is niemand die tegen je zegt: denk eerst even na voordat je keuzes maakt over studeren en hoe je dat wil doen.

  Misschien is die ''tussenstap voor studenten'' wel juist gewoon nog even wachten met studeren en nu gelijk beginnen met wat je het hoogst op je prioriteiten lijst hebt.
  Maar het is ook best een stap om nu dan maar te stoppen na een jaar... zelf heb ik nog niet een concreet plan voor mijn TH en locatie.
  Ik weet wel dat de gemeente groningen nu bezig is met dingen op te zetten maar of dat ook garandeert dat ik een eigen plek kan krijgen voor een THOW weet ik niet.
  Geen concreet plan hebben en dan zomaar stoppen met de studie is best een sprong in het diepe.

  Als jij of iemand anders nog adviezen of wat tips kunnen geven over hoe ik het kan aanpakken zou dat fijn zijn.

  Mark

 4. Bewerkt 2 jaren geleden door Vrijbuiter

  Blijf wat langer thuis wonen, steek je vrije tijd in studeren en werk wat bij. Leef als een kluizenaar en verdoe je kostbare geld en tijd vooral niet in weekeinden hersenloos je hoofd vol alcohol te gieten.

  Je bespaard geld uit onnodige uitgaven, bespaard geld doordat je thuis woont en bent eerder klaar met de studie, waardoor je eerder kan gaan werken.

  Meen je toch echt direct in een TH te moeten wonen, in Utrecht staan heel veel TH waar studenten in wonen.

  https://www.google.nl/search?q=containerwoningen+utrecht&client=safari&sa=X&rls=en&dcr=0&tbm=isch&source=iu&pf=m&ictx=1&fir=VzR7-_At2kQHpM%253A%252CfZdx1rooziB5SM%252C_&usg=__-M91GEZQCpn_Aurmcn_xSWFKpKw%3D&ved=0ahUKEwin9Ibx29zWAhVPK1AKHZu8C3IQ9QEIQzAD#imgrc=_

 5. Thanks voor je input, ik zit nu ook te kijken naar of een tinyhouse van misschien wat is.

 6. vorig jaar

  hee Mark,

  Ik had in september aangegeven dat ik een eigen tiny house ga bouwen. Ik zal even een update geven.

  We zijn nu al best ver met de bouw. Hoop er over max een aantal maanden in te kunnen wonen. Ook ben ik erachter gekomen dat we thuis een vergunning hebben voor een minicamping. Dus ik ga eerst even bij ons de schuur staan met een mooi uitzicht. Daarna ga ik kijken of ik ergens anders kan staan met eventueel andere tiny houses.

  Ook was ik natuurlijk even gestopt met mijn studie. Eigenlijk een goede beslissing geweest. Ik heb nu namelijk een baan bij een grote werkgever met veel doorgroei mogelijkheden waar je eigenlijk een hbo studie voor afgerond moet hebben. Auto met tankpas gekregen en ik heb het erg naar mijn zin. Verdien goed en heb al een redelijk groot deel van mijn huisje zelf afbetaald en hoop voor het eind van het jaar deze volledig afbetaald te hebben.

  Dus voor nu gaat alles erg goed en wat betreft mijn tiny house schiet het al erg op. Volgende week ook nog even naar de workshop van Marjolein in Alkmaar, nu al zin in.

  heb je al een oplossing gevonden voor een studentenwoning?

  Hoor het graag!

  Groetjes,

  Nathalie

 

of Meld je aan om te reageren!