Wonen in omgeving Den Haag

 1. 2 jaren geleden

  Hallo allemaal,

  We hebben interesse in het leven in een Tiny House. Na goed nadenken en overweging tussen zelfbouwen of kopen hebben we besloten om een tiny house te kopen / in co-creatie te laten afbouwen door een bouwbedrijf. We wonen momenteel in Den Haag en zouden heel graag enigszins in de buurt willen komen te wonen. We weten nog niet precies in welke mate we 'off the grid' willen zijn. Eigenlijk is dat meer afhankelijk van wat de locatie met zich meebrengt. Wij doen dit niet zozeer vanuit ecologische redenen, we willen vooral lekker dicht op de natuur wonen. Dus bijv op een campingstandplaats zouden we prima van nuts voorzieningen gebruik willen maken. We zouden naar verloop van tijd dan kunnen 'evolueren' naar zelfvoorzienende opties. Tot zo ver een beetje context over ons denkproces, nu komen de vragen;) :

  • Iedereen die hier naar een locatie heeft gezocht, waar zoeken jullie allemaal op / welke instanties benaderen jullie?
  • Zijn er mensen die omgeving den haag en naastgelegen dorpen/steden die ervaring hebben met een camping waar jaarstandplaats mogelijk is.
  • Zijn er mensen die in dezelfde omgeving een andere optie dan een camping hebben gevonden of van weten?
  • Zijn er initiatieven (naast het erasmusveld) die interessant voor ons kunnen zijn?
  • Meestal is er een periode waarbinnen je niet in de tiny house mag wonen omdat het anders permanent is, hoe gaan jullie dit aan? (lees: stiekem blijven wonen of een andere optie?)

  Hopelijk kunnen jullie wat hulp bieden, alvast heel erg bedankt!

  Groeten, Tim en Simone

 2. Up. We hebben verhalen gehoord vanuit Schiedam en Vlaardingen. Zijn de initiatiefnemers hier ook actief, zouden graag meer willen weten over deze (mogelijke) opties.