Scriptie: de toekomst van wonen

 1. 3 jaren geleden

  Ook al in het voorstel topic gemeld, maar probeer het ook nog even met een nieuw topic.

  Voor het laatste jaar van mijn studie aan de kunst academie moet ik een scriptie schrijven, en als onderwerp voor deze scriptie heb ik gekozen voor: "de toekomst van wonen" Er zou ook een groot gedeelte over tiny houses gaan, omdat ik dit een interessante "nieuwe" woonvorm vind. Ook het duurzaam leven, ontspullen, zelfvoorzienend zijn, vrij van schulden/hypotheek en voor "terug naar de basis" in een wereld waar alles steeds sneller,beter en mooier moet zullen aanbod komen in mijn scriptie.

  Nu is het moeilijke punt voor deze scriptie, dat het over de toekomst gaat. Literatuur, docu's, enz vinden is voor mij nogal moeilijk. Nu hoop ik hier mensen te vinden die me kunnen helpen bij het adviseren van boeken, websites, docu's, enz.

  Ook het af kunnen nemen van interviews met mensen die in een tiny house wonen of architecten zouden erg welkom zijn. Of het zelf ervaren van een tiny house.

  Ik hoop dat er mensen zijn die wat informatie met me willen delen.

  alvast bedankt.

 2. Tegenlicht van vpro heeft veel docu's over de toekomst. En zodra wij verder zijn in ons proces mag je ons wel interviewen. Ik ben ook architect en ga zelf bouwen aan ons tiny house. Misschien is ook de website van concept house village interessant wat betreft duurzame innovatieve experimenten.

 3. @Jan-Willem

  Bedankt voor je reactie en tips, ik ga ze eens bekijken. Ook erg tof dat ik jullie zou mogen interviewen! :)

  Ik hoop dat er meer mensen zijn die tips hebben met betrekking tot anders wonen en vrijer leven en wonen.

 4. 2 jaren geleden

  Hey Sher,

  Momenteel ben ik bij Saxion Enschede bezig om een tiny house te ontwerpen met een 3D-betonprinter. Misschien leuk om eens een kopje koffie te doen ofzo? Denk dat we wel wat aan elkaar kunnen hebben.

  Groetjes,

  Louw

 5. Hoi Sher,
  je mag mij wel interviewen, ik woon in een tiny house in de regio utrecht

 

of Meld je aan om te reageren!