waarom niet gewoon usa style

 1. 2 jaren geleden

  Ik heb ook een kindje en ik zie qua ruimte echt niet het probleem. Toegegeven, ik ben dan wel gewend de afgelopen 3 jaar om echt klein te wonen, dus voor mij is een effectief gebruiksoppervlakte van bijna 30m2 gewoon veel. Ik zou zeggen, ga eerst ergens een tiny house of 3 bezoeken met je gezin, vraag je af wat je wilt en wat je nodig hebt en kijk of je dan een tiny house wilt of een huis in een container, want daar kom je uiteindelijk op uit denk ik. En dan kun je net zo goed twee containers hebben, desnoods aan elkaar gekoppeld. Die kosten relatief geen drol.

  Wat je met een vrachtwagenonderstel ook hebt, is het gewicht Je moet ook ergens een plaats hebben wat dat gewicht aankan. Stel je komt bij een boer terecht, dus niet op asfalt, dat gaat wel zakken lijkt me. Maar, de hoogte ben je dus kwijt bij een vrachtwagen. Want die beginnen bij een meter ofzo aan de opbouw (?), dus alles wat je niet de hoogte in kunt, moet je wel in de lengte doen. Dus effectief win je alleen aan gewicht en niet zozeer aan oppervlakte. FF ruw geschat.

  Maar nogmaals, tiny house past inderdaad niet 1 op 1 op Nederlandse regels. Iedereen in de vs heeft daar een pick up truck, hier in Nederland heb je slechts een handvol auto's die op papier zo'n huisje maar mogen trekken. En als je zo'n busje plus BE rijbewijs wilt hebben kost dat inderdaad bakken met geld het hele jaar door. De gedachte is dan dat iemand met een BE rijbewijs goedkoper is dan.... euh jah... dan wat.

  Ik heb even gezocht, maar zo'n vrachtwagenaanhanger kost tweede hands minder dan de Vlemmix trailer:
  https://link.marktplaats.nl/m1210645551
  Plus het gemakt om het in een loods te maken vervalt dan ook, je hebt dan echt een vrij grote loods nodig of een flinke plek buiten, die niet iedereen zo maar heeft. Ik zit wat te zoeken over de starthoogte van zo'n trailer, maar ik krijg het vermoeden dat de maximum 4 meter hoogte niet wordt bereikt. Een dieplader zou natuurlijk perfect zijn. Dat toegestane gewicht is duizelingwekkend. Je kunt daar gewoon meerdere zweedse massieve blokhutten opzetten. Dan kun je bijna gaan een huisje gaan opmetselen.

 2. Op de bouwexpo in Almere was 50 m2 nog steeds tiny, al vind ik dat persoonlijk al vrij groot. Zo ecologisch is een TH nou ook weer niet als je kijkt naar materiaal, of het wordt onbetaalbaar. Ik begrijp Wilco wel, ik zou eerder voor het onderstel van een vrachtwagenaanhanger kiezen. Vrij verplaatsen heeft voordelen, maar zelf voel ik nu geen behoefte aan een nomadenbestaan. Interessant om verschillende opties en meningen te lezen!

 3. Deze platte wagen heeft maar 2 wielen. Dus je kunt het draaien zolang je aangekoppeld blijft.