Tiny mogelijk met twee tieners?

 1. 3 jaren geleden

  Dit is mijn eerste post hier. Ik ben echt super geïnteresseerd in het tiny-house concept. Vooral omdat ik geloof in down-sizen en de voordelen hiervan. Nu woon ik 80% van de tijd alleen in mijn ruime hoekwoning. Ik heb twee kinderen van 10 en 14 jaar, die om de week een weekend bij mij zijn.

  Al weken ben ik aan het brainstormen of een tiny house passend is te maken voor mijn omstandigheden. Wens is dat ik zelf een toch wel ruim bed wil van ca 120 breed en de kinderen ook ieder een eigen bed. Heb al heel wat zitten schetsen, maar kom er niet echt uit. Mijn conclusie is wel dat ik niet heel tiny moet gaan. Ik kijk nu naar wat grotere BE diepladers. Het nadeel hiervan is volgens mij dat deze toch al snel 60 cm hoog zijn. Dat maakt het dan weer niet echt mogelijk om een loft te creëren lijkt me.

  Met een standaard trailer zoals die van Vlemmix ga ik het niet redden volgens mij. Een langere trailer zal de 3500 kg al snel overschrijden. Hoop dat jullie een beetje met me mee kunnen denken!

 2. Bewerkt 3 jaren geleden door Jan-Willem

  Om de week een weekend. Daarvoor hoef je toch geen vaste bedden te maken? Je kunt ook een bank omtoveren tot bed. Of een uitklapbaar bed vanaf de muur. Of iets ergens onderuit schuiven. Misschien een apart slaaphuisje op een kleine trailer erbij? Misschien vinden ze het wel heel leuk om dat samen te gaan bouwen ;)

 3. of 2 slaap lofts? 1 voor jou, 1 voor de kinderen, dan kunnen ze wel elk een eigen bed hebben

 4. Ik zou inderdaad ook kijken of je niet iets kan verzinnen met een tweede huisje met slaapkamertjes voor je kinderen. Je zou dat zelfs zo kunnen ontwerpen dat je dat huisje aan het eigenlijke huis kan koppelen, zodat het in de praktijk één huis is, maar je ze wel apart kan verplaatsen.
  Voordeel hiervan zou ook zijn dat als je kinderen op een gegeven moment op eigen benen staan, je hun huisje niet meer nodig hebt en kan verkopen.

  Of natuurlijk net als ik een demontabel huisje bouwen, waarvan je de afmetingen kan aanpassen aan de ruimte die je in die fase van je leven nodig hebt. http://epshuisje.wordpress.com/

 5. 2 slaaplofts zijn niet heel lastig te realiseren, maar als je meiden hebt wordt de badkamer wel een heel ander verhaal. ;)

 6. Dank voor jullie feedback! Had even geen internet dus kon niet reageren.

  Vaste bedden klinkt misschien wat overdreven. Het gaat me meer ook om een eigen plekje voor ze te creëren. Er moet ook nogal vaak huiswerk worden gedaan en dan is het fijn je eigen plekje te hebben. Ik kom uit de watersport / jacht industrie dus het soort van scheepskooien creëren is iets dat ik wel zie zitten.

  Momenteel lekker aan het tekenen in Sketchup. Zal het hier laten zien zodra ik iets heb dat toonbaar is!

 

of Meld je aan om te reageren!