Bewerkt vorig jaar door Guido

Ik wil bij deze mijn vrouw en mezelf ook bij de groep aanmelden die geïnteresseerd zijn in een Tiny House in Maastricht of elders in Zuid-Limburg. Grond kopen is ook hier geen probleem.

Ik heb op dit moment hierover contact met de gemeente Maastricht maar zij hebben geen grond in bezit die bedoeld is voor wonen.

@Stefan

In een van de mails die ik van de gemeente Maastricht kreeg zeiden ze:
Toevoeging van een woning is bovendien niet zo maar meer mogelijk met het oog op het woonbeleid, dat inspeelt op de veranderende aantallen inwoners en samenstelling van de bevolking. Gemeenten in Zuid-Limburg willen een overschot van bepaalde woningen op bepaalde plekken in de toekomst, met name in de stadsrand, voorkomen. Onder voorwaarden is dit wel mogelijk, dan moet u denken aan toekomstbestendige woningen op perspectiefrijke plekken. In dat geval is hoe dan ook compensatie aan de orde, bijvoorbeeld door sloop van een andere woning of wellicht storting in een sloopfonds. Dat lijkt me in uw geval moeilijk.

en ook:
De conclusie van mijn collega klopt: grond met bouwbestemming is in de regel reeds bestemd voor ontwikkelingen. U zou eens kunnen aankloppen bij eigenaren en/of ontwikkelaars met bouwtitels.

Wat betreft het verhaal dat Tiny Houses iets is voor rijke hipsters is een beetje gek. Ik denk als je rijk bent ga je in een mooie villa in de natuur wonen. Ik wil vooral in een Tiny house wonen omdat ik een hoge huur betaal. We hebben onze eigendom woning in januari verkocht omdat mijn vrouw vanwege reuma de trap niet meer op/af kon. Daarom wonen we nu in een nultreden woning maar wel 3x zo duur per maand.

Ik ben nu 53 over 15 jaar bereik ik de pensioengerechtigde leeftijd en heb geen aanvullend pensioen opgebouwd en ga dan dus behoorlijk in inkomen achteruit. We hebben wat spaargeld waar we eventueel een tiny house van kunnen kopen als we dan ook nog onze eigen energie opwekken scheelt dat enorm aan woonkosten en kunnen we een prettige oude dag hebben zonder (zorg/woon) toeslagen nodig te hebben van de overheid.

Mij lijkt dit een win/win situatie. Enige wat de gemeente hoeft te doen is ons een beetje prettige plek aanbieden waar we een stukje grond kunnen kopen. Of we kopen het samen of elk apart.