Caravan als Tiny house

 1. vorig jaar

  Hi allemaal,

  Ik heb mijn situatie al eerder uitgelegd hier op het forum, maar mijn ouders gaan verhuizen naar een groot terrein. Ik heb de mogelijkheid om op die grond iets neer te zetten om in te wonen. Financiele middelen zijn echter zeer beperkt, gezien het feit dat ik nog studeer. Ik heb hele mooie ideeen voor tiny houses op papier gezet, maar deze lijken allemaal financieel niet haalbaar.

  Nu ben ik op het idee gekomen om een tweedehands stacaravan te kopen voor een paar duizend euro, het een en ander eruit te slopen, en zo in te richten dat het past bij mijn wensen. Ik kan alleen nauwelijks tot geen verhalen vinden van mensen die dit ook hebben gedaan of gaan doen.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Is het een verstandig idee of kijk ik totaal verkeerd op de zaak? Ik vind een caravan persoonlijk niet ideaal, vanwege oa de vorm, het uiterlijk en de beperkte hoogte (nauwelijks mogelijkheid tot een loft bijvoorbeeld). Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit idee vinden, en of jullie advies hebben.

  Alvast bedankt!

  Dylan

 2. Hoi Dylan,

  Een sta caravan heeft bijna de zelfde hoogte als een caravan, dus ook daar zul je geen loft in kunnen bouwen. En waarom zou je? Als de lengte goed is heb je helemaal geen loft nodig. Ik woon nu in een camper, en slaap boven de cabine mijn camper is ongeveer 5,6 meter. Groter ben ik momenteel ook echt niet nodig omdat het douchen/toilet bezoek/afwassen e.d. gebeurd in een speciaal daarvoor aangewezen plek op de camping. Een sta caravan is absoluut mooi werk, ik zou persoonlijk paar zonnepanelen er op zetten voor het stroom en wellicht een compost toilet omdat je anders op de riolering aangesloten moet worden. Mocht het zo zijn dat je echt wilt verbouwen dan kan dat altijd nog toch? Ervaar eerst even hoe het is om minimaal te wonen, of klein te wonen zover dat mogelijk is in een sta caravan :P en ga dan pas groots denken en eventueel verbouwen. Dat is mijn tip.

  Have fun!