Wie wil in Portugal wonen in een tiny house?

 1. vorig jaar

  Beste tiny housers,

  Wij bezitten 5 hectare grond in (centraal) Portugal (2 km van de grote rivier Zezere, vlakbij Dornes) en willen graag een project starten met tiny houses op deze grond. Het idee is om mensen hun eigen tiny house te laten plaatsen en dan een klein bedrag aan huur voor de grond te rekenen en/of om zelf tiny houses te bouwen en deze te verhuren. Net waar de vraag naar is. Op de grond staat tevens een tiny boerderijtje (is nu ons vakantiehuis) en een tiny ruïne waar we een gezamenlijke ruimte kunnen ontwikkelen (beiden mogelijk). Er zijn al meerdere leuke initiatieven (biologische wijnboerderij, yoga studio, sapkuur resort, schilderstudio en meer) in de omgeving, maar nog geen tiny houses project.

  Plaatsen van een tiny house zou al mogelijk zijn na de zomer 2018. Zijn er mensen die hier oren naar hebben en/of mee willen helpen in de ontwikkeling van dit project (evt. verblijf in het vakantiehuis mogelijk)? Wij horen je graag! Groetjes Antoon en Alexa

 2. Heeft een halve dag gekost maar ik ben op het forum. Alexa, een kennis (Tessa) deelde mij jouw bericht en hoe blij was ik!
  Wij zijn André en Hélène en wonen sinds 2013 op onze boot. Wij zijn via Noorwegen naar het zuiden gevaren en zijn blijven steken in Portugal...en verliefd geworden. 2x hebben we centraal Portugal verkend en mooie plekjes gezien (voor en na de branden). Onze droom die we hier al in NL hadden, vertel jij gewoon in bovenstaand verhaal. Hoe mooi is dit. Wij zouden graag in juni jullie bezoeken.
  Kunnen we contact met elkaar hebben? Mijn email is hjvanh57@gmail.com. Telnr: 0653966382. Lieve zeilgroetjes, Hélène van Haasen

 3. Egbert,
  Ik zie van alles voor bijkomen, maar wie heeft er a l een concreet plan of een plek om te starten ?
  Groetjes

 4. Hallo Alexa
  Ik ben heel erg benieuwd of het moeilijk is om een vergunning te krijgen in Portugal om een tiny house te mogen plaatsen. En aan welke voorwaarden het huisje moet voldoen? Bedankt alvast voor je antwoord, Melanie van Dijk

 5. Dag Alexa & Antoon, als ervaren houtskeletbouwer heb ik me omwille van ziekte en een blijvend knieletsel moeten her-oriënteren; ik kon namelijk niet meer mee op de grote werven en bouw nu Tiny Houses.
  Naast de houtbouw ben ik gespecialiseerd in elektriciteit -en sanitairwerken maar ook in totale afwerkingen.
  Portugal is bovendien een land waar ik/we (het gezin) al een hele tijd eens naar toe willen.
  Benieuwd naar wat we eventueel voor mekaar kunnen betekenen!
  Groetjes, Frédéric (frederic@arcange.net)

 6. Hallo alexa en antoon,
  We zijn op dit moment op vakantie in Gouveia, Sao Paio, en willen graag een keer kennis maken en bespreken wat de mogelijkheden zijn.
  Kunt u ons een e-mail adres of telefoonnummer doorgeven zodat we een keer kunnen afspreken.
  Met vriendelijke groet,
  Harold van den Heuvel
  (vdheuvel2016@gmail.com)

 7. Wij willen er graag iets meer over weten ,kunt u contact met ons opnemen ?

  Groet Maida 0622418450 of leptir30@hotmail.com

 8. Hallo ik ben geinteresseerd in jullie projekt kunnen jullie alle informatie mailen naar beatricebelgique@hotmail.com thanks zou in september graag

 9. Bewerkt vorig jaar door Joyceenrene

  Hi Alexa,

  Ook wij zijn benieuwd. We leven nu in ons campertje en 2 honden in Portugal en zijn aan her brainstormen wat wij nu eigenlijk willen ;). Zou je ons een mailtje kunnen sturen? rene.v.o@hotmail.com.

  Bedankt!

  Gr. René en Joyce

 

of Meld je aan om te reageren!