h.o.h. maat vloerbalken en wanden

 1. 3 jaren geleden

  Welke hart op hart maat gebruiken jullie voor de vloerbalken en het frame van de wanden?

  Voor de vloer is de 122 cm plaatbreedte bepalend en twijfel ik tussen 61 of 41
  Balken denk ik aan geschaafd vuren 69x44 mm. Moet toch groot genoeg zijn?
  Onderkant 8 mm betonplex, bovenkant 18 mm populieren multiplex.

  Voor de frames van de wanden eveneens met 69x44 en dan om de 40 cm?

  Alvast dank voor jullie advies!

 2. Als je de balken van de vloer laat corresponderen met de balken van het aluminium frame van de trailer, dan gaat het goed. Hart op hart 60cm. 122cm van de plaat is inclusief de groef, dus je komt uit op een plaat van 120cm zodra ze in elkaar steken. Moet je natuurlijk in het werk controleren.
  Over de dikte van het pakket van de vloer hebben we op facebook een discussie gehad. 8mm betonplex is in principe niet nodig. Je zou kunnen voldoen met een waterdichte stevige folie. Maar als betonplex je voorkeur heeft dan is 4mm genoeg. De vuren balken van 69*44 zijn genoeg voor de vloer en wanden. Voor het dak is 120*40 nodig vanwege de vrije overspanning. (balkhoogte=1/20e van de overspanning)
  De hart op hart maat van 40cm is een optie, maar hoeft in principe niet. Maakt het geheel natuurlijk zwaarder. Je zou op de "zwakke" punten van het framewerk nog wel wat extra dwarsbalken kunnen toepassen. Ter plaatse van kozijnen bijvoorbeeld.

 3. Verwijderd 3 jaren geleden door Jan-Willem
 4. Het voordeel van een h.o.h. maat van 41 cm in de vloeren is wel dat je een steviger vloer krijg. Mijn ervaring is dat het bij 61 cm wel eens wil gaan golven.

 

of Meld je aan om te reageren!