Isolatie

 1. ‹ Ouder
 2. 3 jaren geleden

  Zijn er isolatie platen die al zijn afgewerkt aan één kant? Ik wil een muur beplakken met 20mm isolatieplaat, zodoende.

 3. Ik heb wel eens een zolder geïsoleerd met zoiets. Volgens mij heette dat spul Isoeasy of zo.

 4. dank, ik ga er op googlen.

 5. Je zou kunnen kijken voor underlayment isolatieplaten. Die worden normaliter als dakplaten gebruikt, maar zullen ongetwijfeld ook voor je wanden te gebruiken zijn.

 6. 2 jaren geleden

  Ik gooi dit bericht weer even naar boven, aangezien er redelijk wat nieuwe bouwers op zoek zijn naar informatie. Als laatste heb ik de houtvezelplaat toegevoegd.

 7. vorig jaar

  Op het moment ben ik aan het bouwen aan mijn tiny house. Me vader en ik krijgen verschillende verhalen te horen. De ene zegt geheel overtuigd dat alles damp open moet. De andere zegt dat het beste damp dicht gemaakt kan worden.

  Wat in ieder geval vast staat:

  • Binnen: tipoply multiplex
  • Houten skeletbouw
  • protex Sponningschroot Vergrijsd Ceder

  mijn vraag is wat we het beste voor isolatiemateriaal kunnen gebruiken en of met die combinatie het beste damp open of damp dicht folie gebruikt kan worden. En is dit dan alleen aan de buitenkant of ook aan de binnenkant?

  Alvast bedankt voor je reactie.

 8. Hallo,

  Ik ben nieuw op dit forum, en heb een vraag over isolatie. Ik heb in mijn tuin een pipowagen staan waar ik in lente, zomer en herfst met veel plezier werk. Maar in de winter is het er te koud. De muren zijn wel geisoleerd, maar het dak en de vloer niet. Ik wil mijn wagen graag warmer maken, maar heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken binnen een bestaande situatie. Een andere optie is om vanaf nul te beginnen en een nieuw tiny house te bouwen, maar misschien hoeft het niet zo rigoureus... Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?

  Alvast veel dank!
  Vanja

 

of Meld je aan om te reageren!