R

riet-hout-leem

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. 2 jaren geleden
  ma 15 jan 2018 11:05:48 CET
  R riet-hout-leem postte in Tiny wonen in Limburg.

  erfpacht, kosten zijn vergelijkbaar met een hypotheek en erfpacht is aftrekbaar voor inkomstenbelasting, net als hypotheekrente.

 2. zo 14 jan 2018 12:06:34 CET

  Ik bouw met riet hout en leem. Ik doe houtskeletbouw. Riet heeft dezelfde isolatiewaarde als stro als het maar ingepakt wordt in lemen wanden. Ik gebruik gebrand hout als buitenafwerking.
  Riet krijg ik van een dakdekker, gratis.
  Ik heb prima leem gevonden ergens in Belgie. 15 euro/kuub+ transportkosten. 1v0 kuub besteld.
  Zand haal ik uit de grond en bij de buren, die van het uitgegraven zand af willen.
  Hout heb ik zelf verzameld bij het dunnen van een loofbos. Ik laat het door een mobiele zagerij verzagen. Ik gebruik takken en (licht)leem voor de binnenmuren.
  Fundering op stoeptegels.
  Riet hout en leem zijn overal goed verkrijgbaar. Riet is beter dan stro in mijn ogen, want het schimmelt bijna niet en bevat geen zaad, wat bij strobouw wel het geval is. Denk aan muizen....

 3. zo 14 jan 2018 11:47:54 CET
  R riet-hout-leem postte in Muur in badkamer.

  ik gebruik takken en (licht)leem voor de badkamer muur. Op plaatsen waar het nat kan worden kun je tegels of tadelact gebruiken.

 4. zo 14 jan 2018 11:34:39 CET
  R riet-hout-leem postte in Tiny wonen in Limburg.

  Ik ga bouwen in Egchel bij Helden. De gemeente staat tiny houses toe, als je maar aan het bouwbesluit voldoet en nul-op-de-meter. Wordt van riet, hout en leem gemaakt. Helemaal zelfbouw.

 5. zo 14 jan 2018 11:31:41 CET
  R riet-hout-leem postte in intresse peiling z-o brabant.

  Hoi, Ik ga een tiny house bouwen in Egchel bij Helden. Van riet, hout en leem dus. De gemeente staat het toe. Je moet wel aan het bouwbesluit voldoen. Kijk eens naar Giel Petershof. Er zijn nog maar een paar percelen over denk ik in fase A, maar er komt mogelijk nog een fase B.

 6. zo 14 jan 2018 11:24:57 CET
  R riet-hout-leem postte in HoutSkeletBouw.

  Impregneren zou nooit doen. Dat is gif. Er zijn betere oplossingen zoals gekookte lijnolie of beter nog Zweedse teer (gekookte hars). Maar als je douglas neemt is dit in principe niet nodig. En als je het natuurlijk wilt doen kun je de balken insmeren met leem. Dat ga ik dus doen.

 7. zo 14 jan 2018 11:07:40 CET
  R riet-hout-leem is lid geworden.