F

FvS

Lid

Laatst actief 2 jaren geleden

 1. 2 jaren geleden
  za 27 jan 2018 23:15:03 CET
  F FvS postte in Stel je even voor.

  Ik ben Frederiek, Haarlemse, 3 volwassen kinderen die nu uit huis zijn. Ik ben gek op de natuur (ja, wie niet) en ook gek op fietskamperen. Dat doe ik zo gauw het lekker weer wordt en ik geniet ervan om slechts het noodzakelijke op mijn fiets te laden en gaáaaan…. Ik heb daardoor ervaren dat het zó’n vrijheid geeft om weinig spullen met je mee te slepen en tòch prima in je levensonderhoud te kunnen voorzien en het naar je zin te hebben. Zo ontstonden bij mij nog voor ik over Tiny Houses had gehoord, dromerijen over permanent klein wonen en liefst in een groene omgeving.
  Het liefst zou ik samen met anderen in een Tiny House straatje/dorpje wonen waar met elkaar projecten worden opgezet, zoals bv een moestuintje/volkstuintje, andere projecten die het leven duurzamer en mooier maken met zorg voor elkaar en voor de natuur, auto’s delen, elektrische apparaten zoals wasmachine, gereedschap etc. delen. Eigenlijk een beetje terug naar het dorpse van vroeger misschien, waar je was opgenomen in een gemeenschap, en niet zoals nu vaak de realiteit is, allemaal achter je eigen voordeur en soms niet eens weten wie er naast je woont.
  Maar hoe dat valt te realiseren?
  In oktober ben ik op de Jamboree in Almere geweest. Ook sta ik ingeschreven bij Tinyhouse Nederland. Veel kennis heb ik nog niet opgedaan. Ik weet wel dat er 2 km bij mij vandaan op de Zwemmerslaan Tiny Tim’s komen.
  Zelf wil ik graag in Noord-Holland wonen, zeg maar ca. van Haarlem waar ik nu woon tot de provinciebrede grens van ongeveer Alkmaar, maar mijn wensen hebben wat dat aangaat nog geen vaste vormen aangenomen. Wel ben ik er uit dat ik op eigen grond wil wonen met nutsvoorzieningen zoals in ieder geval water.
  Na half maart 2018 zijn we van plan om met een paar mensen te gaan kijken bij Mill Home. Op de site van Mill Home kan je lezen dat je je kan aanmelden als je belangstelling hebt voor een straatje in je buurt en dat zij (van Mill Home) gesprekken aangaan met gemeenten om dat mogelijk te maken. Ook is er voor de huisjes van Mill Home in principe een (groene)hypotheek mogelijk.
  Reageer even als je graag met ons mee zou willen. Vooraf een kennismaking bij LaPlace Haarlem (Dreefzicht). Datum en tijd volgt nog. Hartelijke groet, Frederiek

 2. za 27 jan 2018 22:25:02 CET
  F FvS is lid geworden.