D

Dylandegraaf

Lid

Laatst actief vorig jaar

 1. vorig jaar
  zo 22 apr 2018 15:33:49 CEST
  D Dylandegraaf heeft het onderwerp gestart Caravan als Tiny house.

  Hi allemaal,

  Ik heb mijn situatie al eerder uitgelegd hier op het forum, maar mijn ouders gaan verhuizen naar een groot terrein. Ik heb de mogelijkheid om op die grond iets neer te zetten om in te wonen. Financiele middelen zijn echter zeer beperkt, gezien het feit dat ik nog studeer. Ik heb hele mooie ideeen voor tiny houses op papier gezet, maar deze lijken allemaal financieel niet haalbaar.

  Nu ben ik op het idee gekomen om een tweedehands stacaravan te kopen voor een paar duizend euro, het een en ander eruit te slopen, en zo in te richten dat het past bij mijn wensen. Ik kan alleen nauwelijks tot geen verhalen vinden van mensen die dit ook hebben gedaan of gaan doen.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Is het een verstandig idee of kijk ik totaal verkeerd op de zaak? Ik vind een caravan persoonlijk niet ideaal, vanwege oa de vorm, het uiterlijk en de beperkte hoogte (nauwelijks mogelijkheid tot een loft bijvoorbeeld). Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit idee vinden, en of jullie advies hebben.

  Alvast bedankt!

  Dylan

 2. za 03 mrt 2018 15:08:05 CET
  D Dylandegraaf heeft het onderwerp gestart Help: Afmetingen? Wielen?.

  Hoi allemaal,

  Ik ben een student van 20 jaar oud, en woon momenteel nog thuis. Mijn ouders gaan over 1 a 2 jaar verhuizen naar een locatie met relatief veel grond. Ze willen dan graag een b&b beginnen met meerdere kleine hutjes/caravans/etc. Ik krijg de kans om daar zelf een kleine woning te bouwen. Ik volg de Tiny House movement al langer dan een jaar, en toen ik wat ideeen voor mijn toekomstige woning begon te schetsen kwam ik al snel uit op iets dat een Tiny House genoemd kan worden. Mij idee gaat nu uit van een gebouw van 3 bij 7 meter, met een hoogte van 4,5 meter op het hoogste punt.

  Na mezelf wat meer ingelezen te hebben, geloof ik dat het huisje volgens de Nederlandse wetgeving vanwege de breedte in dit geval niet op een trailer mag staan/vervoerd mag worden. Ergens anders lag ik echter dat 3 meter breed precies de grens is.

  Zijn er mensen die dit proces eerder doorlopen hebben en hier meer van weten? Ik zelf vind het idee van een vast huisje, dus niet op wielen, eigenlijk prettiger, maar ik weet niet hoe dat qua vergunningen zit. Het is dus wel de bedoeling dat het huisje op het terrein van mijn ouders komt te staan, maar of daar een vergunning voor te krijgen is, is mij onbekend.

  Ik zou het zeer op prijs stellen als mensen met meer ervaring me een beetje op weg zouden kunnen helpen.

  Alvast bedankt!

  Dylan

 3. za 03 mrt 2018 14:55:48 CET
  D Dylandegraaf is lid geworden.